NX350h/450 + vodafone / inne zabezpieczenia

Wszelkie informacje na temat zakupu modelu NX
Post Reply
Luke555
Nowy lex user
Model Lexusa: NX350H

Re: NX350h/450 + vodafone / inne zabezpieczenia

Post by Luke555 »

whero wrote: 23 Nov 2023, o 13:37
ppin67 wrote: 23 Nov 2023, o 12:15 Ja odbierałem swojego NX-a pod koniec czerwca tego roku, i jak dotąd żadnych problemów z vodafone.

to się zdziwisz jak usłyszysz ile chcą za abonament ;)

Nam zaproponowali 120 zł brutto za miesiąc, podziękowałem :-) 

ppin67
Lex user
Model Lexusa: NX 350h F Sport '24

Post by ppin67 »

Wiem jaki jest koszt przedłużenia, nie zamierzam skorzystac, zamontowałem zabezpieczenie can lock, koszt jednorazowy, ale napisałem poprzedniego posta, by przedstawic obecna sytuacje z uzywaniem vodafone.
tomko
Lex user
Model Lexusa: NX350h

Post by tomko »

ppin67 wrote: 23 Nov 2023, o 18:11 Wiem jaki jest koszt przedłużenia, nie zamierzam skorzystac, zamontowałem zabezpieczenie can lock, koszt jednorazowy, ale napisałem poprzedniego posta, by przedstawic obecna sytuacje z uzywaniem vodafone.

Którą opcję can locka zamontowałeś i ile Ci policzyli?

ppin67
Lex user
Model Lexusa: NX 350h F Sport '24

Post by ppin67 »

Seo Canblu, z 2 brelokami, za 2.000 PLN całość z montażem
Omotenashi
Lex user
Model Lexusa: NX 350H

Post by Omotenashi »

Mam dosc dziwne pytanie / poniewaz sam bede odbieral za miesiac NXa / ktos wyzej napisal, ze wylaczyl sobie keyless. Czy jest to faktycznie proste i mozna zrobic to z poziomu menu ?
Ghotti
Lex Master
Model Lexusa: 350h

Post by Ghotti »

Tak, można bez problemu to wyłączyć. Tylko po co ;)
Jak mają ukraść to i tak ukradną 
350h omotenashi

26.11.2021 - zamówienie
12.05.2023 - odebrany
Omotenashi
Lex user

Post by Omotenashi »

Ghotti wrote:Tak, można bez problemu to wyłączyć. Tylko po co ;)
Jak mają ukraść to i tak ukradną 
Tak sie tylko zastanawiam … na awaryjne sytuacje ;)
Ale dobrze, ze sie da
Wlasnie obejrzalem sobie troche filmikow na YT i nie wiem czy nie zamontuje jakiegos canlocka. Choc jak stwierdziles jesli maja ukrasc to i tak ukradna, ale zawsze bedzie to jakas opcja
Tylko mysle tez nad jedna opcja - skoro na 100% nie zamierzam konrzystac z vodafone i zamontowac jakiegos canlocka to czy nie byloby lepiej nie montowac tego diabelstwa w salonie ? Skoro starza to potencjalne problemy, ponoc trzeba deske rozpruwac, kable tez docianc
Czy ma to sens ?
Niewiele czasu mi zostalo na podjecie decyzji ale chyba canlock i tak jest lepszy od tego vodafone bez abonamentu ?
Pytam jako totalny laik w tek kwesti [emoji85][emoji85][emoji85]
marek_wasowicz
Lex user
Model Lexusa: NX 450h+

Post by marek_wasowicz »

Napiszę Ci jak było u mnie. Dostałem auto z Vodafone, przez pół roku regularne problemy ze startem, włączasz przycisk Start i informacja ,że układ hybrydowy nie gotowy. Wyłączasz, włączasz jeszcze raz i dopiero działa. Tak średnio co 3 uruchomienie. Po pół roku wyłączyli to ustrojstwo i wszystkie problemy zniknęły. Proponuje dobre ubezpieczenie i spokojny sen. Jak napisał Ghotti jak mają ukraść to i tak ukradną, nie sądzę, żeby na taki samochód porywał się byle złodziejek, zawsze jakoś się do tego przygotowują i wtedy Canlocki i inne nie pomogą, bo wiedzą po co przychodzą. Czasy niedostępności samochodów i długiego oczekiwania na nie się kończą, więc ubezpieczenie, Gap, i spokojny sen.
Omotenashi
Lex user

Post by Omotenashi »

marek_wasowicz wrote:Napiszę Ci jak było u mnie. Dostałem auto z Vodafone, przez pół roku regularne problemy ze startem, włączasz przycisk Start i informacja ,że układ hybrydowy nie gotowy. Wyłączasz, włączasz jeszcze raz i dopiero działa. Tak średnio co 3 uruchomienie. Po pół roku wyłączyli to ustrojstwo i wszystkie problemy zniknęły. Proponuje dobre ubezpieczenie i spokojny sen. Jak napisał Ghotti jak mają ukraść to i tak ukradną, nie sądzę, żeby na taki samochód porywał się byle złodziejek, zawsze jakoś się do tego przygotowują i wtedy Canlocki i inne nie pomogą, bo wiedzą po co przychodzą. Czasy niedostępności samochodów i długiego oczekiwania na nie się kończą, więc ubezpieczenie, Gap, i spokojny sen.
No wlasnie wlasnie tez sie obawiam o dzialanie Vodafone. Dlatego bardzo intensywnie rozwazam opcje by nawet tego nie montowac i zastosowac jakiegos canlocka
A zadam pytanie jako ultra amator - czy Vodafone to rownier rodzaj canlocka ?
Tylko zdecydowanie bardziej problematycznego od konkurencji ?
Ghotti
Lex Master
Model Lexusa: 350h

Post by Ghotti »

Vodafone nie jest problematyczny …. Jedyny jego problem ze musisz usiąść nacisnąć start, zapiąć pasy, i nacisnąć start z pedalem hamulca. Tak wszystko działa w 99% przypadków.
Po prostu ci blokuje szybkie odpalanie bo pastylka wysyła co 3?4?5? Sekund sygnał do alarmu. Jak wejdziesz i dasz pedal + start od razu to ci odcina zapłon i masz komunikat „system hybrydowy niegotowy” i tyle. Od nowa dajesz start, czekasz 3-4s i dajesz start + pedal. Ten system tak ma i tyle. Nie ma z nim innych problemów, bynajmniej nie uświadczyłem.
Canlock to chyba 1 do 1 z vodafone kwestia abonamentu vs płacisz raz i masz (chyba że z GPS)
350h omotenashi

26.11.2021 - zamówienie
12.05.2023 - odebrany
Post Reply

Return to “Lexus NX”