Nie no jest sposób... ja wyłączyłem keyless i problem się rozwiązał z walizką / gamebojem ; )
Jedynie zostaje wpięcie w szynę can ale to już muszą coś rozebrać... i jednak nowsze auta mają zabezpieczenia na tym poziomie.
NX350h/450 + vodafone / inne zabezpieczenia
-
- Lex Driver
- Model Lexusa: is200t
- machony79
- Lex Driver
- Model Lexusa: NX200t
Re: NX350h/450 + vodafone / inne zabezpieczenia
Działanie pilota i systemu bezkluczykowego dostępu to inne systemy. Pilot ma duży zasięg i działa z kilkunastu metrów.
STOP HYBRID GO SMOG
- slawham
- Lex user
- Model Lexusa: NX 450h+
W Toyotach i Lexusach wpinają się we wiązkę reflektora i przez Canbus otwierają i startują auto. Wg mojej wiedzy nie ma seryjnego zabezpieczenia przed tą metodą.
NX 450h+ F Sport obsidiangrau (sonic grey)
-
- Lex Driver
- Model Lexusa: rx, gs, nx
jest

-
- Lex user
- Model Lexusa: NX 350h FSport
Ja już pewien pomysł na to mam - dość brutalny el nie upierdliwy w użytkowaniu i wg mnie powinien być skuteczny ( a przynajmniej mocno zaskoczyć ew złodzieja i raczej nie spodziewam sięby był na to przygotowany) - jak odbiorę samochód żony to jestem umówiony na "oględziny" tej wiążki i ew wdrożenie zabezpieczenia ( chodz o to aby nie dało jej się rozpiąć bez specjalnego narzędzia którego złodziej raczej posiadał nie będzie), a jak nie rozepna kostki to nie ma jak się włamać..
- slawham
- Lex user
- Model Lexusa: NX 450h+
można wpiąć się bezpośrednio w kableRafalWawa wrote: ↑26 Oct 2023, o 20:59Ja już pewien pomysł na to mam - dość brutalny el nie upierdliwy w użytkowaniu i wg mnie powinien być skuteczny ( a przynajmniej mocno zaskoczyć ew złodzieja i raczej nie spodziewam sięby był na to przygotowany) - jak odbiorę samochód żony to jestem umówiony na "oględziny" tej wiążki i ew wdrożenie zabezpieczenia ( chodz o to aby nie dało jej się rozpiąć bez specjalnego narzędzia którego złodziej raczej posiadał nie będzie), a jak nie rozepna kostki to nie ma jak się włamać..
W DE znane są przypadki nawiercania zderzaka i wpinania się we wiązkę, bezpośrednio w kable.
NX 450h+ F Sport obsidiangrau (sonic grey)
-
- Lex user
- Model Lexusa: NX 350h FSport
na te przypadki to już pozostaja tylko inwazyjne metody typu odcięcie pompy paliwa albo moduł udający awarię przekłądni - ale one już nie są "bezobsługowe"slawham wrote: ↑27 Oct 2023, o 06:47można wpiąć się bezpośrednio w kableRafalWawa wrote: ↑26 Oct 2023, o 20:59Ja już pewien pomysł na to mam - dość brutalny el nie upierdliwy w użytkowaniu i wg mnie powinien być skuteczny ( a przynajmniej mocno zaskoczyć ew złodzieja i raczej nie spodziewam sięby był na to przygotowany) - jak odbiorę samochód żony to jestem umówiony na "oględziny" tej wiążki i ew wdrożenie zabezpieczenia ( chodz o to aby nie dało jej się rozpiąć bez specjalnego narzędzia którego złodziej raczej posiadał nie będzie), a jak nie rozepna kostki to nie ma jak się włamać..
.
W DE znane są przypadki nawiercania zderzaka i wpinania się we wiązkę, bezpośrednio w kable.
-
- Lex Master
- Model Lexusa: NX350h
NX350h/450 + vodafone / inne zabezpieczenia
Dokladnie to w zlacze linii CAN odpinajac przednia lampe, wyrywajac uprzednio nadkole w 2 sekundy.slawham wrote:można wpiąć się bezpośrednio w kable [emoji3061][emoji43][emoji94].RafalWawa wrote: ↑26 Oct 2023, o 20:59Ja już pewien pomysł na to mam - dość brutalny el nie upierdliwy w użytkowaniu i wg mnie powinien być skuteczny ( a przynajmniej mocno zaskoczyć ew złodzieja i raczej nie spodziewam sięby był na to przygotowany) - jak odbiorę samochód żony to jestem umówiony na "oględziny" tej wiążki i ew wdrożenie zabezpieczenia ( chodz o to aby nie dało jej się rozpiąć bez specjalnego narzędzia którego złodziej raczej posiadał nie będzie), a jak nie rozepna kostki to nie ma jak się włamać..
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk se do
-
- Lex Driver
- Model Lexusa: is200t
Generalnie taki "firewall" do CAN oferuje ta firma "Canlock" pytanie czy to zadziała na to ?
Patrzyłem i faktycznie to jakiś atak na toyotę/lexusa... bo nie znalazłem by ktoś tak kradł inne auta.
Patrzyłem i faktycznie to jakiś atak na toyotę/lexusa... bo nie znalazłem by ktoś tak kradł inne auta.
-
- Lex Master
- Model Lexusa: NX350h
Range/Land Rover poprzez zlacze przy tylnej wycieraczce?pss wrote:Generalnie taki "firewall" do CAN oferuje ta firma "Canlock" pytanie czy to zadziała na to ?
https://youtu.be/BK1sMDNGx7M?si=186B6u6udv3carrZ
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk