Witam
Od niedawna jestem właścicielem GS430 MK2 z 2001 roku, potrzebuję zdjęcie i wymiary bagnetu skrzyni biegów. Problem polega na tym że mój bagnet bardzo ciężko wchodzi i zastanawiam się czy wszystko z nim ok i czy na pewno jest od tego modelu. Skrzynia to A650E ale silnik był wymieniany i obecnie jest z LS430, dlatego zastanawiam się czy wszytko jest ok z tym bagnetem, czy może podmienili prowadnice albo cały bagnet, i coś tam nie pasuje.
Bagnet skrzyni biegów GS430
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: LS400 GS430
-
- Lex Driver
- Model Lexusa: IS200
Re: Bagnet skrzyni biegów GS430
Generalnie bagnet od skrzyni jest długi i wchodzi dość ciężko.
Ja zawsze wkładając go musiałem popychać nie za uchwyt tylko za sam bagnet jak najbliżej rurki
Ja zawsze wkładając go musiałem popychać nie za uchwyt tylko za sam bagnet jak najbliżej rurki

-
- Nowy lex user
Tak, właśnie muszę go dociskać za sam bagnet, i wchodzi z bardzo dużym oporem. Przydało by się jakieś zdjęcie, bo znalazłem tylko na jakimś filmie gdzie słabo widać ale wygląda jak by był całkiem płaski, a ja mam lekko skręcony na końcu..
-
- Nowy lex user
Dziękuję za pomoc koledze dS, mój bagnet jest ok, ostatnie 9cm powinno być lekko skręcone, a bagnet ma 62cm długości, i wchodzi z dużym oporem. Temat do zamknięcia.