Nie działające wspomaganie

Nie działające wspomaganie

Postprzez Marek82 » 28 lip 2020, o 22:40

Witam,
nie wiedziałem w jakim dziale dokładnie umieścić swój problem, dlatego, jeżeli jest nie odpowiedni to proszę administratora o przeniesienie tematu do odpowiedniego działu według uznania.
Mam problem z GS 300 2006r. mianowicie nie działa wspomaganie, podobno trzeba zrobić jakąś kalibrację, ustawić punkt zerowy - kupiłem więc na allegro kabel z płytką na której oprogramowanie to 14.0.018 i nie ma takiej opcji do ustawienia lub ja nie umiem tego znaleźć czy mógłby mi ktoś pomóc?
Marek82
Lex user
 
Posty: 121
Dołączył(a): 22 sty 2018, o 15:44
Model Lexusa: GS300 mk3
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Bielsk

Re: Nie działające wspomaganie

Postprzez fractal » 29 lip 2020, o 00:13

Techstreamem można zrobić taką kalibrację, ale może masz uszkodzoną maglownicę.
fractal
Lex user
 
Posty: 40
Dołączył(a): 29 lis 2015, o 19:35
Model Lexusa: GS 430
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Iława

Re: Nie działające wspomaganie

Postprzez Marek82 » 29 lip 2020, o 21:31

a mógłbyś powiedzieć jak to zrobić bo mój mechanik nie jest w stanie tego ogarnąć
Marek82
Lex user
 
Posty: 121
Dołączył(a): 22 sty 2018, o 15:44
Model Lexusa: GS300 mk3
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Bielsk

Re: Nie działające wspomaganie

Postprzez fractal » 30 lip 2020, o 00:02

Kalibrację?
fractal
Lex user
 
Posty: 40
Dołączył(a): 29 lis 2015, o 19:35
Model Lexusa: GS 430
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Iława

Re: Nie działające wspomaganie

Postprzez Marek82 » 31 lip 2020, o 18:54

tak
Marek82
Lex user
 
Posty: 121
Dołączył(a): 22 sty 2018, o 15:44
Model Lexusa: GS300 mk3
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Bielsk


Powrót do GS mk3 2005-2012

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość