cykanie w automacie is200

Post Reply
qesta
Nowy lex user
Model Lexusa: is200

Post by qesta »

witam, Panowie tak jak w temacie, czy automat w is200 już tak ma, że słychać ale tylko na zewnątrz (nie w środku samochodu) takie jak by cykanie pod czas zmiany np. z D na R lub na odwrót? normalne to jest czy może pora na wymianę oleju?
tomcio105
Lex Driver
Model Lexusa: IS 200

Re: cykanie w automacie is200

Post by tomcio105 »

qesta wrote:witam, Panowie tak jak w temacie, czy automat w is200 już tak ma, że słychać ale tylko na zewnątrz (nie w środku samochodu) takie jak by cykanie pod czas zmiany np. z D na R lub na odwrót? normalne to jest czy może pora na wymianę oleju?
Na pewno nie jest to normalne bo u mnie tego nie ma.. Nie wiem jaki może być tego powód, ale jeśli nie miałeś oleju wymienianego to zdecydowanie bym to zrobił i nie odwlekał..
muzz
Lex Driver
Model Lexusa: IS200

Post by muzz »

Cyka pewnie przy przełączaniu biegów i słychać tylko na zewnątrz. To jest raczej kwestia samego przełączania lewarka. Mam to w is i gs. O ile to jest to to IMO nie ma się czym przejmować.
qesta
Nowy lex user

Post by qesta »

muzz wrote:Cyka pewnie przy przełączaniu biegów i słychać tylko na zewnątrz. To jest raczej kwestia samego przełączania lewarka. Mam to w is i gs. O ile to jest to to IMO nie ma się czym przejmować.
dokładnie tak jak mówisz, tylko dziwne, że kolega wyżej tego nie ma
tomcio105
Lex Driver

Post by tomcio105 »

qesta wrote:
muzz wrote:Cyka pewnie przy przełączaniu biegów i słychać tylko na zewnątrz. To jest raczej kwestia samego przełączania lewarka. Mam to w is i gs. O ile to jest to to IMO nie ma się czym przejmować.
dokładnie tak jak mówisz, tylko dziwne, że kolega wyżej tego nie ma
Dobra, sorki, źle to zrozumiałem.. Dźwięk przełączenia to mam na pewno, ale czy to jest cykanie to wątpię.. Normalny dźwięk zmiany biegu i tyle :)
andrzej44
Nowy lex user

Post by andrzej44 »

Witam.W moim Lexie przy włączaniu D lub R pojawia się "przysiadanie tyłu" , czy w waszych is-ach też występuje coś takiego.Proszę o odpowiedź.Pozdrawiam.
tomcio105
Lex Driver

Post by tomcio105 »

Jest to normalne bo przecież trzymasz hamulec, a dajesz mu bieg do jazdy do przodu/tyłu :) Więc musi być lekki ruch..
e_mil
Lex user
Model Lexusa: IS200

Post by e_mil »

Potwierdzam, to przysiadanie też mam. Tak samo w środku, gdy wciskasz hamulec, a masz go na P to jest takie cyknięcie ciche - to blokada.
Post Reply

Return to “IS mk1 1998-2005”