[IS 200] Jaka instalka LPG, co proponujecie?

Wybór instalacji, pomoc techniczna, oraz wszystkie informacje związane z zakładaniem LPG do Lexusa IS
Post Reply
klexus
Lex Master
Model Lexusa: GS 300

Re: [IS 200] Jaka instalka LPG, co proponujecie?

Post by klexus »

grodzio wrote:nie ma co brac emulatora , z tego co wiem to wystarczy 2 piny w kostkach zmostkowac i bedzie wszystko grało.
jakie piny, gdzie nawijaj szybko takie info przyda sie każdemu:)
grodzio
Lex user
Model Lexusa: is200/is400

Post by grodzio »

dam cyne na dniach ,musze odwiedzic szefa servisu toyoty z GDA.
carfun

Post by carfun »

grodzio wrote:dam cyne na dniach ,musze odwiedzic szefa servisu toyoty z GDA.
W IS300 też jest taka opcja coby podczas jazdy na LPG wskaźnik PB nie opadał?
Notorious
Nowy lex user
Model Lexusa: LS430

Post by Notorious »

Witam,

Bardzo ciekawy temat. Nie ma osobnego dot. modelu LS więc zapytam tu.
Niedawno stałem się posiadaczem LS430 z 2001r.
Przed zakupem byłem przekonany na 100%, że założę LPG.
Pojechałem do warsztatu.

Spec otworzył maskę i stwierdził, że jest CHOLERNIE mało miejsca na zgrabną instalację.
Miejsce dodatkowo zajmuje WEBASTO,
Ale popyta, podzwoni i coś zaproponuje.

Skontaktował się ze mną i stwierdził, że aby zgrabnie to zainstalować warto będzie przenieść akumulator do tyłu i w jego miejsce zainstalować potrzebne urządzenia.
Co sądzicie o takim rozwiązaniu?
Czy znacie jakiś AutoGaz w Warszawie, który zakłada instalacje do LS430?

pozdrawiam
Marchol
Lex Driver
Model Lexusa: is 200

Post by Marchol »

Wejdz na lpg forum napisz temat w zlece montaż i się odezwia , są tam sami dobrzy serwisanci żadnej druciarni. Ja tak zrobiłem i jestem bardzo zadowolony.
Image
carfun

Post by carfun »

Marchol wrote:Wejdz na lpg forum napisz temat w zlece montaż i się odezwia , są tam sami dobrzy serwisanci żadnej druciarni. Ja tak zrobiłem i jestem bardzo zadowolony.
Nie do końca bym się z tym zgodził.
Tam funkcjonuje "banda" naganiaczy nie zawsze robiąca co do nich należy - akurat ja mam nie najlepsze doświadczenia.
Przypadkiem nie daj się wkręcić na montaż kolesiowi o ksywie NIKODEM - mega oszust i bajkopisarz - powie wszystko co chcesz usłyszeć, a później jak się wyłoży to wszystko i wszyscy będą winni za wyjątkiem jego oczywiście.
Myślę, że auto jest spokojnie do zrobienia.
Nie szukaj oszczędności na początku, szukaj pewnego warsztatu a nie fikcyjnego instalatora w garażu bez możliwości wystawienia stosownych dokumentów i faktury na zrobioną robotę, oraz naturalnie gwarancji.
Często też warto pojechać kawałek do kogoś kto Cie nie oszuka i zrobi robotę raz, bez poprawek.
Marchol
Lex Driver
Model Lexusa: is 200

Post by Marchol »

To akurat jedyny wyjątek. Można każdego pracę zobaczyć w galerii i poczytać opinię o warsztacie.
Image
carfun

Post by carfun »

Marchol wrote:To akurat jedyny wyjątek. Można każdego pracę zobaczyć w galerii i poczytać opinię o warsztacie.
Wiesz to co pokazują wzorcowo niektórzy w galerii nie oznacza, że każdy montaż tak wygląda.
Jedynym, powtarzalnym jeśli chodzi o jakość wykonania jest Damian - perfekcjonista po prostu, którym trzeba się urodzić.
Wystarczy posiedzieć na tym forum nieco i można się zorientować kto komu nagania klientów na usługi i na zakup sprzętu LPG.
Proponuję rozważnie podejść do tematu nie podpalając się.
Notorious
Nowy lex user
Model Lexusa: LS430

Post by Notorious »

Dzięki za pomoc.

A co sądzicie o pomyśle przeniesienia akumulatora do bagażnika i "upchanie" instalacji pod maską w jego miejsce?

pzdr
carfun

Post by carfun »

Notorious wrote:Dzięki za pomoc.

A co sądzicie o pomyśle przeniesienia akumulatora do bagażnika i "upchanie" instalacji pod maską w jego miejsce?

pzdr
Najlepiej to zrób fotki pod maską dokładne bez osłony silnika i z osłoną.
Roześlij zapytania ofertowe do poważnych firm i zobaczysz jak się sprawa ma.
Być może niektórzy robili ten motor i wiedzą a jak nie robili to na podstawie zdjęć wiele powiedzą.
Podstawa to wyregulowanie zaworów jeśli jest ręczna regulacja, świeczki nowe, zdjęcie kolektora do zrobienia porządnych nawiertów a nie gdzie wiertło podejdzie, następnie złożenie na uszczelkę płynna - żeby nie rozbierać później jak zacznie lewe ssać itd.
Nie rób nic na wariata bo będziesz kolejnym który będzie propagował slogany typu LPG to zło bo dobrze zrobione i wystrojone jedzie jak PB.
Post Reply

Return to “Instalacje Gazowe”