LS mkIV (USF40 / USF41) - Pytania o auto z ogloszenia
- pdrog
- Lex user
- Model Lexusa: rx350 III
Re: LS mkIV (USF40 / USF41) - Pytania o auto z ogloszenia
....no cóż...autokomis...czyli na dzień dobry wskazana maksymalna czujność....ale jeśli carfax ok to może warto spróbować....odradzam tylko sprawdzanie w aso lexusa w poznaniu....w razie pytań o szczegóły PW.....pzdr
-
- Lex user
- Model Lexusa: LS 500H 2018
Panowie,
oglądałem i przejechałem się tym:
http://www.toyota.pewneauto.pl/oferta/s ... 212#szczeg
strasznie poniszczony w środku.
Przejrzałem historię serwisu - miał 8 czy 9 napraw blacharskich i to widać - ja zrezygnowałem - za drogi wkład własny
Wydaje mi się że to ten opisywany w październiku 2015 w tym wątku.
Znalazłem LS600h z 2009 roku 220.000 zostawiony w rozliczeniu w Lexus Puławska - przejeli go od klienta - teraz robią mu przeglądy i naprawiają jedną drobną stłuczkę - za tydzień ma być do przejechani się. Gwarantują że będzie technicznie i blacharsko igła i po dużym przeglądzie w tym wymianę płynów i regenerację felg i zmianę opon.
Kupiony w Niemczech ale zarzekają się że mają papiery z DEKRY a od 2011 jeden właściciel i serwisowany.
Zastanawiam się nad nim bo to jedyna LS600h 5 miejscowy o w miarę znanej historii i z gwarancją po przeglądzie
Co Panowie myślicie?
oglądałem i przejechałem się tym:
http://www.toyota.pewneauto.pl/oferta/s ... 212#szczeg
strasznie poniszczony w środku.
Przejrzałem historię serwisu - miał 8 czy 9 napraw blacharskich i to widać - ja zrezygnowałem - za drogi wkład własny

Wydaje mi się że to ten opisywany w październiku 2015 w tym wątku.
Znalazłem LS600h z 2009 roku 220.000 zostawiony w rozliczeniu w Lexus Puławska - przejeli go od klienta - teraz robią mu przeglądy i naprawiają jedną drobną stłuczkę - za tydzień ma być do przejechani się. Gwarantują że będzie technicznie i blacharsko igła i po dużym przeglądzie w tym wymianę płynów i regenerację felg i zmianę opon.
Kupiony w Niemczech ale zarzekają się że mają papiery z DEKRY a od 2011 jeden właściciel i serwisowany.
Zastanawiam się nad nim bo to jedyna LS600h 5 miejscowy o w miarę znanej historii i z gwarancją po przeglądzie

Co Panowie myślicie?
- zurek490
- Lex user
- Model Lexusa: is 200
http://otomoto.pl/oferta/lexus-ls-ls-46 ... c0ffa040f6
Z wiadomości jakieś dziś posiadłem jest kolejny rodzynek na naszym portalach
Primary Damage Secondary Damage
JTHCL5EF9B5009444 CERT OF TITLE-FLOOD SALVAGE 5131 ACTUAL WATER/FLOOD NONE
"The price is the estimated value that it would have in the market. The last registered bid was $18,100.
It's sold as “FLOOD TITLE”.
VIN number: JTHCL5EF9B5009444"
Z wiadomości jakieś dziś posiadłem jest kolejny rodzynek na naszym portalach
Primary Damage Secondary Damage
JTHCL5EF9B5009444 CERT OF TITLE-FLOOD SALVAGE 5131 ACTUAL WATER/FLOOD NONE
"The price is the estimated value that it would have in the market. The last registered bid was $18,100.
It's sold as “FLOOD TITLE”.
VIN number: JTHCL5EF9B5009444"
- ArtIS
- Lex Maniak
- Model Lexusa: IS 250 AWD
"Samochód czysty..." No z pewnością skoro myty zewsząd 
Ciekawi mnie dlaczego handlarzyny są aż tak bezczelne. W dobie DobregoWujka nie ma sensu robić w wała z autem z USA bo wszystko wyjdzie. Rozumiem po jakimś mniejszym dzwonie ale po zalaniu? Komputer na kołach jakim jest LS wkrótce bedzie robił za kurnik.

