[GS 300] LPG do MKII

Wybór instalacji, pomoc techniczna, oraz wszystkie informacje związane z zakładaniem LPG do Lexusa GS
Post Reply
Thorgal1
Moderator
Model Lexusa: GS300 mkII '02 / GS450H mkIII '12.09

Re: [GS 300] LPG do MKII

Post by Thorgal1 »

tomekb wrote:
pku84 wrote:
Wszystko fajnie tylko ciekawe skąd te 37 zł za 100 km LPG :biggrin2: chyba jak gaz jest po 2 zł. Mówisz o spalaniu w mieście czy na trasie? U mnie trasa 13l a miasto od 16,5 w górę nawet 22 ;)
37pln to przy spalaniu 15l/100km gazu wiec jest to mozliwe

u mnie to samo ... 13l trasa (raz 12 bez klimy z nad morza) oraz 16-17 miasto ... do tego dodaj jeszcze paliwo na rozruch :)
Image

http://lexus-forum.pl/viewtopic.php?f=86&t=8457

steam: aegirsson1, https://www.facebook.com/InsomniaSystem/
klexus
Lex Master
Model Lexusa: GS 300

Post by klexus »

bez przesady Thorgal ze chodzi jak diesel, był kolega rsz1981 w piatek na śląsku nie mna taniej instalacji i tez słychac wtryski, to wychodzi na to ze co drogie to dziadostwo??
Jak dla mnie to przesada troche jeśli chodzi o wtrytski, wszystko musi grac ze soba, a słychac je jak sie maske dzwignie.
i nie zgodze sie z tym ze chodzą ja diesel.
allenddz
Lex user
Model Lexusa: is 200

Post by allenddz »

Thorgal1 wrote:chyba popadamy w paranoje - chłopak zamontuje to co będzie chciał ... i tak najważniejszy jest montaż i regulacja ... teraz jest "gorączka" na montaż ... jeśli jedziesz do kolesia w tym czasie i on ma czas zamontować ci instalację na drugi dzień to bym sprawdził jego wiarygodność, bo to oznacza że nikt do niego nie jeździ ... ci dobrzy mają terminy jak w dobrym salonie tatuażu :) trzeba poczekać na swoją kolej. Jeśli kolo ustawi instalację na postoju lub na 10-15 minutowej jeździe próbnej to moim zdaniem (tylko i wyłącznie) za krótko ... mi to zajęło 1.5h i wyjazd na autostradę w kierunku na Wrocław - i ustawianie na każdym biegu w każdym zakresie obrotów.
Klexus pokrywa nic nie daje ... a sam dźwięk wtrysków słychać do 1.5-2 tyś obrotów i to słychać ... najgorzej jak stoisz gdzieś to każdy pomyśli że to diesel ... ludzie nie znają tej marki :)
ja swoje słyszę nawet w środku na wolnych, więc twoje muszą być nie do zniesienia ... ale każdy swoje chwali ... kolejna rzecz to 13tyś za mało żeby coś stwierdzić ... ja na gazie zrobiłem 45tyś
i przy 35 padł jeden wtrysk ... cała listwa 3 wtrysków kosztowała 161pln montaż 15min w garażu mając tylko śrubokręt i lutownicę :) i mam cichutko :)
Lex wrote:
klexus wrote:od siebie dodam tyle
Pb 100km= 75zł
Lpg 100km=37zł (latem 30zł)
no i ten post mnie rozbił więc postanowiłem dołączyć do grona miłośników CARAVANINGU i w czwartek montuje kuchnię gazową do :LEXUS: (paranoja) no ale cóż dłużej się opierać nie ma sensu , zestaw jaki będę do swojego dziadka montował to :

STAG300+ , reduktor GOLD , wtryski VALTEKI , miedź 0.8 , butla w koło 60L

powiedzcie co o tym sądzicie ujedzie na tym mój staruszek ?
Pamiętaj że lejesz benzynę na odpalenie :) trochę jej zejdzie ... zimą więcej
do tego ja jeszcze mam lubryfikację - 4 litry (0.4l schodzi na 3tyś km) kosztuje 200-250pln

