Jaki kupić NX czy RX ?

Ogólne rozmowy oraz pytania na temat zakupu Lexusa
Post Reply
kri
Nowy lex user
Model Lexusa: NX

Jaki kupić NX czy RX ?

Post by kri »

Witajcie,
doradźcie proszę laikowi (w marce Lexus) co wybrać.
Po długim szukaniu i zastanawianiu się jakie auto kupić, chyba decyduję się na Lexusa :dance:
Z tego co widzę w grę wchodzi rocznik 2017 -2021 z przebiegiem max ok 120kkm (realnie chciałbym do ok 70kkm).
Autem na co dzień będą jeździły 1-2 osoby, sporadycznie (bardzo rzadko) więcej. Dlatego też przyglądałem się NX.
Jednak z uwagi na fakt, że lubię komfort jazdy i większe auta rozważam też RX. UX nie brałem pod uwagę ponieważ podobno jest przepaść w stosunku do NX/RX.
Pytanie: czy różnica pomiędzy RX a NX jest na tyle duża, że opłaca się kosztem rocznika/przebiegu kupić RX?
Generalnie chodzi mi o różnicę w komforcie, wrażeń z jazdy i pozostałych aspektów.

Bardzo proszę o Wasze rady :ok:
Krzysztof
ipsexceeda
Nowy lex user
Model Lexusa: RX

Re: Jaki kupić NX czy RX ?

Post by ipsexceeda »

Witaj Krzysztofie! Jeśli zależy Ci na komforcie jazdy i większym aucie, to RX rzeczywiście może być lepszym wyborem. Jest przestronniejszy, oferuje wyższy poziom komfortu, a także lepsze wrażenia z jazdy, zwłaszcza na długich trasach. Natomiast NX, choć nieco mniejsze, nadal jest bardzo komfortowe i przestronne, a z pewnością będzie tańszeBasketball Legends 2020Play game for free, jeśli chodzi o rocznik i przebieg. Jeśli różnica w cenie nie jest dużym problemem, a chcesz większy komfort, RX będzie dobrym wyborem. Warto też sprawdzić, który model lepiej odpowiada Twoim preferencjom, jeśli chodzi o prowadzenie i wyposażenie.
oglecompe
Nowy lex user
Model Lexusa: IS

Re: Jaki kupić NX czy RX ?

Post by oglecompe »

tunnel rush wrote: ↑
Witajcie,
doradźcie proszę laikowi (w marce Lexus) co wybrać.
Po długim szukaniu i zastanawianiu się jakie auto kupić, chyba decyduję się na Lexusa :dance:
Z tego co widzę w grę wchodzi rocznik 2017 -2021 z przebiegiem max ok 120kkm (realnie chciałbym do ok 70kkm).
Autem na co dzień będą jeździły 1-2 osoby, sporadycznie (bardzo rzadko) więcej. Dlatego też przyglądałem się NX.
Jednak z uwagi na fakt, że lubię komfort jazdy i większe auta rozważam też RX. UX nie brałem pod uwagę ponieważ podobno jest przepaść w stosunku do NX/RX.
Pytanie: czy różnica pomiędzy RX a NX jest na tyle duża, że opłaca się kosztem rocznika/przebiegu kupić RX?
Generalnie chodzi mi o różnicę w komforcie, wrażeń z jazdy i pozostałych aspektów.

Bardzo proszę o Wasze rady :ok:
Krzysztof
Jeśli zależy Ci na komforcie jazdy, RX będzie lepszym wyborem – jest większy, ma lepsze wyciszenie i bardziej komfortowe zawieszenie. :hobby: :hobby:
Post Reply

Return to “Ogólne”