Zamówiłem is 200t (2017) i chciałem zapytać o opinie na temat zimówek, jaką wielkość polecacie
Myślałem o 16' z uwagi że takie są dostępne w 300h i tu chyba nie będzie problemu
Zastanawiam się w dalszej perspektywie na zmianą zacisków z przodu z uwagi na słabe hamulce w is i problemy z szybko zużywającymi się klockami i nie wiem czy nie będą kolidowały z 16' czy nawet 17'
Jakieś rady do odbioru auta, pozdrawiam.
Chcę kupić IS200T opinie , uwagi , podpowiedzi
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: is 300 III
- octane
- Lex user
- Model Lexusa: NX300
Re: Chcę kupić IS200T opinie , uwagi , podpowiedzi
16" nie wejdzie na zacisk, który jest w is200T
-
- Lex Driver
- Model Lexusa: is200t
Zaciski obejmują całą tarczę, więc jak już to zmiana tarcz+zaciski+klocki.
Pytanie czy jest sens ? Same hamulce dają radę w IS tylko mają problem z przegrzewaniem i piszczeniem.
Ja mam karton z tarczami nacinanymi na przód i klockami od stoptech'a + tył jakiś dziwne tarcze ( nikt nie robi tego rozmiaru oprócz stoptecha, a nie chciałem czekać miesiąc ) i klocki od ebc.
Założę w przyszłym tygodniu i zobaczymy jak to będzie hamować
Pytanie czy jest sens ? Same hamulce dają radę w IS tylko mają problem z przegrzewaniem i piszczeniem.
Ja mam karton z tarczami nacinanymi na przód i klockami od stoptech'a + tył jakiś dziwne tarcze ( nikt nie robi tego rozmiaru oprócz stoptecha, a nie chciałem czekać miesiąc ) i klocki od ebc.
Założę w przyszłym tygodniu i zobaczymy jak to będzie hamować

-
- Lex Driver
- Model Lexusa: IS200T
i nawet kiedy cebie nie chce
Last edited by niven on 10 Oct 2018, o 09:13, edited 1 time in total.
- cardiologist
- Lex user
- Model Lexusa: IS 200t
Tego się właśnie obawiam. Co z tego ze to auto trzyma cenę skoro jest wybitnie "niechodliwe" i żeby je sprawnie sprzedać to będzie trzeba finalnie i tak oddać za bezcen:/
-
- Lex Driver
- Model Lexusa: IS200T
Mam 1,5 roku do końca gwarancji uznałem ze to dobry czas na sprzedaż w końcu janusze zawzyczaj maja milion pytan czy auto się będzie psuło.
Pan który dzwonił przez 5 minut zadawał różne pytania w stylu; „a jak w porównaniu z audi” wiec już było wiadomo ze sam nie wie czego chce
Znowu jak będzie bliżej końca gwarancji to Janusz powie - o panie pewnie się psuje bo koniec gwarancji i uciekasz pan
Pan który dzwonił przez 5 minut zadawał różne pytania w stylu; „a jak w porównaniu z audi” wiec już było wiadomo ze sam nie wie czego chce
Znowu jak będzie bliżej końca gwarancji to Janusz powie - o panie pewnie się psuje bo koniec gwarancji i uciekasz pan
- cardiologist
- Lex user
- Model Lexusa: IS 200t
A na końcu pewnie chciałby żeby mu oddać za pol darmo. Znam to z autopsji. Wiadomo każdy ma swój interes. Kupujący chce kupić jak najtaniej a sprzedający sprzedać jak najlepiej. Poza tym w świadomości Polakow audi i cala reszta niemieckiej trójki na stale zapisała się jako auto kompletne, co nie do końca znajduje potwierdzenie w rzeczywistości. Dlatego te marki zawsze będą miały się dobrze. Ostatnio kia zaproponowała porównywalne z audi prowadzenie i nieznacznie gorsze materiały w środku za polowe tego co zada producent z Ingolstadt. I co? Rodacy są w stanie zapożyczyc się do 3 pokoleń wstecz aby mieć znaczek audi na masce. Przykład pierwszy z brzegu...mój kumpel który ma A5 i s tronica który szarpie przy ruszaniu w ten sposób ze dla postrannego obserwatora wygląda to tak jakby kierowca miał prawko od wczoraj i nie potrafił płynnie ruszyć na manualu. Mimo to nie zamienilby audi na żadna inna markę. Fakt auto jest przepiękne a wnętrze i jakość wykonania absolutnie wymiata. Jak to mawiał mój sąsiad "tutaj juz czuć piniondz"
P.S. fajne zaciski:-)
Pozdrawiam

P.S. fajne zaciski:-)
Pozdrawiam
-
- Lex user
- Model Lexusa: IS300h
Powiem Wam szczerze, że też na początku myślałem, że niemiecka trójka to takie top motoryzacji. Tylko z tego da się szybko wyleczyć wystarczy umiejętność korzystania z internetu. Pierwsze filmiki z brzegu:
https://youtu.be/rtu5X2xDOyw
https://www.youtube.com/watch?v=X57_kwzqRHo
https://youtu.be/rtu5X2xDOyw
https://www.youtube.com/watch?v=X57_kwzqRHo
- ArtIS
- Lex Maniak
- Model Lexusa: IS 250 AWD
Chcę kupić IS200T opinie , uwagi , podpowiedzi
Cześć,
Pytanie czy zmiana z Mk2 IS250 AWD na 3-generacje ma sens?
Nie mówię tu o 250tce, która ma ten sam silnik ale o tym mniejszym. Obecny samochód trochę jednak zbyt dużo pali co daje mi do myślenia.
Czy ktoś z użytkowników ma taka zmianę za sobą? Czy w ogóle jest sens i różnica w eksploatacji/spalaniu jest znacząca?
Czy 3-gen ma tak samo mały bagażnik i nie składana tylna kanapę?
Nie mówię tu o 250tce, która ma ten sam silnik ale o tym mniejszym. Obecny samochód trochę jednak zbyt dużo pali co daje mi do myślenia.
Czy ktoś z użytkowników ma taka zmianę za sobą? Czy w ogóle jest sens i różnica w eksploatacji/spalaniu jest znacząca?
- Dawid0ss
- Lex Master
- Model Lexusa: Lexus GS450h mk3
Imo 200t będzie palił więcej. Nie oszukujmy się. Turbo żyje, turbo pije.ArtIS wrote:Cześć,
No i druga sprawa. Ile musiałbyś jeszcze jeździć, aby przepalić to, co wydasz na droższe auto. Taka zmiana tylko ze względu na spalanie nie ma sensu żadnego.
Pzdr