Produkcja, transport oraz logistyka Lexus NX 2021 ->
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: NX
Re: Produkcja, transport oraz logistyka Lexus NX 2021 ->
Jeszcze żeby było ciekawiej, to od jutra nie wiem kto jest moim handlowcem, bo obecny zmienia pracę i był jego ostatni dzień. W takim razie jutro atakuję szefa handlowców. U mnie też ceramika i zimówki. Byłem przekonany na odbiór w tym tygodniu, ale zaczynam się zastanawiać czy im się uda w przyszłym 

- zeus_LM
- Lex user
- Model Lexusa: LM
Swojego Lexusa odebrałem w dzień rejestracji. Szczegóły dogadane z rejestratorem PKO Leasing, w czwartek odebrał dokumenty z salonu, w piątek rano zarejestrował i dostarczył dokumenty z tablicami, a wczesnym popołudniem już byłem w salonie po samochód.
Dużo czasu zeszło na przygotowanie samochodu od dostarczenia do dealera, ale to z co najmniej dwóch względów: 1. dużo samochodów na raz dostali, 2. zależało mi na odbiorze w pierwszych dniach października (LM dojechał w połowie września).
Podsumowując: atakować salon o wydanie, bo ktoś tam chyba daje ciała. Ja miałem rewelacyjny kontakt z handlowcem i do tej pory taki mam (polecam Lexus Lubin).
-
- Nowy lex user
Już wyjaśniłem. W moim przypadku chodzi o KINTO. Liczyłem, że skoro to Toyota Bank, to mają to lepiej załatwione, a salon czeka na przelew i tak. Ma być dzisiaj i mamy umówić odbiór.
Z punktu widzenia salonu, rozumiem. Od strony klienta kiepsko.
O wczesną rejestrację i wpłatę własną pretensji nie mam, bo to było na moją prośbę. Byłem przekonany, że zaraz po będzie odbiór, a nie czekanie na leasing.
O wczesną rejestrację i wpłatę własną pretensji nie mam, bo to było na moją prośbę. Byłem przekonany, że zaraz po będzie odbiór, a nie czekanie na leasing.
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: UX
Drodzy i Szanowni płynący Georgia Highway, jak obstawiacie, czy termin, który Toyota Polska podała mi w mailu, tj.
„zamówiony przez Pana samochód został wyprodukowany oraz w chwili obecnej znajduje się w trakcie transportu drogą morską z Japonii do Belgii. Aktualnie szacowany termin dostarczenia samochodu do Polski (skład celny) to połowa grudnia br.”
jest realny? A jeśli tak, to czy jest szansa na wydanie auta jeszcze przed końcem roku, czy raczej połowa stycznia?
„zamówiony przez Pana samochód został wyprodukowany oraz w chwili obecnej znajduje się w trakcie transportu drogą morską z Japonii do Belgii. Aktualnie szacowany termin dostarczenia samochodu do Polski (skład celny) to połowa grudnia br.”
jest realny? A jeśli tak, to czy jest szansa na wydanie auta jeszcze przed końcem roku, czy raczej połowa stycznia?
-
- Lex user
- Model Lexusa: RX 300 (mk IV) | NX 350h AWD
14 grudnia ten statek ma być dopiero w Hiszpanii, to do Belgii jeszcze sporo, może z tydzień, jeżeli jeszcze jakiś port ma do zaliczenia po drodze. Nie liczyłbym, że w okresie świątecznym Mszczonów będzie działać na pełnej wydajności, a tam auto potrafi postać sobie. Przy zbiegu samych pozytywnych okoliczności to może ten 30-31 grudnia jest w zasięgu.flex wrote: ↑22 Nov 2024, o 15:08 Drodzy i Szanowni płynący Georgia Highway, jak obstawiacie, czy termin, który Toyota Polska podała mi w mailu, tj.
Mi też tak ściemnialisakul88 wrote: ↑22 Nov 2024, o 11:13 Już wyjaśniłem. W moim przypadku chodzi o KINTO. Liczyłem, że skoro to Toyota Bank, to mają to lepiej załatwione, a salon czeka na przelew i tak. Ma być dzisiaj i mamy umówić odbiór.

Aktualnie: RX 300 Business Plus [mk IV FL] @2022 | NX 350h Prestige Design + Tazuna + Premium @2023
Był: NX 200t Elite + Business + Black [mk I pre FL] @2017
Był: NX 200t Elite + Business + Black [mk I pre FL] @2017
-
- Nowy lex user
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: A nie powiem
mcendrju wrote: ↑22 Nov 2024, o 15:4814 grudnia ten statek ma być dopiero w Hiszpanii, to do Belgii jeszcze sporo, może z tydzień, jeżeli jeszcze jakiś port ma do zaliczenia po drodze. Nie liczyłbym, że w okresie świątecznym Mszczonów będzie działać na pełnej wydajności, a tam auto potrafi postać sobie. Przy zbiegu samych pozytywnych okoliczności to może ten 30-31 grudnia jest w zasięgu.flex wrote: ↑22 Nov 2024, o 15:08 Drodzy i Szanowni płynący Georgia Highway, jak obstawiacie, czy termin, który Toyota Polska podała mi w mailu, tj.
Mi też tak ściemnialisakul88 wrote: ↑22 Nov 2024, o 11:13 Już wyjaśniłem. W moim przypadku chodzi o KINTO. Liczyłem, że skoro to Toyota Bank, to mają to lepiej załatwione, a salon czeka na przelew i tak. Ma być dzisiaj i mamy umówić odbiór.
O wczesną rejestrację i wpłatę własną pretensji nie mam, bo to było na moją prośbę. Byłem przekonany, że zaraz po będzie odbiór, a nie czekanie na leasing.![]()
Moim zdaniem nie ma szans na wydanie auta w tym roku

21.12 będzie w porcie Portbury/Bristol, czyli pewnie 23.12 w Zeebrugge.
Ze względu na okres świąteczno-sylwestrowym w Mszczonowie może być może w okolicach 30.12-02.01
Jeśli dobrze pójdzie to może około 18.01-20.01 dotrą do dealerów.
Obecnie Georgia Highway jest na wysokości Malediwów i jest na kursie do opłynięcia Afryki.
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: ES
Dokładnie, nasz statek płynie chyba dookoła Afryki, zastanawiam się czemu nie kanałem Sueskim?flex wrote: ↑22 Nov 2024, o 15:08 Drodzy i Szanowni płynący Georgia Highway, jak obstawiacie, czy termin, który Toyota Polska podała mi w mailu, tj.
Informację od Toyota polska,
"Jednocześnie informujemy, iż zamówiony samochód w chwili obecnej znajduje się w trakcie transportu drogą morską z Japonii do Belgii. Aktualnie szacowany termin dostarczenia samochodu do Polski (skład celny) to 10 stycznia br."
Według aplikacji do śledzenia statków, wpływa do portu w Hiszpanii, około 14 grudnia.
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: NX350h
Płynie do okoła Afryki bo tak jest bezpieczniej. W chwili obecnej płynięcie przez morze czerwone w kierunku kanału Suezkiego jest niebezpieczne z powodu ataków HUTI na statki transportowe i jeszcze ogólnie z powodu sytuacji na bliskim wschodzie a szczególnie w Izraelu. głośno w mediach jest o tych atakach.
-
- Nowy lex user
Czy ktoś się orientuje, ile na dzień dzisiejszy trwa realizacja dostawy NX od złożenia zamówienia do dostawy do dealera? Czy to jest 3,4,5,6 miesięcy? Proszę tylko konkretne odpowiedzi. Samochód zamówiony koniec lipca. Dziękuję.