koloramat wrote: ↑10 Jan 2023, o 10:35
Uporządkujmy emocje.
???
Wygaśniecie abonamentu nie skutkuje tym, że samochodu nie można będzie uruchomić.
zgadza się, zakładam ze w moim przypadku coś złe „odinstalowali” dlatego zadziałało drugim razem
To byłby nonsens. Karta i blokada nadal będzie działać, zaś funkcje będą znacznie ograniczone.
nieprawda w.g maila z oferta przedluzenia i tego co napisałem karta już nie jest potrzebna
Na pewno, co oczywiste, nie będzie działać śledzenie GPS i pewnie nie działać będzie aplikacja z zawieszonym kontem. Konto jednak nie będzie zlikwidowane (chyba, że tak klient zdecyduje), tak aby w każdej chwili można było to konto aktywować (po zapłaceniu abonamentu na kolejny okres). Bez opłaconego abonamentu powinno działać blokowanie i odblokowywanie silnika, a więc fundamentalna opcja tego alarmu.
trudno się do tego odnieść, bo ja ze względu na święta nie kontaktowałem się z sameco, a decyzje o usunięciu konta podjęli niezależnie. Dodatkowa informacja: chęć ponownej aktywacji alarmu po 6 miesiącach od wygaśnięcia kontraktu wiąże się z dodatkowa opłata podajże 185 PLN
Co do monitorowania wnętrza samochodu. Istnieje opcja fabryczna w systemie (niezależna), która wyłącza czujniki ruchu w samochodzie. Zwyczajowo używana, gdy właściciel odchodzi od samochodu z kluczykami, a wewnątrz pozostają dzieci lub na przykład pies czy tez kot. Wyłączenie tych czujników powoduje, że alarm dźwiękowy nie jest wzbudzany od ruchu w samochodzie.
czyli samochód ma jednak fabryczny alarm

dziękuje za potwierdzenie.
Zamykanie i otwieranie samochodu zdalnie jest oczywiście możliwe z poziomu aplikacji Link LEXUS. Zastosowanie ? Na przykład chwilowe zdalne otwarcie samochodu dla kogoś kto na firmowym parkingu w naszym samochodzie chce pozostawić nam w bagażniku paczkę. Kurier.
Ja w przypadku zamknięcia samochodu kluczykiem nie mogę go zdalnie otworzyć aplikacja, prośba o informacje czy u wszystkich jest tak jak u mnie. W poprzednich samochodach mogłem samochod otwierać niezależnie kluczykiem lub aplikacja. W sposób jaki to aktualnie działa u mnie trochę mija się z celem.