Utrata plynu chlodniczego

Naprawa, usterki, porady, spostrzeżenia. Wszystko co dotyczy silników Diesla.
darokomadwa
Lex user
Model Lexusa: IS mkII

Re: Utrata plynu chlodniczego

Post by darokomadwa »

Czaplazz, powiedz mi jeszcze ile tego płynu zostaje po jeździe w zbiorniczku wyrównawczym i do jakiego poziomu uzupełniasz?
DanLexus
Lex Driver
Model Lexusa: SC300

Post by DanLexus »

Jak ci wyrzuca przez wężyk przy korku od płynu chłodzącego to U.P.G. Spróbuj zaslepic ten wężyk, wyjedź na drogę i daj mu trochę w palnik. Jak po takiej przejazdzce będzie sucho lub zaślepka zginie to masz pewność jak ucieka płyn.
Supras are just a hatchback SC300
czaplazz
Nowy lex user
Model Lexusa: is220d

Post by czaplazz »

uzupelniam go do max wyznaczonego poziomu zaczne pierw od wymiany termostatu bo to tez moze byc jego wina jesli to nie pomoze to juz ewidentnie uszczelka :mad:
czaplazz
Nowy lex user

Post by czaplazz »

carinus wrote:Jest jeszcze coś,na co niektórzy nie zwracają uwagi-sprawny korek chłodnicy.
korek swierzo wymieniany
darokomadwa
Lex user
Model Lexusa: IS mkII

Post by darokomadwa »

czaplazz wrote:uzupelniam go do max wyznaczonego poziomu zaczne pierw od wymiany termostatu bo to tez moze byc jego wina jesli to nie pomoze to juz ewidentnie uszczelka :mad:
Nie wiem jak u innych użytkowników 220d ale u mnie od zawsze mam w zbiorniczku wyrównawczym płynu w okolicach minimum. Kiedyś dolałem do maximum i wywaliło mi płyn tak, że znowu był poziom w okolicach minimum i tak już zostało. Zwróć na to uwagę bo być może zwyczajnie dolewasz za dużo płynu.
eAdrian
Nowy lex user
Model Lexusa: IS220d

Post by eAdrian »

darokomadwa wrote:
czaplazz wrote:uzupelniam go do max wyznaczonego poziomu zaczne pierw od wymiany termostatu bo to tez moze byc jego wina jesli to nie pomoze to juz ewidentnie uszczelka :mad:
Nie wiem jak u innych użytkowników 220d ale u mnie od zawsze mam w zbiorniczku wyrównawczym płynu w okolicach minimum. Kiedyś dolałem do maximum i wywaliło mi płyn tak, że znowu był poziom w okolicach minimum i tak już zostało. Zwróć na to uwagę bo być może zwyczajnie dolewasz za dużo płynu.
U mnie to samo na zimnym wyłączonym.
Na rozgrzanym i włączonym jest w okolicach max.
Dawid0ss
Lex Master
Model Lexusa: Lexus GS450h mk3

Post by Dawid0ss »

eAdrian wrote:
darokomadwa wrote:
U mnie to samo na zimnym wyłączonym.
Na rozgrzanym i włączonym jest w okolicach max.
Jeśli na zimnym układ zassie większość płynu z powrotem do chłodnicy, to ok. U kolegi powyżej układ wybija płyn (na zdjęciu widać, że nie są to małe ilości). W wyniku czego musi go notorycznie dolewać, bo się robi pusto w chłodnicy.
czaplazz
Nowy lex user

Post by czaplazz »

panowie a wiec tak jak koega pare postow wczesniej radzil zlokazlizowac doklady wyciek i okazalo sie ze to jest smieszna opaska zaciskowa nie trzymajaca wezyk z zbiorniczkiem :) jutro od rana sie biore za wymiane opaski i pochwale sie rezultatami :p
Post Reply

Return to “Silniki wysokoprężne”