[IS 200] Jaka instalka LPG, co proponujecie?

Wybór instalacji, pomoc techniczna, oraz wszystkie informacje związane z zakładaniem LPG do Lexusa IS
Post Reply
carfun

Re: [IS 200] Jaka instalka LPG, co proponujecie?

Post by carfun »

MączeK wrote:Carfun jakeiś bliższe informacje o tym człowieku namiar?
Zanany oszust - ale polecany na forum.lpg
Sam dałem, się wciągnąć w jego zabawy - ale wybrnąłem z tego.
Koleś mieszka w wawie a działa w Piasecznie u znajomka w garażu.

Odnośnie instalki to jeśli chcesz mieć wypas, polecam wtryski Keihin - nie ma nic lepszego - mniej pali jedzie najlepiej, gdyż lepszych wtrysków nie ma.
Wiem gdzie można je sporo taniej kupić niż normalnie ( całe zestawy VSI PRINS też)- zatem jeśli się zdecydujesz to zapraszam na pw.
naturalnie jeśli VSI nie będziesz chciał to wtryski i tak pod inne sterowniki bez kłopotu podejdą
Zależy ile środków masz zamiar przeznaczyć na instalkę - pamiętaj tylko, że oszczędzanie należy zacząć po założeniu jej a nie przed - bo to się zemści i to mocno.
MączeK
Lex user
Model Lexusa: RX

Post by MączeK »

Dzięki, wielkie z apomoc nie no ja potrzebuje już taki zestaw, że bym się nie musiał na niego denerwować, a reszta podzespołów jakich firm będzie najlepsza, bo mam juz dobrego gazownika z tym, że potrzebuje nazwy części:)?
wondy
Lex user
Model Lexusa: IS200

Post by wondy »

Ja zakładałem w Migaz-s (ul.Modlińska). Stag 300+, KME Silver, Hana. Od listopada auto śmiga bez najmniejszych problemów. Jak kupie sobie motocykl to też go zagazuje:D hehe
carfun

Post by carfun »

MączeK wrote:Dzięki, wielkie z apomoc nie no ja potrzebuje już taki zestaw, że bym się nie musiał na niego denerwować, a reszta podzespołów jakich firm będzie najlepsza, bo mam juz dobrego gazownika z tym, że potrzebuje nazwy części:)?
Zależy co chcesz.
Czy składaka czy fabryczny komplet.
Jeśli składaka to reduktor AC R-01 zapewne wtryski keihin ( albo hana ) polecam keihin - nie będzie rozjazdów, lepsze dawkowanie i przez to mniejsze spalanie ale droższe, filtr FL cetrootls z wkładem z włókna szklanego. sterownik to już spory jest wybór - stag, kme diego.
Jeśli natomiast chcesz fabryczny kit to albo Landi renzo Omegas albo VSI prins, który jest chyba najmniej problemowym zestawem, natomiast ma też minusy a mianowicie mało kto ma soft do niego i wie o co chodzi.
W okolicy wawy akurat nie będziesz miał kłopotu z tym.
Gdybyś na prinsa się zdecydował, to mogę dać Ci namiar na osobę, która pomoże kupić zdecydowanie taniej kompletną instalację i właściwie ją zamontuje co jest połową sukcesu poprawnego funkcjonowania LPG
Last edited by carfun on 2 Jul 2011, o 21:53, edited 1 time in total.
carinus
Lex Master
Model Lexusa: RX400h,IS220d

Post by carinus »

Keihin były dosyć wrazliwe na zasyfiony gaz a filtry fazy lotnej nie są w stanie wyłapać substancji smolistych.Moim zdaniem nie ma powodu zeby kupować jeden wtrysk w cenie 4 szt.Hana.Trzeba patrzec na dostępność obsługi danego sterownika przez większość gazowników oraz mozliwość własnej ingerencji a takie coś daje nasz Stag,na razie chyba nie ma konkurencji na rynku jezeli chodzi o stosunek cena/jakośc/dostępność/łatwość obsługi.
carfun

Post by carfun »

carinus wrote:Keihin były dosyć wrazliwe na zasyfiony gaz a filtry fazy lotnej nie są w stanie wyłapać substancji smolistych.Moim zdaniem nie ma powodu zeby kupować jeden wtrysk w cenie 4 szt.Hana.Trzeba patrzec na dostępność obsługi danego sterownika przez większość gazowników oraz mozliwość własnej ingerencji a takie coś daje nasz Stag,na razie chyba nie ma konkurencji na rynku jezeli chodzi o stosunek cena/jakośc/dostępność/łatwość obsługi.
Hmmm tyle, że hana to teoretycznie chińska kopia keihina 1( Obecnie jest już nowy typ II ) to po ,pierwsze, po drugie keihiny robią największe przebiegi bez ingerencji, po trzecie, łatwo się je czyści w specjalistycznej firmie i niedrogo.
Mówię, że mam dostęp do normalnych cen gdzie keihin jest 2 x a nie 4 x droższy od hany.
Kolejną sprawą jest to, że do dobrze zrobionego Prinsa nie ma potrzeby zaglądania a do staga jest ( a bo to mapka się rozjechała, a bo inny gaz, a bo inne temperatury na zewnątrz, a bo Stag rozjechał adaptacje PB itd).
Wybór należy do każdego z nas - ja wiem jedno każde kolejne auto będzie na keihinach bo wiem że się do nich nie dotknę przez kilka lat użytkowania.
Stag wypuszcza pełno softu ( updatów) - niedopracowanego i wpuszcza ludzi w niezłe maliny - w prinsie Cię to nie interesuje.
hesus
Lex user

Post by hesus »

zaczynam powoli planować instalke LPG. juz teraz, bo terminy ci wzięci gaziarze mają masakrycznie zaklepane. polowa sierpnia najwczesniej :) no ale poprosilem o wycene i wykaz gratów i tak: pierwszy mówi Stag + Magic3 + H2000, drugi za to Stag + ACR01 + H2000. czyli w sumie to samo, rozbija się o ten reduktor tylko - macie jakieś sugestie, czy bić w tańszą o 300 i bliższą opcje ? :P
carfun

Post by carfun »

hesus wrote:zaczynam powoli planować instalke LPG. juz teraz, bo terminy ci wzięci gaziarze mają masakrycznie zaklepane. polowa sierpnia najwczesniej :) no ale poprosilem o wycene i wykaz gratów i tak: pierwszy mówi Stag + Magic3 + H2000, drugi za to Stag + ACR01 + H2000. czyli w sumie to samo, rozbija się o ten reduktor tylko - macie jakieś sugestie, czy bić w tańszą o 300 i bliższą opcje ? :P
Jedź do Damiana z Sosnowca - koleś mega precyzyjną, schludną robotę robi.
Co do zestawu to pewnie Stag + ACR01 + Hana bądź dołożyłbym osobiście do keihin ale to juz wiadomo kwestia portfela.
Gdybyś zdecydował się na keihin mogę dać Ci namiar na kolesia co tym handluje w super cenach.
Policz ile wyniesie Ci ten zestaw na stagu czy innym sterowniku z dobrymi gratami i porównaj go z VSI Prins - może nie będzie dramatycznej różnicy i może warto będzie rozważyć taką opcję.
tomekb
Lex Master
Model Lexusa: Avensis t25 1,8 aut, rx300 2gen.

Post by tomekb »

jesli na slasku to polacam kogo innego ale to ci Flash moze wszystko powiedziec bo on mnie namowil na lpg i nie zaluje troche inny zestaw ale po korekcie sergiusza bedzie igla poza mna i sergiuszem thorgal ma jeszcze KME jesli chodzi o instaltorow to sa mega kozaki gorzej ze strojeniem ale tu mamy sergiusza mistrza wtej dziedzinie
hesus
Lex user

Post by hesus »

carfun wrote:Jedź do Damiana z Sosnowca - koleś mega precyzyjną, schludną robotę robi.
Co do zestawu to pewnie Stag + ACR01 + Hana bądź dołożyłbym osobiście do keihin ale to juz wiadomo kwestia portfela.
Gdybyś zdecydował się na keihin mogę dać Ci namiar na kolesia co tym handluje w super cenach.
Policz ile wyniesie Ci ten zestaw na stagu czy innym sterowniku z dobrymi gratami i porównaj go z VSI Prins - może nie będzie dramatycznej różnicy i może warto będzie rozważyć taką opcję.
VSI Prinsa bardzo chętnie bym zamontował, jednak to jest 5400, a Stag 3800, także różnica jest zauważalna. keihiny też mi polecano, ale komplet wtrysków to jest 2400zł zamiast 800zł dla h2000, wiec tutaj też widać różnicę.

PS - możesz podać namiary na tego Damiana?

@Tomek - KME odrzuciłem właśnie z tego powodu, ze w razie koniecznosci strojenie Staga ogarnę sam, a z KME będzie juz gorzej.
Post Reply

Return to “Instalacje Gazowe”