LS mkIV (USF40 / USF41) - Pytania o auto z ogloszenia

Wszelkie informacje na temat zakupu modelu LS
Post Reply
owczar
Moderator
Model Lexusa: Lexus

Re: LS mkIV (USF40 / USF41) - Pytania o auto z ogloszenia

Post by owczar »

Niestety to nie do końca prawda. Wiele aut zza oceanu była sorowadzona jako złom bo zakup auta pelnowartosciowego się nie oplacal. Ale są oczywiście wyjątki.
ArtIS
Lex Maniak
Model Lexusa: IS 250 AWD

LS mkIV (USF40 / USF41) - Pytania o auto z ogloszenia

Post by ArtIS »

Jasna sprawa i pełna zgoda. Dlatego najlepiej jak juz sie chce kupic zrobiony to choćby nie wiem co kopać kopać kopać do prawdy.
A jeśli nie zrobiony to kupujcie walone :)
adamsky73
Lex Driver
Model Lexusa: LS460 '08

Post by adamsky73 »

Jezu, Wy z tymi legendami o nieopłacalności aut z USA...
Jakoś dziwnie się składa że 90% tych aut na rynku jest z czasu kiedy dolar był po 2-2,50 PLN. I wtedy salonowy LS460 za 85000 USD się nie opłacał? Mamy inną matematykę?
Kolega ściągnął wtedy auto igła, pojeździł 2 lata i sprzedał z zyskiem. Muszę mu powiedzieć że się nie opłacało :lol:
And in the end it's not the years in your life that count; it's the life in your years.
ABRAHAM LINCOLN
michalllw
Lex Master
Model Lexusa: IS-F

Post by michalllw »

adamsky73 wrote:Jezu, Wy z tymi legendami o nieopłacalności aut z USA...
Jakoś dziwnie się składa że 90% tych aut na rynku jest z czasu kiedy dolar był po 2-2,50 PLN. I wtedy salonowy LS460 za 85000 USD się nie opłacał? Mamy inną matematykę?
Kolega ściągnął wtedy auto igła, pojeździł 2 lata i sprzedał z zyskiem. Muszę mu powiedzieć że się nie opłacało :lol:
Z USA po mega dzwonie, z Włoch poobijane, z Niemiec bite, z Dani zardzewiałe a od handlarza wszystko w jednym :biggrin2:
https://www.facebook.com/MMniceCARS/
owczar
Moderator
Model Lexusa: Lexus

Post by owczar »

Eldorado dolarowe trwało dosć króko. I owszem opłacało się ściągać nowe auta. Ale dolar po 2-2,5 nie był cały czas, a żeby deal się opłacał trzeba było kupić taniej. Zresztą gdyby sprowadzano tylko igły z USA, to strona http://www.passioncars.pl/ nie byłaby pełna rodzynków zza oceanu :)

Zresztą nawet jak dolar był dość tani to ściągano straszne parchy- http://www.passioncars.pl/JTHGL46F875010151

Nie wszystkie auta z USA są po mega dzwonach, ale carfax to podstawa przy zakupie auta z Ameryki. To nie daje nam oczywiście gwarancji, że auto nie miało dzwona później, więc rozsądek i czujność przy zakupie należy zachować przy każdych okolicznościach.
kliMati
Lex user
Model Lexusa: LS400

Post by kliMati »

dorzucę od siebie, że w Stanach kombinacje z samochodami to taki sam chleb powszedni jak u nas w PL. Kuzyn kupił auto, które było "złomem" w dokumentach w jednym stanie, dokonał naprawy (jakoś w szopie się udało mustanga naciągnąć) i po kilku kombinacjach zarejestrował auto z "czystym tytułem". A potem w kontener i ..... tylko miernik lakieru poda prawdę. Carfax powinien coś wiedzieć o sprawie, ale nie każde auto musi być naprawiane w warsztacie - są i zdolni mechanicy z dużymi garażami :)
pdrog
Lex user
Model Lexusa: rx350 III

Post by pdrog »

Kaloteck wrote:Ciekawostka - właśnie sprzedał się drugi egzemplarz, którym się interesowałem. LS460 AWD z polskiego salonu, serwis tylko i wyłącznie przez cały czas w ASO, 2008 r. przebieg 220 000 km. Certyfikat, roczna gwarancja na skrzynię, silnik, elektrykę i układ przeniesienia napędu. Chcieli 88 900 zł. Nie wiem za ile się faktycznie sprzedał, ale jednak wiara narodu w niezawodność Lexusa musi być ogromna. Nie dałbym za niego więcej niż 55 000 zł, zwłaszcza że miał za sobą 2 stłuczki oraz m.in. wymienianą przednią szybę.
to prawdopodobnie to auto
http://www.toyota.pewneauto.pl/oferta/s ... 667#szczeg

wczoraj przejechałem się 500km aby przekonać się, ze certyfikat Toyota Pewne Auto ma znikomą wartość....auto w opłakanym stanie, byle jak poskładane po kolizjach z każdej strony, polakierowane fatalnie....szrot :down:
Kaloteck
Lex user
Model Lexusa: ES 350 '07

Post by Kaloteck »

hmmm... Zaraz, moment :)
Pół roku temu był wystawiony w programie Pewne Auto, ktoś mi go dosłownie zgarnął sprzed nosa, a teraz po pół roku znowu jest w tym samym programie Pewne Auto, ciekawe o co tu chodzi :)
pdrog
Lex user
Model Lexusa: rx350 III

Post by pdrog »

byłem oglądałem...to jest szrot...a najlepsze jest to że przesłali mi na maila zdjecia tego auta jak było u nich wystawione za 122kzł....lex jest w bardzo kiepskim stanie blacharsko/lakierniczym...zacieki po lakierowaniu na drzwiach...kilka odcieni bieli...prawdopodobnie nie mogli uzyskać tego ori perłowego białego...takiego altweiss...lampa zaparowana, błotniki odstają od słupków, popękane i źle spasowane zderzaki, pourywane zaczepy....generalnie IMO uzywał tego auta jakiś wieprz...a pytałem via mail o stan i zapewniali że wszystko super...przesłali skany serwisu i wynikało, że miał kolizje i było naprawiane u nich na zasadzie wymiany uszkodzonych elementów....a tu dooopa........2-3 warstwy lakieru, zacieki syf kiła i mogiła.....auto sensowne do wzięcia za circa 50-55kzł i 15-20 na wypieszczenie..........gra nie warta świeczki
Gumish
Lex user
Model Lexusa: ES350

Post by Gumish »

a na zdjęciach OK hehe
Post Reply

Return to “Lexus LS”