NX350h/450 + vodafone / inne zabezpieczenia

Wszelkie informacje na temat zakupu modelu NX
Post Reply
Nex
Lex Driver
Model Lexusa: NX350h

Re: NX350h/450 + vodafone / inne zabezpieczenia

Post by Nex »

koloramat
mcendrju wrote: 23 Apr 2023, o 00:23 Jeżeli chodzi o Vodafone to ostatnio przedłużyłem umowę na RX to za 24 miesiące wyszło  2 442,17 brutto. Czy to dużo czy nie? Wydaje mi się, że coś to może dać, np jak jakiś szczyl będzie chciał ukraść auto by powozić panne na Walentynki (mojemu bratu tak kiedyś ukradli A3). Jeżeli profesjonalista będzie chciał ukraść to ukradnie.
Pytanie czy taki NX to jest perełka by to kraść i wywozić za wszelką cene? Póki co auto jest na tyle nowe, że używanych części nie potrzeba.
Trzeba zdać sobie sprawę, że NX to nie BMW M czy AMG dla rosyjskiego watażki 😉

Spece od reklamy i badań rynku wiedzą, że dla takich marek jak wymienionych wyżej Lexus, BMW, AMG istnieją grupy docelowe przeważnie wzajemnie rozłączne. Nie chcę wywoływać zbytecznej dyskusji więc nie będę opisywał profili mentalnościowych poszczególnych grup. Jedno jest pewne - produkty Lexusa kierowane są od prawie zawsze do pewnych grup zawodowych i tutaj salony upatrują swoich klientów tworząc dla nich, jak wiemy kilkuprocentowe upusty (lekarze, pracownicy naukowi, sędziowie, prawnicy, menedżerowie wyższego szczebla ... ). To oni z założenia mają być mecenasami tej marki ... i zakładam, że tak jest. Lexus zatem stawia na pewnego rodzaju dostojeństwo, prestiż, wygodę, komfort, rozpoznawalność - daleko pozostawiając z boku miłośników gadżetów, ryczących silników, oklejanek, złotych felg, pisku opon, palenia gumy, czy świecących kolorowymi ledami grilii i wlotów turbosprężarek na masce silnika. Zapotrzebowanie na samochody z grupy #nielexusowej# myślę, że jest znacząco większe z prostej uwagi na znacznie większą powszechną grupę docelową.           

Po części się zgodze ale co w takim razie w ofercie Lexusa robił Lexus LFA czy RCF? :dance3:
Nie daje mi spokoju czy zostać przy tym Vodafone czy iść w coś innego. Tak jak wklejałem wcześniej spec od Canlocka twierdzi że jakiś tam bezpiecznik w Vodafone jest na stałe w jednym miejsci i kazdy wie jak to wyłączyć. Pytałem mojego sprzedawcy i stwierdził że montują to w różnych miejscach. I teraz komu wierzyć...

350h Prestige Design Tazuna Panorama Sonic Grey
Lewsey 89
Lex user
Model Lexusa: NX 350h

Post by Lewsey 89 »

LFA to był swojego rodzaju manifest. Pokazanie konkurencji możliwości inżynierów lexusa

Wysłane z mojego Mi 10 przy użyciu Tapatalka

koloramat
Lex user
Model Lexusa: NX

Post by koloramat »

Nex wrote: 5 May 2023, o 16:36
koloramat
mcendrju wrote: 23 Apr 2023, o 00:23 Jeżeli chodzi o Vodafone to ostatnio przedłużyłem umowę na RX to za 24 miesiące wyszło  2 442,17 brutto. Czy to dużo czy nie? Wydaje mi się, że coś to może dać, np jak jakiś szczyl będzie chciał ukraść auto by powozić panne na Walentynki (mojemu bratu tak kiedyś ukradli A3). Jeżeli profesjonalista będzie chciał ukraść to ukradnie.
Pytanie czy taki NX to jest perełka by to kraść i wywozić za wszelką cene? Póki co auto jest na tyle nowe, że używanych części nie potrzeba.
Trzeba zdać sobie sprawę, że NX to nie BMW M czy AMG dla rosyjskiego watażki 😉

Spece od reklamy i badań rynku wiedzą, że dla takich marek jak wymienionych wyżej Lexus, BMW, AMG istnieją grupy docelowe przeważnie wzajemnie rozłączne. Nie chcę wywoływać zbytecznej dyskusji więc nie będę opisywał profili mentalnościowych poszczególnych grup. Jedno jest pewne - produkty Lexusa kierowane są od prawie zawsze do pewnych grup zawodowych i tutaj salony upatrują swoich klientów tworząc dla nich, jak wiemy kilkuprocentowe upusty (lekarze, pracownicy naukowi, sędziowie, prawnicy, menedżerowie wyższego szczebla ... ). To oni z założenia mają być mecenasami tej marki ... i zakładam, że tak jest. Lexus zatem stawia na pewnego rodzaju dostojeństwo, prestiż, wygodę, komfort, rozpoznawalność - daleko pozostawiając z boku miłośników gadżetów, ryczących silników, oklejanek, złotych felg, pisku opon, palenia gumy, czy świecących kolorowymi ledami grilii i wlotów turbosprężarek na masce silnika. Zapotrzebowanie na samochody z grupy #nielexusowej# myślę, że jest znacząco większe z prostej uwagi na znacznie większą powszechną grupę docelową.           

