Mirabox, airplay na wyświetlaczu OEM

Czyli wszystkie porady oraz pomysły na własnoręczne przeróbki.

Re: Mirabox, airplay na wyświetlaczu OEM

Postprzez Damian91 » 9 maja 2016, o 15:13

Świetna sprawa - jesteś w stanie podsumować koszty? ;)
Avatar użytkownika
Damian91
Lex Driver
 
Posty: 468
Dołączył(a): 4 lut 2015, o 17:31
Lokalizacja: Pruszków/Warszawa
Model Lexusa: IS300 SC
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Pruszków/Warszawa

Re: Mirabox, airplay na wyświetlaczu OEM

Postprzez owczar » 9 maja 2016, o 15:35

W LS jest ten problem, że nie mogę zastąpić fabrycznego wyświetlacza, bo to kompleksowy system do sterowania radiem, klimą itd. Swego czasu badałem też temat car pc na OEM wyświetlaczu. Wymyśliłem też jak przełączyć sterowanie dotykiem ekranu na car pc, ale ostatecznie poszedłem w to rozwiązanie.

Gdybym mógł wywalić ten ekran to dawno byłby tam android ;)

Z plusów:
Zachowany oryginalny charakter- na tym mi bardzo zależało w tym aucie. Po przełączeniu 2 przycisków nie ma śladu o dodatkowych urządzeniach.
Nieograniczone możliwości multimedialne.

Jeśli chodzi o zajętość telefonu, to w pewnym sensie tak, ale android potrafi obsługiwać usługi w tle, więc oglądając można używać navi, dzwonić itd. Jedyne czego mi brakuje to sterowania z kierownicy. Ale dośc dobrze działa sterowanie gestami, więc nie ma problemu. Machnę ręką przed telefonem i mam kolejny utwór. Regulacja głośności odbywa się normalnie gałką w radio - przy kierownicy mam sterowanie telefonem przez zestaw głośnomówiący, ale gałka jest dobrze umieszczona ;) Mirabox opędza też USB i może działać bez telefonu - odtwarza w pętli pliki z folderu. Będę szukał jeszcze aplikacji, która automatycznie połączy się z urządzeniem będąc w zasięgu sieci ;)

Jeśli chodzi o koszt to trzeba doliczyć jeszcze konwerter, ale jego kupiłem z kamerą cofania.

- konewrter z kamerą i przekaźnikami kosztował coś koło 230 PLN
- mirabox 250 PLN z wysyłką
- przekazniki, kostki, obudowa 60PLN z wysyłką

Niestety konwerter który kupiłem kiedyś za 150 teraz kosztuje 300 :/
owczar
Moderator
 
Posty: 3705
Dołączył(a): 26 lut 2014, o 11:53
Model Lexusa: Lexus
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Polska

Re: Mirabox, airplay na wyświetlaczu OEM

Postprzez kaczy89 » 9 maja 2016, o 20:40

O kosztach napisałeś wg mnie są do przyjęcia, bo w (gs mk II) za zmianę napędu odczytującego nawigację na nowszy musiałbym zapłacić prawie tyle samo. A ile czasu zajęło Ci łącznie zmontowanie tego wszystkiego? Jeszcze raz gratuluje pomysłu:)
kaczy89
Lex user
 
Posty: 52
Dołączył(a): 31 mar 2015, o 16:27
Model Lexusa: GS 300h
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Opolskie

Re: Mirabox, airplay na wyświetlaczu OEM

Postprzez owczar » 10 maja 2016, o 22:00

Ciężko powiedzieć ile to wszystko zajęło czasu bo bardzo z doskoku robiłem i przez to traciłem tylko czas, bo musiałem coś ponownie rozkręcać i układać. Jeszcze chce dołożyć przekaźnik z opóźnieniem czasowym żeby nie tracić zasilania podczas odpalania auta. No i wszystko poukładać w docelowe miejsca.

