Akcyza za auta sprowadzone od 2017r.
- michalWro
- Lex Driver
- Model Lexusa: LS430
Re: Akcyza za auta sprowadzone od 2017r.
Nadal brak konkretów. Taki artykuł to i ja mogę wysmarować, tylko co z tego, skoro nie ma żadnych podstaw?
Poza tymi rzekomymi przeciekami.
Tytuł oczywiście taki, by jak najwięcej ludzi kliknęło.
- Dawid0ss
- Lex Master
- Model Lexusa: Lexus GS450h mk3
Ale to już chyba było z Twojej strony. PzdrmichalWro wrote:Nadal brak konkretów. Taki artykuł to i ja mogę wysmarować, tylko co z tego, skoro nie ma żadnych podstaw?
- michalWro
- Lex Driver
Wszystko, o czym mowa w tym artykule, też już było na forum.
-
- Moderator
- Model Lexusa: Lexus
Chciałbym wierzyć, że to nie przejdzie. Ale nie takie absurdy były już przepychane za tej kadencji rządu, że wszystko może się zdarzyć. Gdybym miał kupowac teraz auto to bym nie ryzykował z odkładaniem do nowego roku 

Cytuje z wp.pl
"Jak wynika z tabeli, którą otrzymaliśmy podczas posiedzenia trzech senackich komisji: Komisji Budżetu i Finansów Publicznych, Komisji Ustawodawczej i Komisji Infrastruktury, jeśli kupisz auto starsze niż z rocznika 2004 z silnikiem pow. 3999 ccm, stawka akcyzy wyniesie, uwaga! - 560 tys. zł "
Powołują się na jakieś dokumenty ale tak wysokie nowe stawki akcyzy nie mogą być prawdą.
"Jak wynika z tabeli, którą otrzymaliśmy podczas posiedzenia trzech senackich komisji: Komisji Budżetu i Finansów Publicznych, Komisji Ustawodawczej i Komisji Infrastruktury, jeśli kupisz auto starsze niż z rocznika 2004 z silnikiem pow. 3999 ccm, stawka akcyzy wyniesie, uwaga! - 560 tys. zł "
Powołują się na jakieś dokumenty ale tak wysokie nowe stawki akcyzy nie mogą być prawdą.
- michalWro
- Lex Driver
(dez)infografika:

Podoba mi się "źródło: Ministerstwo Finansów, Senat".
Osobiście nie wierzę, że zachowają akcyzę w jej obecnym kształcie. W sobotę kupiłem W140. Wolałem nie czekać na to, co wydarzy się po 01.01.2017
Osobiście nie wierzę, że zachowają akcyzę w jej obecnym kształcie. W sobotę kupiłem W140. Wolałem nie czekać na to, co wydarzy się po 01.01.2017
Last edited by klasyk on 16 Nov 2016, o 07:38, edited 1 time in total.
- michalWro
- Lex Driver
Poprzednia dezinfografika też miała taki podpis.
Ja też mogę zmotać podobną i dodać do każdej kwoty '1' z przodu i '0' z tyłu.
Ja też mogę zmotać podobną i dodać do każdej kwoty '1' z przodu i '0' z tyłu.
- forest
- Lex Master
- Model Lexusa: stanced VIP
-
- Lex Master
- Model Lexusa: Civic 2.2
Wyjąć silnik , powołać rzeczoznawce który wystawi odpowiednie dokumenty w których będzie widniała pojemność 0 , silnik dostać w prezencie od turasa od którego kupiło się oczywiście bezwypadkowe lepiszcze najlepiej is mk3 w promocyjnej cenie. (silnik od już dawna jest częścią zamienną i nie jest auto rejestrowane jako składak) I olać system.
Był ktoś na pitbulu nowym ? Fajnie chłop rozegrał spotkanie "na szczycie" dwóch grup gdzie każdy miał pozwolenie na broń + do tego asysta prawnika. Drugich zawinęli bo nie mieli pozwolenia na broń. Nie żeby to była jakaś analogia, ale skoro nas dymają na każdym kroku to trzeba w końcu zacząć dymać ich szukając jakiś furtek.
A i sposób na odbarwiania oleju napędowego pokazany w nowym filmie Vegi działa, ale to paliwo jest wtedy w mega lipnej jakości
Był ktoś na pitbulu nowym ? Fajnie chłop rozegrał spotkanie "na szczycie" dwóch grup gdzie każdy miał pozwolenie na broń + do tego asysta prawnika. Drugich zawinęli bo nie mieli pozwolenia na broń. Nie żeby to była jakaś analogia, ale skoro nas dymają na każdym kroku to trzeba w końcu zacząć dymać ich szukając jakiś furtek.
A i sposób na odbarwiania oleju napędowego pokazany w nowym filmie Vegi działa, ale to paliwo jest wtedy w mega lipnej jakości

https://www.facebook.com/groups/lexuspolska