[IS 200] Jaka instalka LPG, co proponujecie?

Wybór instalacji, pomoc techniczna, oraz wszystkie informacje związane z zakładaniem LPG do Lexusa IS
Post Reply
tomekb
Lex Master
Model Lexusa: Avensis t25 1,8 aut, rx300 2gen.

Re: [IS 200] Jaka instalka LPG, co proponujecie?

Post by tomekb »

@Tomek - KME odrzuciłem właśnie z tego powodu, ze w razie koniecznosci strojenie Staga ogarnę sam, a z KME będzie juz gorzej
Nie no jak potrafisz staga to i dasz rade z KME nie ma tragedi potrzebny laptop kabel obd i kabel gazu idzie fajnie zrobic mape ale jak chcesz ja nei namawiam KME ma podobno więcej punktów zapraszam dziś na spota to zobaczysz jak to chodzi w wydaniu KME
Montazysci sa z mysłowic
carfun

Post by carfun »

hesus wrote:
carfun wrote:Jedź do Damiana z Sosnowca - koleś mega precyzyjną, schludną robotę robi.
Co do zestawu to pewnie Stag + ACR01 + Hana bądź dołożyłbym osobiście do keihin ale to juz wiadomo kwestia portfela.
Gdybyś zdecydował się na keihin mogę dać Ci namiar na kolesia co tym handluje w super cenach.
Policz ile wyniesie Ci ten zestaw na stagu czy innym sterowniku z dobrymi gratami i porównaj go z VSI Prins - może nie będzie dramatycznej różnicy i może warto będzie rozważyć taką opcję.
VSI Prinsa bardzo chętnie bym zamontował, jednak to jest 5400, a Stag 3800, także różnica jest zauważalna. keihiny też mi polecano, ale komplet wtrysków to jest 2400zł zamiast 800zł dla h2000, wiec tutaj też widać różnicę.

PS - możesz podać namiary na tego Damiana?

@Tomek - KME odrzuciłem właśnie z tego powodu, ze w razie koniecznosci strojenie Staga ogarnę sam, a z KME będzie juz gorzej.
Keihiny można kupić za 1500zł ( 2400 to chora cena ) - pytanie czy jesteś wstanie przełknąć tą różnicę w stosunku do hana2000.
Wszystko zależy jak długo będziesz jeździł autem i jakie przebiegi robisz hana też będzie ok tak czy siak.
Widzę, że masz konto na forum lpg zatem link do Damiana:
http://lpg-forum.pl/profile.php?mode=viewprofile&u=1281
Popatrz w galerii na jego robotę - mistrzostwo świata.
Zaptaj jego ile za prinsa weźmie.
Jeśli drogo wyjdzie to zapytaj ile chciałby za zamontowanie w przypadku kiedy Ty byś dostarczył mu kompletna nową instalację.
Tak jak mówiłem wcześniej jeśli krzyknie rozsądna cene za robociznę to są spore szanse że prins może wyjści niewiele drożej od Staga.
Wtedy daj znać a dam Ci kontakt na gościa który w super cenie sprzedaje i części do prinsa i kompletne instalacje.
Hej
hesus
Lex user
Model Lexusa: IS200

Post by hesus »

aa no to mówimy o jednym czlowieku :pijak: zmylił mnie ten Sosnowiec. Podane przeze mnie ceny pochodzą od niego i jestem wstępnie umówiony na połowę sierpnia. patrząc na ceny gratow do staga, prowizja za montaz wychodzi z 1000-1500zł, takze nie wiem ile by musiał kosztować osprzęt do Prinsa, zeby to sensowne było. No ale mogę zapytać.
carfun

