Nowy Lexus ES 2026
-
Farmax
- Lex user
- Model Lexusa: NX
Re: Nowy Lexus ES 2026
Dzisiaj i jutro w Lexus Warszawa Żerań prezentacja nowego ES. Ktoś był, idzie ?
-
Tomasz76
- Lex Driver
- Model Lexusa: NX350h Omotenashi
Skąd masz taką informację? Przecież premiera w salonach ma być dopiero w październiku.
-
Farmax
- Lex user
Zapraszali mnie ale nie moglem pojechac
-
Tomasz76
- Lex Driver
Pierwsze słyszę. W tej chwili są ustalane daty premier w poszczególnych salonach. Pewnie, jak zwykle rozpocznie Warszawa, ale dopiero w październiku.
-
Farmax
- Lex user
Wiesz co może ja goscia zle zrozumialem bo dzwonil do mnie i zapraszal mnie na sobote i niedziele
Ale moze on faktycznie mowil o pierwszym wndzie pazdziernika
Sorki
Jedynie co to poprosilem go o zarezerwowanie 1 sztuki jak nam sie spodoba

Jak cos to przepraszam za zamieszanie
Ale moze on faktycznie mowil o pierwszym wndzie pazdziernika
Sorki
Jedynie co to poprosilem go o zarezerwowanie 1 sztuki jak nam sie spodoba
Jak cos to przepraszam za zamieszanie
-
Tomasz76
- Lex Driver
Pewnie tak było. Podejrzewam, że salony w Warszawie rozpoczną pokazy właśnie na początku października. Rozpoczynają się targi IAA w Monachium. Będzie dużo ciekawych premier samochodowych. Niestety marka Lexus podobno w ogóle się nie wystawia, szkoda. Większości nowy Lexus ES się nie podoba. Jak widać w przypadku następcy LFA, Lexus potrafi jeszcze projektować niesamowite samochody.
-
Tomasz76
- Lex Driver
Pojawił się nowy filmik z ES
https://www.youtube.com/watch?v=cMGi1wnReZ4
https://www.youtube.com/watch?v=cMGi1wnReZ4
-
Bonczek8
- Lex user
- Model Lexusa: RX350h
Dziwny ten nowy ES. Niby wymiary dużej limuzyny, a silnik ograbiony z mocy. Niby limuzyna, a gabaryty jak u suva. Niby liftback, a jednak sedan. Wygląda jakby go projektował ktoś z rozdwojeniem jaźni. Mogli dać silniki z których słynie Lexus, a widać, że stawiają na prąd. Tylko jeden napęd hybrydowy i to potraktowany po macoszemu. Sorry, ale to auto ze swoim spektrum silników nie ma podjazdu do Niemców. Ani mocy, ani pakietów, ani wyglądu, ani charakteru. I nie, nie jestem fanem niemieckiej motoryzacji, ale wystarczy wejść w ich konfiguratory, żeby zacząć się zastanawiać dla kogo jest nowy ES. Zresztą pisałem już o tym wcześniej. To auto bardziej wygląda jak eksperyment (nieudany) niż konkretny pomysł na sprzedaż. No i żeby Camry miała mocniejszy silnik, to już jest żart. Wybrałbym Audi A6, BMW 5, Merca E bez zastanowienia. Trochę przykro, ale dlatego nie warto być fanem konkretnej marki, bo wcześniej czy później coś odwali. Lepiej po prostu zmieniać i kupować auta dopasowane do siebie i spełniające oczekiwania bez patrzenia na znaczek. Ja tak robię. Miałem wiele marek i dzięki temu mogę się wypowiadać, bo mam doświadczenia.
Patrząc na to coś już wiem, jaka będzie linia stylistyczna nowych Lexów. Mnie nie leży i oczywiście można się ze mną nie zgodzić
A czy będą bezawaryjne? Patrząc na mojego Rxa śmiem wątpić. Bezawaryjnie to już było. Dzisiaj nie ma wyjątków. Liczy się kasa, a producenci i tak w większości korzystają z komponentów tych samych producentów. Nikt mi nie wmówi, że Lexus ma swoje pompy abs, elektronikę czy tuleje w zawieszeniu. Jest globalizacja. Sorry. Więc dla kogoś, kto nie kupuje auta na 10 lat (sugerując się legendarną bezawaryjnością Lexusa) tylko na okres 3-4 lat z przedłużoną gwarancją lepszym wyborem będzie auto lepiej jeżdżące, wyposażone, dające frajdę z jazdy, silniki i pierdylion kolorów tapicerki, bo jeździć będzie, gwarancja naprawi o ile w ogóle coś padnie przez te 3 lata, a jednak fanu da więcej. Teraz tylko czekać jak kolejny ES będzie miał 3 cylindry z Yarisa, albo da wybór między silnikiem elektrycznym, a elektrycznym 
Patrząc na to coś już wiem, jaka będzie linia stylistyczna nowych Lexów. Mnie nie leży i oczywiście można się ze mną nie zgodzić
-
Tomasz76
- Lex Driver
To że Twój RX jest awaryjny nie znaczy, że inne też. Może miałeś pecha. Ja przerabiałem Lexusy i niemiecką motoryzację również. Tak, jak pisałem już wcześniej nie będę zaśmiecał wątku porównując Lexusy do innych marek. Każdy niech decyduje sam. Najlepiej jechać do salonu i wziąć auto na testy. A jak będą wyglądały wszystkie nowe Mercedesy i BMW, powiem Ci po powrocie z targów IAA Mobility w Monachium. Odbyła się tam premiera m.in nowego BMW IX3 i Mercedesa GLC, które wyznaczą kierunek rozwoju i wygląd tych marek w najbliższych latach.
-
AdamES
- Lex user
- Model Lexusa: ES350h
Lexus dale gwarancje do 10 lat lub 185 tys km w ramach Lexus Relax.
Niemieckie auta dają zwykle dwa lata gwarancji ewentualnie przedłużenie do 5 lat za sporą zapłatą.
Z czegoś ta różnica musi wynikać...
Niemieckie auta dają zwykle dwa lata gwarancji ewentualnie przedłużenie do 5 lat za sporą zapłatą.
Z czegoś ta różnica musi wynikać...