Co ciekawe wcześniej było to 10 i 10,5, albo więc zmienił się styl jazdy, albo nie wiem

No właśnie sprawdziłem dziś pod sklepem. Dziwne.Wiener wrote:Na raty pali jak się otworzy bagażnik z pilota.
Jeśli wszyscy jeździcie po tym samym mieście, to imo z tej paczki jesteś jedynym, który liczy to spalanie uczciwie.niven wrote:Ja liczę bo uwazam ze stosunek spalania do osiągów silnika is200t jest naganny
Mnie w Warszawie spała 13-14l /100km. Koledze range rover sport supercharged v8 omocy ponad 550 koni spała 16 litrów. Golf R ponad 300 koni innego kolegi spała znowu 15 ale jest szybszy na wstecznym od lexusa. Ten silnik przybitych osiągach nie powinien wg mnie przekraczać 11l w mieście
A to racjacardiologist wrote:W mojej opinii masz całkiem fajne autko o ponadczasowej linii. Do tego jeśli jest pewne, dobrze się sprawuje to bez sensu zamieniać. Wiesz jak to jest...lepsze jest wrogiem dobrego;-) Reasumując jak nie masz co robic z pieniędzmi to zamieniaj:-P w każdym innym przypadku ja zostalbym przy aksamitnej widlastej szosteczce:-)ArtIS wrote:Aktualnie w mieście z A/C 11.5. W trasie nigdy poniżej 8.5 nie zszedłem. Średnio koło 10 wychodzi.cardiologist wrote:To ile pali ten IS250? 8-9l? Mój Is200t w cyklu mieszanym 10l/100km, w mieście (Katowice) do 12l/100km. No ale jeśli ktoś potrzebuje oszczędnego auta do jazdy tylko po mieście to toyota auris hybrid jest w dobrej cenie...i zaparkować prosciej
walcz jeszcze o bagażnik dachowy i do niego kilka worków cebuli ;psandex wrote:Bo ja oprócz zniżki chyba -35000 z wyprzedaży rocznika, dostałem jeszcze -2%i pakiet 3przeglasow gratis i mam niedosyt, ze powinienem dostać trochę więcej, pisałem do swojego sprzedawcy odnośnie ubezpieczenia czy można się zbliżyć do3%(nie wiem czy to w kwestii dilera) i jakieś dywaniki gumowe, ale cisza
ja dostałem jeszcze promocyjne ubezpieczenie w pierwszym roku - 2% wartości auta. Zawsze warto ponegocjować o jak najlepsze warunki a głupimi komentarzami się nie przejmuj. Nie świadczy to o Twoim "dziadostwie" a o szacunku do pieniądza. Zresztą patrząc na marże dilerskie, bezwzględne przyjmowanie wszystkich ich warunków jest zwyczajnym frajerstwem i brakiem jakiegokolwiek zmysłu ekonomicznego.sandex wrote:W czerwcu odbieram is 200t z wyprzedaży rocznika w pakiecie satisfaction. Chciałem zapytać o rady do odbioru.
Jaka skóra jest w moim aucie z tego co pamietam elite z perforacja (naturalna krowa czy sztuczna).
Chciałem zapytać dla porównania co wynegocjowaliście przy zakupie auta, cena %, pakiety, gratisy.
Bo ja oprócz zniżki chyba -35000 z wyprzedaży rocznika, dostałem jeszcze -2%i pakiet 3przeglasow gratis i mam niedosyt, ze powinienem dostać trochę więcej, pisałem do swojego sprzedawcy odnośnie ubezpieczenia czy można się zbliżyć do3%(nie wiem czy to w kwestii dilera) i jakieś dywaniki gumowe, ale cisza i za trochę się kremuje przed dalszym żebraniem.
Proszę o komentarze i własne przemyślenia pozdrawiam.
wiesz mnie zastępcze BMW F30 LCI 1.5 3 cyl 136KM paliło w mieście 11,5l co też było śmieszne nie mniej jednak uważam że spalanie lexusa jest nieadekwatne do osiągów4lolo4 wrote:Jeszcze wspomnę, że 3 cylindrowe Mini One 1.2 102km mojej żony pali w mieście 9,5l i to gdy ona jeździ (=umiarkowane ciśnięcie). Auto waży ponoć 1200kg. Dlatego uważam, że spalanie to coś czego przewidzieć do końca nie można i nie trzeba słuchać bajek na ten temat, bo się można rozczarować.
Users browsing this forum: No registered users and 9 guests