Przecież, można mieć auto komfortowe, jakim jest LS, ale przecież nie wyklucza to tego bym od czasu do czasu usłyszał dźwięk V8 na wyższych obrotach.

Pozdrawiam
No kolega tutaj porównuje tylko i wyłącznie przyśpieszenia tych aut w realnych warunkach drogowych. Reszta przy starcie ze świateł raczej nie miała znaczeniaMały123 wrote:Nim ktokolwiek zlinczuje, wypowiadam się w ramach konwencji: nie akceptujesz - nie krytykuj, olej. Dziś spod świateł ruszał za mną passat 2.0 170 KM diesel. Chodzi mi o spostrzeżenie nt. względności danych technicznych na papierze, a w rzeczywistości. Owszem, różni nas ponad 100 koni, ale: VW waży 230 kg mniej, zapewne miał chipa (bo szarżował ponad katalogowe 8,6 s.), który daje mu ok 200-205 KM, nawierzchnia mokra, strach depnąć do dechy bo na zakręcie przy 100km/h z napędem na tył wypadnę; tam jedna osoba, u mnie dwie..., za zakrętem jak depnąłem to automat "myślał" 1 sekundę nim wystrzelił, znowu strata. Summa summarum, różnica mocy obu aut po odliczeniu wszystkiego okazała się niemal równa. Wyprzedziłem go o długość samochodu. Konkluzja: wyniki na papierze, a rzeczywistość, to dwie różne bajki, nawet w porównaniu ze śmiesznym wieśwagenem TDI.
Users browsing this forum: Amazon [Bot] and 1 guest