U mnie się okazało, że mam dziadostwo pod maską, źle zamontowane a zrobiłem prawie już 40tyś i jeszcze nic nie padło. Swoją drogą mam nadzieję, że padnie warsztat w którym mi to robili bo sprawe bada prokuratura :)
Pozdrawiam wszystkich, którzy są anty-LPG, dalej nabijajcie rządowe kieszenie :sarcastic:
Image
Thorgal1
Moderator

Post by Thorgal1 »

klexus wrote:bez przesady Thorgal ze chodzi jak diesel, był kolega rsz1981 w piatek na śląsku nie mna taniej instalacji i tez słychac wtryski, to wychodzi na to ze co drogie to dziadostwo??
Jak dla mnie to przesada troche jeśli chodzi o wtrytski, wszystko musi grac ze soba, a słychac je jak sie maske dzwignie.
i nie zgodze sie z tym ze chodzą ja diesel.
http://lpg-forum.pl/viewtopic.php?t=166 ... ight=gs300
ich "guru" mnie nie lubi bo nie u niego zakładałem ... chyba czytałeś ten post bo jesteś tam zarejestrowany ...
Klex - najważniejsze że działa i jeździ ... na zlocie (lub wcześniej) przejadę się twoim lexem i zobaczę dynamikę bo start masz dobry (dwa razy jechałem za tobą), a spalanie masz małe w porównaniu do mojego
tak się zastanawiam czy to może komp gazu lepiej dawkuje paliwo i dlatego masz mniejsze spalanie a wydech powoduje że fajnie się odpycha ... będzie pogoda, nie będziemy spotykać się na parkingu tylko gdzieś na mieście to się zamienimy autkami na chwile :) jak Ci nie będzie przeszkadzało ofkors. :)
Image

szaman79
Nowy lex user
Model Lexusa: IS 200

Post by szaman79 »

Witam wszystkich, wlasnie sie zarejestrowalem. Chcialbym poradzic co do konfiguracji LPG w is 200 lub innym Lexusie. Zagazowalem we wrzesniu po 3 latach na benie z uwagi na moje loty z uk do polski min. 4 razy w roku( powoli przestawalem wyrabiac, trasa plus krecenie w kraju to okolo 7500 km przez okolo 3-4 tyg.) Robili mi kolesie(ziomki) ktorzy robia to okolo 15 lat , dawali sobie jajca uciac jak cos nie bedzie latac na konfiguracji ktora mi zaproponowali, oni maja jajca a ja to co chcialem nie robcie tego na PRINCE , najwarzniejsze to duzy reduktor i szybkie wtryski. Jutro podam cala konfiguracje. Od wrzesnia zrobilem okolo 25000km i lata jak wsciekly (gazor). Na OMVL robia cayene , i duzo innych fajnych wozkow i nie maja reklamacji. Jutro podam szczegoly bo musze cisnac do chaty.Tutaj jest link z danymi ich firmy jakby ktos chcial podzwonic i popytac gosci z doswiadczeniem.
http://expert2.rze.pl/
Pozdro.
carinus
Lex Master
Model Lexusa: RX400h,IS220d

Post by carinus »

Poczytajcie koledzy fora LPG i tam mozna sie dowiedziec co aktualnie jest dobre na rynku sprzętu.Na dzień dzisiejszy liderem wtryskiwaczy jest Hana 2000,sterownik zdecydowanie nasz krajowy Stag,a reduktor to juz wiekszy problem bo zależy od mocy i chwiliwogo zapotrzebowania silnika na paliwo.Jak czytam i widzę u kogos zdziwienie ze komus wystarcza 37zł/100km to powiem że u mnie wczoraj starczyło ok.18zł/100km.Jazda na gazie który kupiłem po 50 eurocentów i spalanie LPG na płaskim bez wariacji 9.2l/100.Jak tankuję w Polsce to wychodzi drozej ale nie więcej niż 27zł/100km.Grunt to porządna instalacja z idealnym ustawieniem.
krzywydg
Lex Maniak
Model Lexusa: GS430 MK I