Ciekawi mnie dlaczego handlarzyny są aż tak bezczelne. W dobie DobregoWujka nie ma sensu robić w wała z autem z USA bo wszystko wyjdzie. Rozumiem po jakimś mniejszym dzwonie ale po zalaniu? Komputer na kołach jakim jest LS wkrótce bedzie robił za kurnik.
-
- Lex user
- Model Lexusa: LS 400
Nie bronie tego LSa z linku, ale nie wierzyłbym tak bezgranicznie w te carfaxy...
Ja osobiście jakies 6 late temu kupiłem auto z usa, które w carfaxie miało być niby trzykrotnie po powodzi, z ta wiedza pojechałem zobaczyc wóz, bo i tak mialem go po drodze, podnosilem dywany, itd itp nic nie wskazywalo na to, ze auto mialo jakakolwiek przygode, a sprzedajacy po tym jak pokazalem mu raport powiedzial, ze auto 3 razy polal woda w srodku lekko, a ze mieszkal na terenie w usa gdzie wystepowaly powodzie to nawet bez ogledzin dostawal kase z odszkodowania.
Autem pojezdziłem 3 lata - kompletnie nic sie z nim nie dzialo, teraz nastepne 3 lata jezdzi nim moj dobry kumpel i nadal zero problemów.
Wiem, ze nie jest to reguła, ale nie zawsze carfax jest wiarygodny tak do konca, pozdro!
Ja osobiście jakies 6 late temu kupiłem auto z usa, które w carfaxie miało być niby trzykrotnie po powodzi, z ta wiedza pojechałem zobaczyc wóz, bo i tak mialem go po drodze, podnosilem dywany, itd itp nic nie wskazywalo na to, ze auto mialo jakakolwiek przygode, a sprzedajacy po tym jak pokazalem mu raport powiedzial, ze auto 3 razy polal woda w srodku lekko, a ze mieszkal na terenie w usa gdzie wystepowaly powodzie to nawet bez ogledzin dostawal kase z odszkodowania.
Autem pojezdziłem 3 lata - kompletnie nic sie z nim nie dzialo, teraz nastepne 3 lata jezdzi nim moj dobry kumpel i nadal zero problemów.
Wiem, ze nie jest to reguła, ale nie zawsze carfax jest wiarygodny tak do konca, pozdro!
- ArtIS
- Lex Maniak
Czasami wpis lubi po prostu postraszyć. Moj niby dostał "salvage" a AirBagi są i auto 6-ty rok bez kłopotów.
-
- Lex user
Panowie,
co powiecie o tym egzemplarzu:
http://otomoto.pl/oferta/lexus-ls-pierw ... f16ab376de
Z góry dziękuję za pomoc
co powiecie o tym egzemplarzu:
http://otomoto.pl/oferta/lexus-ls-pierw ... f16ab376de
Z góry dziękuję za pomoc

- ArtIS
- Lex Maniak
Ladnien wyglada i ze zdjeć nie widać oznak zużycia jak na 230k. Pytanie tylko czy prawie 10-letnie auto jest warte 75000...
- maniek_ls400
- Lex Master
- Model Lexusa: W221 S500
To nie jest rodzynek w tej cenie - to niska cena za tak dobre auto, które 10 lat wcześniej kosztowało 10x tyle. Co Cię tak zdziwiło ?ArtIS wrote:Ladnien wyglada i ze zdjeć nie widać oznak zużycia jak na 230k. Pytanie tylko czy prawie 10-letnie auto jest warte 75000...
Mariusz M.
Sprzedam części do LS430 2001 President Tel. 606-103-211
Sprzedam części do LS430 2001 President Tel. 606-103-211
-
- Lex user
Mam już zdjęcia książki serwisowej i dodatkowe zdjęcia.
Teraz wizyta w serwisie żeby potwierdzić książkę
Od stycznia 2015 już nie jest autem prezesa więc mniej jeździ.
W zeszłym roku miał zrobione zawieszenie - muszę to zweryfikować w serwisie
Potem jeszcze jazda próbna i będę wiedział więcej.
Teraz wizyta w serwisie żeby potwierdzić książkę

Od stycznia 2015 już nie jest autem prezesa więc mniej jeździ.
W zeszłym roku miał zrobione zawieszenie - muszę to zweryfikować w serwisie

Potem jeszcze jazda próbna i będę wiedział więcej.