NX350h/450 + vodafone / inne zabezpieczenia

Wszelkie informacje na temat zakupu modelu NX
Post Reply
Omotenashi
Lex user
Model Lexusa: NX 350H

Re: NX350h/450 + vodafone / inne zabezpieczenia

Post by Omotenashi »

Ghotti wrote:Vodafone nie jest problematyczny …. Jedyny jego problem ze musisz usiąść nacisnąć start, zapiąć pasy, i nacisnąć start z pedalem hamulca. Tak wszystko działa w 99% przypadków.
Po prostu ci blokuje szybkie odpalanie bo pastylka wysyła co 3?4?5? Sekund sygnał do alarmu. Jak wejdziesz i dasz pedal + start od razu to ci odcina zapłon i masz komunikat „system hybrydowy niegotowy” i tyle. Od nowa dajesz start, czekasz 3-4s i dajesz start + pedal. Ten system tak ma i tyle. Nie ma z nim innych problemów, bynajmniej nie uświadczyłem.
Canlock to chyba 1 do 1 z vodafone kwestia abonamentu vs płacisz raz i masz (chyba że z GPS)
Aaaa rozumiem - czyli tak naprawde trzeba odczekac kilka sekund i powinno dzialac raczej ok ?
Hmmmmm
To moze faktycznie nie bedzie tak zle
Ghotti
Lex Master
Model Lexusa: 350h

Post by Ghotti »

Dokładnie tak
350h omotenashi

26.11.2021 - zamówienie
12.05.2023 - odebrany
Omotenashi
Lex user

Post by Omotenashi »

Ghotti wrote:Dokładnie tak
Tylko teraz przypomnialo mi sie jedno - jesli dobrze kojarze beda nici z wyjazdu z garazu na elektryku w NX350H ? Z tego co kojarze to trzeba jakos wczesnie wcisnac EV i pozniej ruszyc ? Chyba, ze jedno z drugim totalnie nie ma nic do rzeczy ?
Ghotti
Lex Master
Model Lexusa: 350h

Post by Ghotti »

nie ma nic do rzeczy, odpalasz samochód naciskach EV ( o ile stan aku ci pozwoli) i tyle
350h omotenashi

26.11.2021 - zamówienie
12.05.2023 - odebrany
Omotenashi
Lex user

Post by Omotenashi »

Ghotti wrote:nie ma nic do rzeczy, odpalasz samochód naciskach EV ( o ile stan aku ci pozwoli) i tyle
To luxik … czyli nie bedzie mialo to wplywu. Dzieki za wyjasnienie ;)
piotrulec
Lex user
Model Lexusa: RX

Post by piotrulec »

cześć , mam pytanie, czy ktoś próbował robić zabezpieczenie na własną rękę ?
chodzi mi o przerwanie obwodu klawisza start stop, lub elektrycznego ręcznego, lub skrzyni biegów.
Tydzień temu odebrałem nowego RXa niby mam GAP na 2 lata , ale ubezpieczenie to jedno a zabezpieczenie to też co innego.
Zdemontowałem konsolę środkową , tak z ciekawości, do wybieraka biegów idzie ze 20 kabli , ale są 4 grubsze pewnie zasilanie modułu i podświetlenie. Pytanie czy jeśli odepnę sterowanie modułu wybieraka to czy przez CAN będzie można nadal wymusić zmianę biegu z P na D, czy takie zabezpieczenie będzie skuteczne?
Dla testów odpinałem wtyczkę od sterownika wybieraka biegów i nie powoduje to wywalania żadnych błędów na desce, więc widzę tu jakiś potencjał.
adalbert62
Lex user
Model Lexusa: NX350h

Post by adalbert62 »

Zastanawiam się jakie zabezpieczenie zamontować zamiast Vodafone, którego raczej na pewno nie będę montował czytając jakie problemy stwarza. Nie chcę mieć zdemolowanej wiązki elektrycznej i płacić drogiego abonamentu, a wozić to potem pod maską jest bez sensu. Mój wybór pada na SEO CANBlu lub CanLock w wersji podstawowej. Chodzi tylko o to, żeby auto nie dojechało w siną dal :-) Prosił bym użytkowników obu zabezpieczeń o pinię. CANBlu mogę zamontować za 1500, gwarancja na 2 lata, a CanLock w wersji podstawowej to koszt 2500 z montażem i 3 lata gwarancji. Oba zabezpieczenia w zasadzie działają na tej samej zasadzie i są chyba wystarczające dla uniemożliwienia odjechania auta (no chyba, że lawetą). Nie wiem czy zabezpieczają przed podpięciem do CAN od strony reflektora, ale wygląda na to , że tak. 

NX 350h Omo + Lux, Hazel, biała perła

Zamówiony 01.09.2023
W produkcji od 28.10.2023
Opuścił fabrykę 09.11.2023
W transporcie od 13.12.2023
U dealera od 13.01.2024
Odebrany 24.01.2024
piotrulec
Lex user

Post by piotrulec »

ja to jeszcze rozważam zabezpieczenie mechaniczne kolumny kierowniczej. Firma bear lock montuje takie zebezpieczenie do lexusa jeśli jest elektrycznie regulowane położenie kolumny kierowniczej, koszt to ok 1500zl.
Nie ma ingerencji w układ elektroniczny pojazdu , nie powinno być problemu z gwarancją .
Nex
Lex Driver
Model Lexusa: NX350h

Post by Nex »

Ja mam tego Bearlocka założonego

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
350h Prestige Design Tazuna Panorama Sonic Grey
piotrulec
Lex user

Post by piotrulec »

napiszesz w ktorym warsztacie montowałeś i jakie koszta ?
dzwoniłem do centrali to mi powiedzieli 1500zl, w warszawie 1800zl a jak powiedziałem że jeszcze chce w bmw zamontować to dołożyli że za BMW 2200zl  :szok:
  tak że cena zależy kto telefon odbiera 
Post Reply

Return to “Lexus NX”