Witam
Mam problem z moim lexus nx 2.0 t a mianowicie kiedy zapale auto na zimnym silniku i obroty spadną poniżej 1000 czuc drgania przerywane i również po dodaniu gazu do 2500 obr kiedy opadają ponizej 1000 obr czuc drganie a na wyższych tego nie ma moze ktos mial taki problem lexus nx 2.0 t 57000 tys km przejechane.
Lexus nx drganie
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: lexus nx300 f sport
- machony79
- Lex Driver
- Model Lexusa: NX200t
-
- Nowy lex user
Re: Lexus nx drganie
Swiece wymienione i dalej tak samo
- liquid8p
- Administrator
- Model Lexusa: RC
Drgania są tylko na zimnym silniku, czy na ciepłym też? Pod maską silnik pracuje równo, czy się kolebie? To mi wygląda na objaw wypadającego zapłonu, miałem coś podobnego w audi. Na jałowym są drgania, po dodaniu gazu, drgania są prawie niewyczuwalne, ale też występują.
a3 8p >>> a5 8t >>> rc300...
-
- Nowy lex user
Kiedy zapale na zimnym i obroty spadna z sania wtedy czuc drgania wibrujące i kiedy dam gazu tak 1500 2000 tys obr. i zaczyna opadac czuc drgania wibrujace, sprawdzilem wszystkie poduszki, wymienilem swiec i dalej nic a zauwazylem to juz od pewnego czasu ze tak mam
-
- Nowy lex user
Na cieplym tez tak mam moze mniej wyczuwalne
- liquid8p
- Administrator
- Model Lexusa: RC
W audi miałem podobne objawy, silnik TFSI. Na rozgrzanym silniku było to zdecydowanie mniej wyczuwalne. Po podpięciu pod komputer, był błąd wypadania zapłonu. To nie będą żadne świece, czy cewki, tylko najprawdopodobniej jakaś usterka mechaniczna. W audi były słabe głowice, u mnie prawdopodobnie była urwana dźwigienka zaworowa. Piszę prawdopodobnie, bo auto sprzedałem z tą usterką. Chociaż nie chcę mi się wierzyć, że przy 57tys mogło się coś uszkodzić w silniku.
W każdym razie, podepnij auto pod komputer i sprawdź, czy są błędy. U mnie jak się dodawało gazu i trzymało obroty ok 2000, to również było wyczuwalne drganie.
W każdym razie, podepnij auto pod komputer i sprawdź, czy są błędy. U mnie jak się dodawało gazu i trzymało obroty ok 2000, to również było wyczuwalne drganie.
a3 8p >>> a5 8t >>> rc300...