Jeśli chodzi o zmianę navi, to jakiś czas temu też robiłem upgrade. Kupiłem za 400zł 3gen, a 2 gen sprzedałem za 300 więc dołożyłem 100zł. Ale mapy toyoty są mało aktualne. S8 z Wrocławia do Łodzi jest już jakiś czas, a mapy z początku tego roku jeszcze jej nie uwzględniały. Nie wiem jak najnowsze... Jest bo jest, czasem się przyda, a i tak korzystam głównie z google.

Zainstalowałem aplikację i wystarczy jedno kliknięcie żeby się połączyć przez miracast ;)

Wszystko już jest na swoim miejscu więc była chwila żeby potestować. Trzeszczenie w jednym momencie to z klipu ;) Dźwięk jest bardzo dobrej jakości.

owczar
Moderator
 
Posty: 3705
Dołączył(a): 26 lut 2014, o 11:53
Model Lexusa: Lexus
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Polska

Re: Mirabox, airplay na wyświetlaczu OEM

Postprzez luki90 » 11 maja 2016, o 09:50

super sprawa :)

Owczar, Ty to mógłbyś zrobić fotkę w środku konwertera, ciekaw jestem na jakich scalakach ten gość go wykonał :) (mówię poważnie :) )
www.facebook.com/kolorowakoszulka
Avatar użytkownika
luki90
Lex Driver
 
Posty: 312
Dołączył(a): 10 kwi 2015, o 21:23
Model Lexusa: IS200
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: WWA

Re: Mirabox, airplay na wyświetlaczu OEM

Postprzez owczar » 11 maja 2016, o 10:13

Zdjęcie mogę cyknąć od 1 strony. Płytka jest wklejona w obudowę.

Na elektrodzie ktoś to sobie ogarnął sam:
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic4 ... ml#2442866

Gość od którego kupiłem też jest na elektrodzie, ale nie znalazłem nic konkretnego.

Są też gotowe rozwiązania w Chinach: http://www.aliexpress.com/item/New-upgr ... 75e669edee

http://www.aliexpress.com/item/New-upgr ... 0a18f31c07
owczar
Moderator
 
Posty: 3705
Dołączył(a): 26 lut 2014, o 11:53
Model Lexusa: Lexus
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Polska

Re: Mirabox, airplay na wyświetlaczu OEM

Postprzez luki90 » 11 maja 2016, o 10:49

Wszystko to widziałem, z tymi z chin to mam obawy że coś może nie działać bo to do vagowskiej navi.
To jak znajdziesz chwilę to zrób :)
www.facebook.com/kolorowakoszulka
Avatar użytkownika
luki90
Lex Driver
 
Posty: 312
Dołączył(a): 10 kwi 2015, o 21:23
Model Lexusa: IS200
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: WWA

Re: Mirabox, airplay na wyświetlaczu OEM

Postprzez owczar » 11 maja 2016, o 10:51

Ten gość od którego kupiłem zrobił ten konwerter do AUDI. Sygnał jest taki sam.
owczar
Moderator
 
Posty: 3705
Dołączył(a): 26 lut 2014, o 11:53
Model Lexusa: Lexus
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Polska

Re: Mirabox, airplay na wyświetlaczu OEM

Postprzez luki90 » 11 maja 2016, o 12:16

sygnał sygnałem, chodzi mi czy ten box działa, jeżeli nie będzie jakiejś komunikacji pomiędzy nav vag a boxem.
www.facebook.com/kolorowakoszulka
Avatar użytkownika
luki90
Lex Driver
 
Posty: 312
Dołączył(a): 10 kwi 2015, o 21:23
Model Lexusa: IS200
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: WWA

Re: Mirabox, airplay na wyświetlaczu OEM

Postprzez owczar » 13 maja 2016, o 12:33

Zdjęcie zrobiłem, ale zamiast wrzucać to poszukałem czegoś na tym chipsecie. No i jest ;)

http://forum.vw-passat.pl/threads/5708- ... scie-video

Wystarczy zrobić płytkę/
owczar
Moderator
 
Posty: 3705
Dołączył(a): 26 lut 2014, o 11:53
Model Lexusa: Lexus
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Polska

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zrób to sam

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości