W jakim kraju znaleźć Lexusa LS460 z silnikiem 1UR-FE?

Wszelkie informacje na temat zakupu modelu LS
Post Reply
bartek158
Nowy lex user
Model Lexusa: LS600h

W jakim kraju znaleźć Lexusa LS460 z silnikiem 1UR-FE?

Post by bartek158 »

Witam
Aktualnie posiadam LS600h i ze względu na tragicznie mały bagażnik chciałem go zmienić na LS460. Rozważam raczej sprowadzenie go z Dubaju lub jakiegoś sąsiedniego kraju. Raz że jest tam bardzo dużo egzemplarzy z nadwoziem w kolorze białym które bardzo lubię a też teoretycznie część sprzedawanych egzemplarzy powinna być z silinikem 1UR-FE czyli z wtryskiem pośrednim łatwym do przerobienia na gaz. Dostałem kilka propozycji od firmy zajmującej się sprowadzaniem aut z Dubaju ale w aso po VIN stwierdzono że wszystkie 3 egzemplarze miały silniki FSE. Zgodnie z wikipedią silniki FE były sprzedawane na Bliskim Wschodzie) https://en.wikipedia.org/wiki/Toyota_UR_engine . Więc wychodzi na to ,że w Dubaju też powinny być takie egzemplarze. Z tym że mi się jakoś nie udało na taki trafić. Zastanawiam się czy może w jakichś konkretnych rocznikach nie był montowany ten silknik albo dla jakiś konkretnych krajów z bliskiego wschodu ? Ktoś może ma pomysł jak namierzyć auta z takim silnikiem ?
Pozdrawiam
ledziu
Lex Master
Model Lexusa: gs

Re: W jakim kraju znaleźć Lexusa LS460 z silnikiem 1UR-FE?

Post by ledziu »

To że są na liście dostępnych nie oznacza są dostępne. Temat już był maglowany bez efektu. Najłatwiej kupić URFE w GX.
Lepiej kupić 600h bo w zestawieniu kosztowym wirtualnym przeliczeniu na LPG 460ki to hybryda v8 tak źle nie wypada.

Post Reply

Return to “Lexus LS”