Szybkie pytanie - szybka odpowiedź
-
- Lex user
- Model Lexusa: NX 350H
Re: Szybkie pytanie - szybka odpowiedź
Instrukcję znam. Przecież pisałem w kontekście kabli boostera czyli poprawnego podpięcia minusa przy tak krótkich kablach. Wg instrukcji musisz mieć kabel minusowy długi na 2 metry. Stąd opcja 2 dostania się do aku.
NX 350H AWD F Sport Sonic Grey - Odebrany 01.2023
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: NX350h
Pytanie o kierownicę w NX350h. Jak u Was działa podgrzewanie? Obecnie mam fragment (2-3 cm)w okolicach "godziny 12" gdzie w czasie grzania jest zimno. Nagrzewa się on (ten fragment) znacznie później (być może przez ciepło z okolicy). Wydawało mi się, że kiedyś grzała dokładnie cała kierownica, bez żadnych przerw.
- machony79
- Lex Driver
- Model Lexusa: NX200t
W większości lexusów grzeją tylko boki kierownicy. Może w nowych NX jest tak samo.
STOP HYBRID GO SMOG
-
- Lex user
- Model Lexusa: NX 24
Też się nad tym zastanwiałem,ale widocznie nx tak mają, bo u mnie jest tak samo. W sumie w poprzedniej insignii podobnie miałem z grzaniem kierownicy, tylko nieco inne miejsca.muniek2 wrote: ↑25 Nov 2024, o 11:48 Pytanie o kierownicę w NX350h. Jak u Was działa podgrzewanie? Obecnie mam fragment (2-3 cm)w okolicach "godziny 12" gdzie w czasie grzania jest zimno. Nagrzewa się on (ten fragment) znacznie później (być może przez ciepło z okolicy). Wydawało mi się, że kiedyś grzała dokładnie cała kierownica, bez żadnych przerw.
-
- Lex user
- Model Lexusa: RX 300 (mk IV) | NX 350h AWD
Nowy NX jest świetny pod tym względem, grzeje praktycznie całą kierownicę i to dość szybko i mocno. W RX IV działa tylko na "za piętnaście trzecia" i szczerze to można sobie takie grzanie "wsadzić"... w NX I nie miałem grzania, ale podejrzewam, że jest tak jak w RX IV.
Nawet jeżeli jakiś centymetr nie jest dostatecznie dogrzewany to i tak wg mnie jako całość to ten ficzer na duży plus względem poprzedników.
Aktualnie: RX 300 Business Plus [mk IV FL] @2022 | NX 350h Prestige Design + Tazuna + Premium @2023
Był: NX 200t Elite + Business + Black [mk I pre FL] @2017
Był: NX 200t Elite + Business + Black [mk I pre FL] @2017
-
- Lex user
Do tych, co wymieniali baterię w kluczyku - jaki macie rodzaj baterii?
U mnie jest CR2450, a instrukcja obsługi kłamie, że CR2032.
Poza tym, obrazek w instrukcji, który pokazuje jak otworzyć kluczyk aby wymienić baterię również jest zły. Połamałbym to całe ustrojstwo gdybym się w porę nie zreflektował
Nawet instrukcji widać nie można ufać. Jak to było u Was? Może są jakieś różne kluczyki, co jest niewykluczone po tym jak były problemy z ich dostawą...
U mnie jest CR2450, a instrukcja obsługi kłamie, że CR2032.
Poza tym, obrazek w instrukcji, który pokazuje jak otworzyć kluczyk aby wymienić baterię również jest zły. Połamałbym to całe ustrojstwo gdybym się w porę nie zreflektował

Nawet instrukcji widać nie można ufać. Jak to było u Was? Może są jakieś różne kluczyki, co jest niewykluczone po tym jak były problemy z ich dostawą...
-
- Lex user
- Model Lexusa: Nx350h
U mnie również jest CR2450
- Vejitta
- Nowy lex user
- Model Lexusa: NX 350h
Witam,
Czy działa Wam opcja 'Automatyczne wyrównanie poziomu dźwięku'?
Z opisu wynika, że jeśli opcja jest włączona to poziom głośności w kabinie powinien się dostosowywać do prędkości pojazdu (w założeniu, im szybciej tym głośniej).
Próbowałem na różnych źródłach dźwięku i u mnie to w ogóle nie działa.
Czy jadę 20km/h czy jade 150km/h, głośność z radia/androidAuto/AppleCar jest taka sama. Muszę ręcznie podnosić głośność.
Miałem tą funkcję w poprzednim aucie i działało to całkiem fajnie (jak na 17 letnie auto z segmentu B), tutaj natomiast ta funkcja nic nie robi.
I nie wiem czy to wina jakiegoś uszkodzonego czujnika czy to bug w sofcie.
Czy działa Wam opcja 'Automatyczne wyrównanie poziomu dźwięku'?
Z opisu wynika, że jeśli opcja jest włączona to poziom głośności w kabinie powinien się dostosowywać do prędkości pojazdu (w założeniu, im szybciej tym głośniej).
Próbowałem na różnych źródłach dźwięku i u mnie to w ogóle nie działa.
Czy jadę 20km/h czy jade 150km/h, głośność z radia/androidAuto/AppleCar jest taka sama. Muszę ręcznie podnosić głośność.
Miałem tą funkcję w poprzednim aucie i działało to całkiem fajnie (jak na 17 letnie auto z segmentu B), tutaj natomiast ta funkcja nic nie robi.
I nie wiem czy to wina jakiegoś uszkodzonego czujnika czy to bug w sofcie.
-
- Lex user
Cześć,
Pytanie odnośnie systemu S-Flow.
Cytat
Klimatyzacja wykrywa zajęte fotele i dostosowuje ustawienia do liczby pasażerów.
Już któryś raz pasażerowie z tyłu prosili mnie o włączenie nawiewów u nich. Rzeczywiście jak S-Flow jest włączony to z tyłu nie ma nawiewu. Jak wyłącze to zaczyna wiać.
Też tak u Was działa? Niby z tyłu bez nawiewu jest super?
Cytat
Klimatyzacja wykrywa zajęte fotele i dostosowuje ustawienia do liczby pasażerów.
Już któryś raz pasażerowie z tyłu prosili mnie o włączenie nawiewów u nich. Rzeczywiście jak S-Flow jest włączony to z tyłu nie ma nawiewu. Jak wyłącze to zaczyna wiać.
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: NX 350H 2023
U mnie też tak to działa... tylko nie wiem czy prawidłowotoomaas wrote: ↑2 Dec 2024, o 17:33 Cześć,
Cytat