Cześć
Mam lexusa is300h, który od nowości jeździł na panasonic S46B24L(S) ma japońskie bolce i pasuje do moich klem. Chciałem zamówić akumulator AGM o takim numerze i udało mi się znaleść yausa S46B24L(S). Już witałem się z gąską ale przyszedł akumulator z europejskimi biegunami. Czy mieliście podobny problem? Czy znaleźliście jakiś w porządku akumulator (jeżeli tak to jaki, a może braliście w ASO?) czy może wymienialiście klemy?
Dzięki.
Akumulator 12V do IS 300H - azajtyckie bolce :)
-
stowasend
- Nowy lex user
- Model Lexusa: 300H
-
Uzii
- Nowy lex user
- Model Lexusa: Lexus IS 300H
Re: Akumulator 12V do IS 300H - azajtyckie bolce :)
Ja kupiłem ten s46b24l(s) i wymieniłem klemy na podajże z GS. Z Japonii sprowadziłem za jakieś 40zl dwie. W ASO akumulator 1200zl.
-
stowasend
- Nowy lex user
- Model Lexusa: 300H
Re: Akumulator 12V do IS 300H - azajtyckie bolce :)
Chciałem zaktualizować post może się komuś przyda na przyszłość.
Ja ostatecznie kupiłem klemy europejskie od subaru i też są identyczne. W międzyczasie przyszły za grosze takie z popularnego chińskiego portalu do toyoty i też by pasowały. Najważniejsza jest zgodność szerokości przy klemie plusowej z bezpiecznikami. Ale jak się okazuję, problem został rozwiązany bezboleśnie i za grosze. Tak jak napisał kolega zamiast 1200 zł i monopolu ASO nagle robi się wybór kilku akumulatorów AMG za połowę ceny. Sama wymiana jest bez problemu. Gdybyście szukali dobrego i bezpiecznego prostownika do AMG to polecam - CTEK MXS 5 12V. Ale po samej wymienia akumulatora, nie ma żadnych problemów w zimę.
Ja ostatecznie kupiłem klemy europejskie od subaru i też są identyczne. W międzyczasie przyszły za grosze takie z popularnego chińskiego portalu do toyoty i też by pasowały. Najważniejsza jest zgodność szerokości przy klemie plusowej z bezpiecznikami. Ale jak się okazuję, problem został rozwiązany bezboleśnie i za grosze. Tak jak napisał kolega zamiast 1200 zł i monopolu ASO nagle robi się wybór kilku akumulatorów AMG za połowę ceny. Sama wymiana jest bez problemu. Gdybyście szukali dobrego i bezpiecznego prostownika do AMG to polecam - CTEK MXS 5 12V. Ale po samej wymienia akumulatora, nie ma żadnych problemów w zimę.