Sporadyczne wibracje powyżej 100km/h

Post Reply
boulie20
Nowy lex user
Model Lexusa: GS300

Sporadyczne wibracje powyżej 100km/h

Post by boulie20 »

Witam,

Od jakiegoś czasu zmagam się z problemem wibracji, które pojawiają się sporadycznie podczas jazdy obwodnicą.
Wibracje tak jakby odczuwalne są najpierw w przedniej części auta dopiero następnie czuć je na całej karoserii i nie pojawiają się one nagle tylko podczas jazdy gdy zaczynają się wibracje czuć najpierw je bardzo delikatnie dopiero po krótkim czasie nasilają się, nie są one związane z układem hamulcowym ponieważ gdy wciskam hamulce w tym czasie to nie czuć na nie wyzywamy na forum mocniejszych wibracji jak również nie zmieniają się podczas kręcenia kierownicą natomiast całkowicie ustają po zatrzymaniu się do zera i ruszeniu z miejsca.

Auto to Lexus gs300 MK2 1999r benzyna + gaz, nie wiem nawet gdzie zacząć szukać przyczyny, koła są świeżo wyważone, hamulce nie są zapieczone, zawieszenie sztywne ustawiona niedawno zbieżność, może ktoś miał podobny problem i znalazł rozwiązanie ja na ten moment jedynie to myślę o skasowaniu luzu na maglownicy lub sprawdzeniu poduszek tylko czy to by była przyczyna tego że wibracje pojawiają się sporadycznie?
ledziu
Lex Master
Model Lexusa: gs

Re: Sporadyczne wibracje powyżej 100km/h

Post by ledziu »

Maglownica, piasty, tarcze, zaciski, koła, sworznie, końcówki drążków . Potem dyfer, wał , skrzynia.

Koła były robione na wyważeniu drogowym ?
boulie20
Nowy lex user
Model Lexusa: GS300

Re: Sporadyczne wibracje powyżej 100km/h

Post by boulie20 »

Koła były wyważane normalnie bez testu drogowego ale to nie jest stały objaw tylko sporadyczny zdarza się może raz na 10 przejazdów widać odrzucił bym koła tak samo tarcze i zaciski

Sworznie dolne, końcówki i drążki wymienione pół roku temu

W dyfrze wymienione tuleje 2 miesiące temu i uszczelniony na łączeniu z wałem
Post Reply

Return to “GS mk2 1997-2005”