Po części się zgodze ale co w takim razie w ofercie Lexusa robił Lexus LFA czy RCF? :dance3:
Nie daje mi spokoju czy zostać przy tym Vodafone czy iść w coś innego. Tak jak wklejałem wcześniej spec od Canlocka twierdzi że jakiś tam bezpiecznik w Vodafone jest na stałe w jednym miejsci i kazdy wie jak to wyłączyć. Pytałem mojego sprzedawcy i stwierdził że montują to w różnych miejscach. I teraz komu wierzyć...

Już jakiś czas temu wypowiadałem się w tym temacie. CANLOCK jest w swym działaniu i funkcjonalności bardzo podobny do VODAFONE. Nie ma w nim nic co byłoby wyróżniające i odkrywcze,a  przede wszystkim gwarantowało większe bezpieczeństwo. Porównując wszystkie funkcje, możliwości i koszty wybór pada na VODOFONE. Poza tym namolność reklam producentów CANLOCKA wraz ze śmiesznymi certyfikatami laboratoriów uczelnianych na stronie www - wydanymi "na zmówienie" sprawiają, że zamiast zwiększenia wiarygodności pozostaje ona wątpliwa.   

Apted
Lex user
Model Lexusa: NX 450h+

Post by Apted »

Dla większości znaczenie ma to że płacisz za CANLOCKA i go masz a VODAFONE musisz odmawiać
płatną subskrypcję. Za cenę odnowienia umowy VODAFONE na trzy lata masz CanLock
LAWETA dożywotnio.
:LEXUS: NX450h+
Omotenashi + Luxury
mcendrju
Lex user
Model Lexusa: RX 300 (mk IV) | NX 350h AWD

Post by mcendrju »

Apted wrote: 7 May 2023, o 12:35 Dla większości znaczenie ma to że płacisz za CANLOCKA i go masz a VODAFONE musisz odmawiać
LAWETA dożywotnio.

Ale to dwa trochę inne rozwiązania, CANLOCK chyba nie ma monitoringu GPS? Sam immo pewnie w gruncie rzeczy podobny tyle, że Cobra komunikuje się na bieżąco z serwerami, a CANLOCK tylko blokuje dostęp do szyny itp.

Aktualnie: RX 300 Business Plus [mk IV FL] @2022 | NX 350h Prestige Design + Tazuna + Premium @2023
Był: NX 200t Elite + Business + Black [mk I pre FL] @2017
Klaudiusz
Lex Master
Model Lexusa: NX350h

Post by Klaudiusz »

mcendrju wrote:
Apted wrote: 7 May 2023, o 12:35 Dla większości znaczenie ma to że płacisz za CANLOCKA i go masz a VODAFONE musisz odmawiać
LAWETA dożywotnio.

Ale to dwa trochę inne rozwiązania, CANLOCK chyba nie ma monitoringu GPS? Sam immo pewnie w gruncie rzeczy podobny tyle, że Cobra komunikuje się na bieżąco z serwerami, a CANLOCK tylko blokuje dostęp do szyny itp.

Zalezy jaka wersja canlocka.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
mcendrju
Lex user

Post by mcendrju »

Klaudiusz wrote: 9 May 2023, o 14:35
mcendrju wrote:
LAWETA dożywotnio.

Zalezy jaka wersja canlocka.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

No ta wersja PRO to brzmi jak dołożenie dodatkowego modułu GPS z SIM i sprzęgnięcie jakichś podstawowych komend na SMS (mam taki moduł do zabawy z chin). Wysyłanie SMS by sprawdzić położenie, wyłączyć auto, trochę średniowiecze, Vodafone ma wszystko z appki. Przy czym jaki SIM telemetryczny oferuje CANLOCK? Nie widziałem by można kupić dożywotnią telemetryczną kartę SIM, zresztą pytanie czy działa na choćby całe UE czy jak. Vodafone jako operator zapewnia co najmniej namierzanie w całej Europie i Rosji (no ale wiemy jak to z Rosją).
Cena za PRO już robi się kosmiczna, to ok 6lat subskrypcji Vodafone, a Vodafone nie trzeba kupować bo w zasadzie dorzucają za te 299 albo za free jak zapomną dodać do faktury (u mnie dwa razy za darmo założyli).
Aktualnie: RX 300 Business Plus [mk IV FL] @2022 | NX 350h Prestige Design + Tazuna + Premium @2023
Łączkowski
Lex user

Post by Łączkowski »

mcendrju wrote: 9 May 2023, o 14:54
Ja mam Pro i mam to z appki

mcendrju
Lex user

Post by mcendrju »

Łączkowski wrote: 10 May 2023, o 11:12
mcendrju wrote: 9 May 2023, o 14:54  
Ja mam Pro i mam to z appki

Czyli opis na stronie jest trochę przestarzały albo nieodpowiedni. A jest funkcja zapamiętywania tras? Loguje to pozycje do jakiegoś serwera do trackingu?
Łączkowski
Lex user

Post by Łączkowski »

mcendrju wrote: 10 May 2023, o 19:24A jest funkcja zapamiętywania tras? Loguje to pozycje do jakiegoś serwera do trackingu?

A po co ma mieć taką funkcję? On jest do zabezpieczenia wszechstronnego i tyle lub aż tyle 

Post Reply

Return to “Lexus NX”