Lexus ES model 2024

Wszelkie informacje na temat zakupu modelu ES
Post Reply
ledziu
Lex Master
Model Lexusa: gs

Re: Lexus ES model 2024

Post by ledziu »

Zdublowane.
Tomasz76
Lex Driver
Model Lexusa: NX350h Omotenashi

Post by Tomasz76 »

AdamES wrote: 28 Jul 2025, o 18:07 Tylko jaką jakość daje auto z europejskiej konkurencji?

Czy europejska konkurencja oferuje gwarancję na 10 lat / 185 tys km tak jak to oferuje Lexus?

Na czym polega to nowe europejskie auto. Na większym tablecie i kilku nowych systemach?
Sądzę, że większości klientów tego segmentu aut nie interesuje tak długa gwarancja. Są to klienci firmowi i wystarczy im kilka lat spokoju, aż skończy się leasing. Ja również kupuję auta na góra 2-3 lata i wymieniam na nowe. Gdyby klienci patrzyli tylko na bezawaryjność, to na naszych drogach jeździłyby tylko Toyoty i Lexusy. Rynek wtórny, to już zupełnie inny temat. Poza tym niemiecka konkurencja oferuje nadwozie kombi, mocniejsze silniki i napęd AWD. Lexus musi też popracować nad lepszym wyciszeniem, bo w nowym Passacie jest ciszej niż w obecnym ES. Bardzo liczę na nowego ES, który zapowiada się rewelacyjnie i mam nadzieję, że nie będę musiał zamawiać A6, BMW 5, czy E klasy.
Hybrydowy
Nowy lex user
Model Lexusa: CT 200 h

Post by Hybrydowy »

Jest jednak sporo osób, które raz zaznały Lexusa i nie chcą zmieniać. Miałem do czynienia z markami "premium" i to było dno dna. W Lexusie dopieszczają mnie za każdym razem jak po coś przyjadę. Obsługa jest na ultra wysokim poziomie, o którym ziomeczki z tak zwanej niemieckiej wielkiej trójcy mogą pomarzyć. Poprzednim Lexusem Jeździłem sześć lat i zmieniłem trochę przypadkowo właśnie na ESa. Nie mam dzieci, chcę mieć w aucie ciszę i spokój i nie zastanawiać się kiedy mi się coś rozpadnie w samochodzie. Mam taką cichą nadzieję, że nigdy nie będę musiał zmienić Lexusa na inną markę.
Tomasz76
Lex Driver
Model Lexusa: NX350h Omotenashi

Post by Tomasz76 »

To prawda. Bezawaryjność, obsługa sprzedażowa i serwisowa, to największe zalety marki Lexus. Pisałem o tym wielokrotnie w swoich postach. Natomiast w kwestii wykonania wnętrza, to niestety trochę się zawiodłem na obecnym modelu ES. Chodzi o skrzypienia we wnętrzu. Posiadam jeszcze jedno auto tej marki i jest to nowy NX. Nie chcę wracać do marek niemieckich, ponieważ też mam niemiłe wspomnienia. Dlatego czekam na nowego ES.
Post Reply

Return to “Lexus ES”