Lexus Relax - opinie

Ogólne rozmowy oraz pytania na temat zakupu Lexusa
Post Reply
DamianP
Nowy lex user
Model Lexusa: NX

Lexus Relax - opinie

Post by DamianP »

Czy ktoś korzystał z gwarancji rozszerzonej Lexus Relax?
W regulaminie jest zapis mówiący, że naprawie nie podlegają części, które się zużyły oraz np. ulegające wibracji.
Czyli np. po 5 latach zacznie mi cieknąć dach panoramiczny, a serwis powie "no tak, uszczelka sparciała, a w dodatku to auto jeździło po wybojach, więc były wibracje".
Przy okazji, jak wygląda sprawa auta zastępczego na czas naprawy w Lexus Relax? Regulamin mówi, że nie ma, a sprzedawca mówi, że nie wie.
W obecnym aucie (nie-premium) miałem gwarancję mobilności - jak coś się zepsuje (nawet na rozszerzonej gwarancji), to dają autko zastępcze.
Jeśli Lexus daje gwarancję tylko na 2 lata (więcej na napęd elektryczny), a później to jest jedna wielka ściema, to chyba jednak skończy się na innym aucie.
parkasteak
Nowy lex user
Model Lexusa: RX

Re: Lexus Relax - opinie

Post by parkasteak »

DamianP wrote: 11 Jun 2024, o 08:33 Czy ktoś korzystał z gwarancji rozszerzonej Lexus Relax?
W regulaminie jest zapis mówiący, że naprawie nie podlegają części, które się zużyły oraz np. ulegające wibracji.
Czyli np. po 5 latach zacznie mi cieknąć dach panoramiczny, a serwis powie "no tak, uszczelka sparciała, a w dodatku to auto jeździło po wybojach, więc były wibracje".
Przy okazji, jak wygląda sprawa auta zastępczego na czas naprawy w Lexus Relax? Regulamin mówi, że nie ma, a sprzedawca mówi, że nie wie.
W obecnym aucie (nie-premium) miałem gwarancję mobilności - jak coś się zepsuje (nawet na rozszerzonej gwarancji), to dają autko zastępcze.
Jeśli Lexus daje gwarancję tylko na 2 lata (więcej na napęd elektryczny), a później to jest jedna wielka ściema, to chyba jednak skończy się na innym aucie.
Jestem też bardzo ciekawy :hobby:
Lexus user 123
Lex user
Model Lexusa: RX

Post by Lexus user 123 »

Niedawno poprosilem w salonie o regulamin lub jakies szczegoly na temat lexus euro assistance, i niestety nie byli w stanie mi tego przedstawic. Podejrzewam ze taki dokument moze nawet w jezyku polskim nie istnieje.

Podobnie moze byc z Lexus Relax.
pafcio
Nowy lex user
Model Lexusa: NX

Post by pafcio »

Post Reply

Return to “Ogólne”