gmiter wrote:Niestety nie - posiadają tylko właśnie te w dolny wahacz na przód, w wahacz górny oraz do stabilizatora przedniego.
Rozmawiałem z panami z Olkusza i nie ma najmniejszego problemu z wykonaniem dowolnej tulei z poliuretanu do naszych lexusow.Trzeba im tylko podesłać tuleje na wzór.
Kupiłem SuperPro. Jakość tego produktu jest... zachwycająca! Spasowanie idealne. Tuleja dolnego przedniego wahacza weszła w sanki z przyjemnym oporem. Metalowy wkład idealnie się wpasował.
Mam porównanie z GT4 i StrongFlex.
Z ciekawostek: przy rozbieraniu zawieszenia tuleję przedniego dolnego poprzecznego wahacza by GT4 wyjmowałem ręką. Jeszcze raz serdecznie pozdrawiam!
Oczywiście po wymianie na SuperPro rozbieżność, o której wspominałem wcześniej ZNIKŁA. Tak to jest, jak robi się tuleje 2mm węższe niż OEM i mówi się, że "to nie pracuje w tej płaszczyźnie, wszystko będzie dobrze", a po jeździe testowej wszystko się przestawia...
Trzeba wierzyć swojemu rozsądkowi. Największą porażką była jakakolwiek próba założenia tych tulei do mojego auta, uwierzenie w zapewnienia "producenta". Miesiąc bez auta...
Next week wrzucam górne przednie -0.5* camber też super pro.
Sprzedam graty do IS200/300:
- kanapę tylną bez zagłówków czarna skóra + alkantara (wyprana 99zł)
- boczki drzwiowe przejściowe (czarna ramka głosników) w czarnej alkantarze (40zł)
przymierzam się do wymiany tulei u siebie w ISie bo czasem coś mi stuka w zawieszeniu przy wolnej jeździe po nierównej drodze, może mi ktoś powiedzieć czy są to powyrywane tuleje czy te luzy są jeszcze w normie?
z tego co czytam to z GT4 same problemy no a super pro wychodzi trochę drogo. Czy wiele osób miało problem z tulejami z GT4 czy jest to jednorazowy przypadek?
Mam pytanie, mam komplet poli na przód od gt4 i po niedługim czasie pojawiły się stuki, czy to możliwe żeby one były przyczyną bo np posiadają wady takie jak baniaq opisuje ? pojawiają się jak jadę powoli np po bruku.
też mam stuki jak jadę powoli po bruku, obstawiałem tuleje albo łącznik stabilizatora, chciałem wymienić tuleje na poli ale z tego co czytam to same problemy
Musiała im spaść jakość mocno ja mam ich tuleje już 2 rok żadnych luzów zbieżność ok na szarpakach nic nie wychodzi lecą tylko po 20tys:) sworznie dolne CTO chyba TRW daja radę.