Post by carfun »

hesus wrote:aa no to mówimy o jednym czlowieku :pijak: zmylił mnie ten Sosnowiec. Podane przeze mnie ceny pochodzą od niego i jestem wstępnie umówiony na połowę sierpnia. patrząc na ceny gratow do staga, prowizja za montaz wychodzi z 1000-1500zł, takze nie wiem ile by musiał kosztować osprzęt do Prinsa, zeby to sensowne było. No ale mogę zapytać.
Zapytaj i daj znać - wtedy dowiem się na 100% jaka kasa za instalkę prinsa i będziesz miał pogląd.
Dowiedz sie jeszcze ile butla ,miedź,wielozawór - cały tył itd - bo to dojdzie do ceny elektroniki prinsa.
hesus
Lex user

Post by hesus »

gaz wsadzony - postawiono jednak na Staga (za dużo wydatków obecnie mialem zeby v VSI inwestować). mam w związku z LPG dwa pytania:

1. na jakiej zasadzie działa tryb snow - jest to same zmniejszanie czułości przepustnicy/pedału gazu? czy jest to jakaś elektroniczna ingerencja w program silnika? pytam pod kątem jazdy w tym trybie na gazie...
2. jak poznajecie, że kończy się wam już waha? :P ten wskaźnik do najszczesliwszych nie należy... w sensie resetuje się sam co jakiś czas do właściwego poziomu, czy bez dolewki benzyny się nie obędzie i bede jezdzic na rezerwie do skutku?
konik_80
Lex Driver
Model Lexusa: kiedyś IS200 obecnie Avensis T25

Post by konik_80 »

hesus wrote:gaz wsadzony - postawiono jednak na Staga (za dużo wydatków obecnie mialem zeby v VSI inwestować). mam w związku z LPG dwa pytania:

1. na jakiej zasadzie działa tryb snow - jest to same zmniejszanie czułości przepustnicy/pedału gazu? czy jest to jakaś elektroniczna ingerencja w program silnika? pytam pod kątem jazdy w tym trybie na gazie...
2. jak poznajecie, że kończy się wam już waha? :P ten wskaźnik do najszczesliwszych nie należy... w sensie resetuje się sam co jakiś czas do właściwego poziomu, czy bez dolewki benzyny się nie obędzie i bede jezdzic na rezerwie do skutku?
Ad1. Snow działa na przepustnicę i zwiększa czułość trakcji (dodatkowo w automacie inaczej steruje biegami - tzn rusza np z 2 biegu) - Generalnie nie ma żadnej różnicy czy jedziesz na gazie czy na benzynie - możesz używać tego trybu bez stresu.
Ad2 Ja zazwyczaj jeździłem ze wskazówką do połowy - jak tylko schodziła na tyle że przed restartem potrafiła zapalić się rezerwa to tankowałem około 15litrów i na jakiś czas zapominałem o benzynie.
Ważne aby nie jeździć ciągle na rezerwie dlatego, że podczas pracy na gazie pompa paliwa ciągle działa i to bardziej niż podczas pracy silnika na benzynie - paliwo w zbiorniku chłodzi pompę a to wydłuży jej żywotność.
Rici
Administrator
Model Lexusa: 3GS

Post by Rici »

Ja mam wsadzone jakies gówienko które resetuje wskaźnik paliwa srednio co 3 odpalenie czasami co 2 nie wiem od czego to zależy ale działa :)
Image
carinus
Lex Master
Model Lexusa: RX400h,IS220d

Post by carinus »

Rici wrote:Ja mam wsadzone jakies gówienko które resetuje wskaźnik paliwa srednio co 3 odpalenie czasami co 2 nie wiem od czego to zależy ale działa :)
Gdzie takie coś można zdobyć?Chyba zeby ręcznie wymuszać podanie napięcia na przewód czujnika paliwa.
hesus
Lex user

Post by hesus »

grodzio
Lex user
Model Lexusa: is200/is400

Post by grodzio »

nie ma co brac emulatora , z tego co wiem to wystarczy 2 piny w kostkach zmostkowac i bedzie wszystko grało.
Post Reply

Return to “Instalacje Gazowe”