]Może i drogo ale uważam że nie ma co oszczędzać aby zapobiec późniejszemu wydawaniu pieniędzy.
Zbiorniczek 64l z czegop wchodzi mi 57/58l na pustym;p robie na tym od 320 do 440 km;p Narzeczonej udało się zrobić 460(nie wiem jakim cudem)^^
Pod maseczką wygląda to tak;p
[IS 200] Jaka instalka LPG, co proponujecie?
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: IS 200
-
- Nowy lex user
Re: [IS 200] Jaka instalka LPG, co proponujecie?
]Może i drogo ale uważam że nie ma co oszczędzać aby zapobiec późniejszemu wydawaniu pieniędzy.
Zbiorniczek 64l z czegop wchodzi mi 57/58l na pustym;p robie na tym od 320 do 440 km;p Narzeczonej udało się zrobić 460(nie wiem jakim cudem)^^
A tak wygląda pod maseczką^^
A tak wygląda pod maseczką^^
- gmiter
- Lex Master
- Model Lexusa: IS350
Szkoda, że nie widać zdjęć pod osłoną - jak zamontowane wtryski 
Co do spalania - nie jest to spory wyczyn - normalnie w trasie po ustawieniu instalacji IS300 pali mi od 11 do 12 litrów LPG.

Co do spalania - nie jest to spory wyczyn - normalnie w trasie po ustawieniu instalacji IS300 pali mi od 11 do 12 litrów LPG.
-
- Nowy lex user
Ale to nie trasa^^ 30 km do roboty w 1 stronę przez 2 miasta i 3 wioski^^.
Co do foty pod osłoną to jutro postaram się cyknąć i wstawić;p
Co do foty pod osłoną to jutro postaram się cyknąć i wstawić;p
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: is200
Cześć,
Proszę o opinię na zestaw:
Lexus is 200, 155km, sportcross
butla w koło- jaka wejdzie taką ma dać
Sterownik KME NEVO
Reduktor KME Silver
Wtryski Baracuda
Wlew jak w PB
Lubryfikacja
Cena ok. 3000zł. Można brać?
Proszę o opinię na zestaw:
Lexus is 200, 155km, sportcross
butla w koło- jaka wejdzie taką ma dać
Sterownik KME NEVO
Reduktor KME Silver
Wtryski Baracuda
Wlew jak w PB
Lubryfikacja
Cena ok. 3000zł. Można brać?
-
- Moderator
- Model Lexusa: Lexus
A ta lubryfikacja to po co? Poproś żeby zamiast tego zrobił strojenie po AFR i można brać.
- gmiter
- Lex Master
Silver ma wydajność teoretycznie d0 200KM więc będzie ok, chyba że jeździsz sporymi prędkościami autostrada - wtedy nie będzie wydajny termiczne na pewno. W miejsce lubryfikacji weź KME Gold (ok 150z,l droższy) i będziesz miał spokój, mniejsze spadki itp.
Co do lubryfikacji - nie bierz tego, przeklniesz to szybciej niż myślisz - jest to raczej naciąganie Ciebie na stały koszt przez montażystę, jedna wielka ściema. Wtryski Baracuda mniejsze - 115nl do Twojego silnika będą spokojnie wystarczające.
Co do sterownika sie nie wypowiem, myslę, że łatwiej byłoby ze Stag lub LPG-Tech bo więcej osób się na tym zna.
Co do lubryfikacji - nie bierz tego, przeklniesz to szybciej niż myślisz - jest to raczej naciąganie Ciebie na stały koszt przez montażystę, jedna wielka ściema. Wtryski Baracuda mniejsze - 115nl do Twojego silnika będą spokojnie wystarczające.
Co do sterownika sie nie wypowiem, myslę, że łatwiej byłoby ze Stag lub LPG-Tech bo więcej osób się na tym zna.
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: is200
Reszta zestawu rozumiem że powinna być całkiem ok? Przynajmniej jeśli chodzi o cena/jakość?
Z tego co wiem to oni raczej robią na KME, mechanik jest z Andrespola koło Łodzi więc do producenta nie ma daleko.
Na wydatki mnie raczej nie będzie naciągał, chce po prostu zrobić dobrze, znajomy 2 znajomych którym już robił w sumie 4 auta i z każdego byli zadowoleni, w prawdzie wszystkie były 2.0 ale 4 cyl, oni akurat mieli fordy mondeo i tam lubryfikacje zawsze zakładał.
Z tego co wyczytałem na forum w is 200 jest regulacja ręczna zaworów, więc odpowiedział że lubryfikacja nie zaszkodzi na pewno, tym bardziej że jest to koszt dodatkowych "tylko" 100zł.
Sumarycznie zatem podpowiedzieć żeby nie robił lubryfikacji, zamiast tego strojenie AFR i Reduktor w wersji Gold?
Po autostradach raczej nie jeżdzę i nie jestem fanem dużej prędkości, no chyba że się to zmieni w niedługim czasie
tak na poważnie jeżdzę głównie po mieście, Łódź.
Z tego co wiem to oni raczej robią na KME, mechanik jest z Andrespola koło Łodzi więc do producenta nie ma daleko.
Na wydatki mnie raczej nie będzie naciągał, chce po prostu zrobić dobrze, znajomy 2 znajomych którym już robił w sumie 4 auta i z każdego byli zadowoleni, w prawdzie wszystkie były 2.0 ale 4 cyl, oni akurat mieli fordy mondeo i tam lubryfikacje zawsze zakładał.
Z tego co wyczytałem na forum w is 200 jest regulacja ręczna zaworów, więc odpowiedział że lubryfikacja nie zaszkodzi na pewno, tym bardziej że jest to koszt dodatkowych "tylko" 100zł.
Sumarycznie zatem podpowiedzieć żeby nie robił lubryfikacji, zamiast tego strojenie AFR i Reduktor w wersji Gold?
Po autostradach raczej nie jeżdzę i nie jestem fanem dużej prędkości, no chyba że się to zmieni w niedługim czasie

Last edited by kmd89 on 11 Jul 2016, o 10:34, edited 1 time in total.
-
- Moderator
- Model Lexusa: Lexus
Wszyscy piszą, że lubryfikacja jest be, a Ty wierzysz montażyście który bierze od Ciebie kasę. Lubryfikacja to dupochron gazownika jak zawory Ci się zapadną - on powie że zrobił lubryfikację i możesz go cmoknąć tam gdzie słońce nie dochodzi. Najważniejsze w tym silniku jest strojenie po AFR inaczej przy źle wystrojonej instalacji nawet z lubryfikacją będziesz zwalał głowice i regenerował.
- gmiter
- Lex Master
Założę się, że ten montazysta nie ma pojecia co znaczy skrót AFR i jest typowym "wrzucaczem" LPG który po autokalibracji wypycha auto klientowi. Jakoś bedzie chodziło.