Post by krzywydg »

carinus wrote:Jak czytam i widzę u kogos zdziwienie ze komus wystarcza 37zł/100km to powiem że u mnie wczoraj starczyło ok.18zł/100km.Jazda na gazie który kupiłem po 50 eurocentów i spalanie LPG na płaskim bez wariacji 9.2l/100.Jak tankuję w Polsce to wychodzi drozej ale nie więcej niż 27zł/100km.Grunt to porządna instalacja z idealnym ustawieniem.
Wszytko tak jak pisze tylko nie porównuj sinika 3.0 z 2.0. Ja wcześniej miałem Xedos 6 2.0 i też mieściłem się w 11 litrach a zwykłego STAGA miałem, teraz też mam Stag 300 + FlashLub lubryfikator i pali 16 czyli normalnie... mamusie oszukasz, przyjaciela oszukasz ale pojemności i spalania nie oszukasz!
http://www.youtube.com/watch?v=ukbIh0q9X3A Nie ważne co masz w sercu... Ważne co masz w dupie!
Części Gs300/430
Image
Thorgal1
Moderator

Post by Thorgal1 »

krzywydg wrote:
carinus wrote:Jak czytam i widzę u kogos zdziwienie ze komus wystarcza 37zł/100km to powiem że u mnie wczoraj starczyło ok.18zł/100km.Jazda na gazie który kupiłem po 50 eurocentów i spalanie LPG na płaskim bez wariacji 9.2l/100.Jak tankuję w Polsce to wychodzi drozej ale nie więcej niż 27zł/100km.Grunt to porządna instalacja z idealnym ustawieniem.
Wszytko tak jak pisze tylko nie porównuj sinika 3.0 z 2.0. Ja wcześniej miałem Xedos 6 2.0 i też mieściłem się w 11 litrach a zwykłego STAGA miałem, teraz też mam Stag 300 + FlashLub lubryfikator i pali 16 czyli normalnie... mamusie oszukasz, przyjaciela oszukasz ale pojemności i spalania nie oszukasz!
dobre :)
Image

krzywydg
Lex Maniak
Model Lexusa: GS430 MK I

Post by krzywydg »

Thorgal1 nieźle Cie zjechali na lpg-forum;] Chyba się na Ciebie obrazili, nie dostaniesz od nich kartki na święta... Zgodzę się z Tobą ze ważniejsze jest to kto i jaki zakład będzie zakładał instalacje niż sam sprzęt. Jeśli mogę to polecę Moto-Bajczyk Graniczna 10 DG czas oczekiwania na regulacje, tydzień!! W pytę roboty mają, chłopaki wcześniej w MidaGaz pracowali za dobrych czasów tego zakładu, a teraz są na swoim. Odnośnie doboru instalacji mówiłeś jak dobrze pamiętam że Ci się przełącza na benzynę pow iluś obrotów??
http://www.youtube.com/watch?v=ukbIh0q9X3A Nie ważne co masz w sercu... Ważne co masz w dupie!
Części Gs300/430
Image
konik_80
Lex Driver
Model Lexusa: kiedyś IS200 obecnie Avensis T25

Post by konik_80 »

krzywydg wrote:Zgodzę się z Tobą ze ważniejsze jest to kto i jaki zakład będzie zakładał instalacje niż sam sprzęt.
Niestety ale jest to nieprawda - sprzęt ma bardzo duże znaczenie w poprawnej i bezproblemowej pracy instalacji - To tak jakby powiedzieć, że jeżdżenie Lexusem a Uazem to to samo - w końcu też jeździ.
Post Reply

Return to “Instalacje Gazowe”