To taki miniaturowy wręcz facelifting. To raczej na pewno nie jest ostatnia dostawa z aktualnymi licznikami, ponieważ nowe mają wejść do produkcji dopiero od lutego 2025.Kapitalista wrote: ↑5 Dec 2024, o 01:09 Mam przykrą wiadomość dla osób, które mają odbiory w okolicach 16-20 grudnia (duża dostawa która się właśnie rozładowuje w Beneluksie, odprawa celna i zaraz rusza na lawetach do Mszczonowa).
Jesteście prawdopodobnie ostatnim rzutem ze starymi pulpitem analogowo-cyfrowymi, od rocznika modelowego 2025, RX przechodzi na pełny ekran LED (chyba 12"). Nowy ekran to też zmiana software, ale czy rozwiązano problem z rozparowaniem iPhonów dowiemy się pewnie wkrótce.
Kolejna zmiana to szyby z tyłu, nie wiem czy dobrze rozszyfrowałem japoński, ale facet coś wspomina o podwójnie klejonych szybach z tyłu i lepszym wyciszeniu auta.
Także można uznać, że mamy pierwszy mały "faceLifting".
https://www.youtube.com/watch?v=O225sDEx4Iw
Lexus RX 500h opinie
-
- Lex user
- Model Lexusa: RX 500h
Re: Lexus RX 500h opinie
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: GS430 MK2
Szkoda że te zegary nic nie dodają, no może poza malutką mapą po środku, reszta wyświetlanych informacji jest ta sama, nadal nie ma możliwości wyświetlania informacji podróżnych (czas, dystans, spalanie) dopiero po zgaszeniu auta jest to widoczne, oczywiście trzeba odczekać 30sekund aż zniknie powiadomienie o tylnej kanapie + kolejne 30sekund z informacją że możesz teraz naładować auto (mowa o 450H+)
Co ciekawe w wersjach bez HUD, można ustawić dane z podroży
Co ciekawe w wersjach bez HUD, można ustawić dane z podroży
- Kapitalista
- Nowy lex user
- Model Lexusa: RX500h
[/quote]
To taki miniaturowy wręcz facelifting. To raczej na pewno nie jest ostatnia dostawa z aktualnymi licznikami, ponieważ nowe mają wejść do produkcji dopiero od lutego 2025.
[/quote]
Nie wiem o jakim lutym mówisz? Na YouTube jest już kilkanaście filmów z różnych stron USA gdzie ludzie chwalą się nowymi wyświetlaczami. Te auta musiały być wyprodukowane lekko z dwa miesiące temu.
Przykład: https://youtu.be/8nz7pLiF_n0?si=lnuozclAXBg8r0T8
To taki miniaturowy wręcz facelifting. To raczej na pewno nie jest ostatnia dostawa z aktualnymi licznikami, ponieważ nowe mają wejść do produkcji dopiero od lutego 2025.
[/quote]
Nie wiem o jakim lutym mówisz? Na YouTube jest już kilkanaście filmów z różnych stron USA gdzie ludzie chwalą się nowymi wyświetlaczami. Te auta musiały być wyprodukowane lekko z dwa miesiące temu.
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: RX500h
Cześć. Mam pytanie o bak - ile jest faktycznie tej rezerwy? Do jakiego momentu jeździcie? Bo mi średnio przy zasięgu 50km do baku wchodzi niecałe 50l.
I jeszcze jedno - nie wiem jaki to płyn do spryskiwaczy jest OEM, ale jest super - nie śmierdzi i nie pieni ani nic. Ktoś wie, co leją?
I jeszcze jedno - nie wiem jaki to płyn do spryskiwaczy jest OEM, ale jest super - nie śmierdzi i nie pieni ani nic. Ktoś wie, co leją?
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: NX450h+
Witam. Z bakiem paliwa a raczej czujnikiem poziomu jest najprawdopodobniej problem. W moim NX przejechałem ostatnio 10km po rezerwie zbitej do zera a i tak max mogłem wlać później tylko 38 litrów. Na YouTube są opinie o RX że jest podobny problem. Potrafi to na trasie denerwować. Co do płynu, nie wiem niestety
-
- Lex user
- Model Lexusa: NX350h
Co do płynu do spryskiwacza (nie chce niczego reklamować) ale od 3 lat leję i zimowy i letni płyn z Orlenu Tam jakiś nano Nie śmierdzi i ma nawet przyjemny zapach Koszt ok 40 pln za 4 L.
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: XL
-
- Lex user
- Model Lexusa: RX 450h+
Ja wczoraj kupiłem bo nie miałem innego wyjścia ten wspaniały płyn do spryskiwaczy z rzekoma nanotechnologią za absurdalnie wysoka cene 38 zł za 3 l i cuchnie to jak denaturat. Nigdy mając wybór nie kupie płynu do spryskiwaczy na Orlenie
-
- Lex user
[/quote]
[/quote]
Wyczytałem takie informacje. Na ten moment o nowych zegarach w RX'ach na nasz rynek jest cicho. Możliwe, że USA i Japonia dostały je wcześniej. Nie ma jakiegoś bardziej oficjalnego info od dystrybutorów z europy?
-
- Lex user
Dopytałem o to dilera i się dowiedziałem, że wskaźnik KM nie uwzględnia w ogóle rezerwy. Dzieje się tak, ponieważ ponoć ludzie często wyjeżdżali do zera i zapowietrzał się układ i padały pompy. Mi również nigdy nie udało się zalać więcej, niż 50 litrów.ice_src wrote: ↑28 Dec 2024, o 10:07 Cześć. Mam pytanie o bak - ile jest faktycznie tej rezerwy? Do jakiego momentu jeździcie? Bo mi średnio przy zasięgu 50km do baku wchodzi niecałe 50l.