Chcę kupić IS200T opinie , uwagi , podpowiedzi

Wszelkie informacje na temat zakupu modelu IS
Post Reply
dev
Lex user
Model Lexusa: IS300h

Re: Chcę kupić IS200T opinie , uwagi , podpowiedzi

Post by dev »

Cześć,

Dzięki za odpowiedź. Tego się właśnie obawiałem, że z tyłu jest mało miejsca. Chociaż i tak przez najbliższe 4-5lat będę woził tam tylko malucha w foteliku. Mimo wszystko auto strasznie mi się podoba. Również patrzyłem na A4, ale miałem wrażenie, że cenowo wychodzi dużo gorzej niż lexus. Prawdopodobnie i tak będę się umawiał na jazdy testowe i z audi i z lexusem, ale póki co chciałem się tylko zorientować wsród użytkowników jakie mają opinie.

Co do komentarza odnośnie użwanych samochodów zgadzam się w 100%, osobiście preferowałbym jednak nowe, ale wolałem zapytać, bo może auta z takich stron są bardziej pewniejsze. A co do zakupu to raczej będę uderzał w wynajem długoterminowy na firmę (sprawy podatkowe wychodzą korzystniej niż przy zakupie za gotówkę) i po 3 latach sobie zdecyduję czy oddaje samochód czy wykupuje.

Pozdrawiam :)
pss
Lex Driver
Model Lexusa: is200t

Post by pss »

przebieg niewiele ponad 9000km) miało już wymieniany amortyzator (jeden!!!)
U mnie też był wymieniany tylni na pierwszym przeglądzie 15k.
Nie było nic czuć ale podobno z niego "ciekło" i powiedzieli, że się zdarza, a następnie wymienili.

Auto jeździło normalnie, nie wpadło nigdy w większą dziurę i nie najechało na krawężnik ;)
pytlu
Nowy lex user

Post by pytlu »

Witam jeżdżę od pół roku oś 200t elegance sensie a wcześniej jeździłem is 250 2008. Uważam ze auto ma sporowiecej miejsca z tylu niż poprzednik i sporo większy bagażnik , jeśli masz wybór to bierz nowy po lifcie, jazda dwóch dorosłych plus dzieci z tylu to naprawdę Ok , wszystkim wygodnie, jedyny minus tego auta dla mnie to buczenie chyba silnika miedzy 2200 a 2500 obrotów, choć chyba to tylko niektóre egzemplarze- No i jeszcze. Radio słabsze dużo od pioniera z is 250 w wersji comfort, pozdrawiam
piotrek1000
Lex user
Model Lexusa: es 330

Post by piotrek1000 »

Przy jednym a nawet dwóch malych dzieciach is jest wg mnie wystarczający. Przy trójce sprawa się komplikuje, wtedy ciężko zmieścić 3 foteliki nawet w rx. Jadąc w dalszą podróż z małym dzieckiem bagaże można układać dziecku pod nogami bez wpływu na jego komfort. Inna sprawa to wzrost pasażerów jak masz 180 i więcej to za Tobą osoba o podobnym wzroście będzie miała ciężko, jak masz 170 albo mniej to za Tobą będzie miejsca dla koszykarza. Ja mam 180 i is wydaje mi się przymaławy (mowa o nowym modelu) ale ja lubię przeszczeń.
dev
Lex user
Model Lexusa: IS300h

Post by dev »

A powiedzcie mi jeszcze jedną rzecz, bo jak widze wypowiedź wyżej o odgłosach slinkach gdy obroty są w granicach 2200-2500. Często się zdarzają podobne defekty? Strasznie nie lubię jak mi w samochodzie coś stuka buczy itd. Jakie podejście w tej kwesti mają serwisy? Zlewają na zasadzie, że tak ma być? Czy jednak obsługa fachowa?
piotrek1000
Lex user
Model Lexusa: es 330

Post by piotrek1000 »

Przeczytaj cały wątek, dużo ciekawych informacji, doczytasz że jest na to rozwiązanie i serwis w ramach gwarancji wymienia część odpowiedzialną za to. Żona będzie brała w leasing w przyszłym roku auto i chyba skusimy się na xc60 albo s90 bo is i gs już pare lat jest na rynku i pewnie w ciagu najbliższych 2 lat będą nowe modele wychodzić. No chyba że ceny nowych lexusów jeszcze spadną po zniesieniu cła na samochód japońskie to wtedy lexus będzie bezkonkurencyjny cenowo
Last edited by piotrek1000 on 31 Dec 2017, o 09:10, edited 1 time in total.
pytlu
Nowy lex user

Post by pytlu »

Problem z tym buczeniem wcale nie jest rozwiązany- zgłosiłem to w Aso i wymienili mi zawór od turbo- na początku byłem zadowolony ale to przez to ze teraz szybko przyspiesza w zakresie 2000-3000 i po prostu krócej trwa ten nieprzyjemny dźwięk- jednak gdy specjalnie jeżdżę w zakresie 2200-2600 to słychać go dalej, rada jest taka ze jeżdżę zmieniając biegi Przy Ok 2000 one, ajak chce przyspieszyć to wciskam gaz tak by automat zmieniał biegi miedzy 3000-3500, gdyby nie to uważałbym tego isa za auto kompletne i lepsze od is 2500 2008
cardiologist
Lex user
Model Lexusa: IS 200t

Post by cardiologist »

Kurde, Panowie o jakie buczenie wam chodzi? Ja żadnego buczenia nie słyszę. Może słyszymy to samo ale nazywamy to inaczej. Czy chodzi o świst/gwizd turbiny na zimny silniku???
pytlu
Nowy lex user

Post by pytlu »

Auto ogólnie jest ponadprzeciętnie ciche a ten odgłos to mogę porównać do np jechania na wysokich obrotach w małym aucie powiedzmy 1.0. Litra, nie wiem czemu tylko całkowicie to zanika powyżej 2600 obrotów, dla odmiany turbo u mnie wogole u mnie nie słychać....
pytlu
Nowy lex user

Post by pytlu »

cardiologist wrote:Kurde, Panowie o jakie buczenie wam chodzi? Ja żadnego buczenia nie słyszę. Może słyszymy to samo ale nazywamy to inaczej. Czy chodzi o świst/gwizd turbiny na zimny silniku???
Kolego miałbym prośbę byś spróbował przejechać sie w zakresie 2200-2600 obr tak by w tym przedziale automat zmieniał biegi w trybie normal, ciekaw jestem czy usłyszysz te odgłosy...
Post Reply

Return to “Lexus IS”