Zakup Lexusa NX 350h
-
- Lex user
- Model Lexusa: NX
Re: Zakup Lexusa NX 350h
ktoś już wrzucał ceny przeglądów trzeba tylko trochę się cofnąć na forum - z tego co pamiętam były od 1500 do 2000
no chyba, że nowy będzie miał inne no i wiadomo wszystko idzie w górę więc i tu mogą być niespodzianki
no chyba, że nowy będzie miał inne no i wiadomo wszystko idzie w górę więc i tu mogą być niespodzianki
-
- Lex user
- Model Lexusa: Nx
Mam pytanie, czy wiecie coś na temat anulowania całej produkcji w lutym? Podobno brakuje jakiejś części i nie wiem co myśleć, bo mówił mi to sprzedawca. A nie wiem ile w tym prawdy
-
- Lex user
- Model Lexusa: NX 350h
Myli Cię pamięć i to bardzo. W Fordzie wymienili mi cały układ paliwowy ( wtryski, pompa, wszystkie przewody paliwowe pompa wstępna zbiornik) Totalnie Caliusienki uklad. Wymiana na gwarancji rozszerzonej po 3 latach. Gwarancja podstawowa 24 miesiące. Rozszerzenie gwarancji na 7 lat i 140 tys km kosztowało mnie 2700 zł. Wymiana układu paliwowego ponad 30 tys netto.Ghotti wrote:Pytanie na coale to się okaże, podobna gwarancja jest w fordzie, ale o ile mnie pamięć nie myli nie obejmuje m.in wtrysków turbo czy dwumasu
-
- Lex user
W fordzie działa to od lat.lesiu005 wrote:Ja zrozumiałem, że tak to właśnie będzie działało, serwisujesz u nich, automatycznie przedłużane o 12 miesięcy / 15tys km.
Także auta zakupione wcześniej.
https://www.ford.pl/oferta/z-mysla-o-to ... arancja-12
Ja wykupiłem inny pakiet: FORD PROTECT -rozszerzona gwarancja fabryczna, dużo mniej wykluczeń niż w przypadku gwarancja 12.
-
- Lex user
To jest uczciwe podejście i tak powinno to działać na całym rynku.lesiu005 wrote:Ja zrozumiałem, że tak to właśnie będzie działało, serwisujesz u nich, automatycznie przedłużane o 12 miesięcy / 15tys km.
Także auta zakupione wcześniej.
- pawelwone
- Lex user
- Model Lexusa: IS250/ IS200t / NX300H / ES300H / NX350H
Zakup Lexusa NX 350h
ES 300h przegląd po 30 tys. 1 700 zł z małym hakiem.Farmax wrote:ktoś już wrzucał ceny przeglądów trzeba tylko trochę się cofnąć na forum - z tego co pamiętam były od 1500 do 2000
Wysłane z mojego LIO-L29 przy użyciu Tapatalka
-
- Lex Master
- Model Lexusa: NX350h
Zakup Lexusa NX 350h
W serwisie Lexusa czy Toyoty? Masz jakis rabat na korpo albo floty? To tylko jakies 300 zlotych drozej niz za Camry.pawelwone wrote:ES 300h przegląd po 30 tys. 1 700 zł z małym hakiem.Farmax wrote:ktoś już wrzucał ceny przeglądów trzeba tylko trochę się cofnąć na forum - z tego co pamiętam były od 1500 do 2000
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
- pawelwone
- Lex user
- Model Lexusa: IS250/ IS200t / NX300H / ES300H / NX350H
Zakup Lexusa NX 350h
Przepraszam, ostatnio był przegląd NX 300h po roku, niecałe 6 tys. przebiegu 1 730,79 zł. Nigdy nie pytałem o rabat flotowy na serwis. Ale mam u nich w tej chwili 5 samochodów serwisowanych. Z tym, że samochody sami odbierają ode mnie i przywożą po przeglądzie dnia następnego.Klaudiusz wrote:W serwisie Lexusa czy Toyoty? Masz jakis rabat na korpo albo floty?pawelwone wrote:ES 300h przegląd po 30 tys. 1 700 zł z małym hakiem.Farmax wrote:ktoś już wrzucał ceny przeglądów trzeba tylko trochę się cofnąć na forum - z tego co pamiętam były od 1500 do 2000
Serwis Lexusa.
Last edited by pawelwone on 3 Feb 2022, o 19:03, edited 3 times in total.
-
- Lex user
Pytalem we wrzesniu sprzedawce to maly przeglad po 15 tys km koszt 1400 - 1500zl. Duzy po 30 tys km 1800-2000zl. Dolicz z 10% inflacji.
-
- Lex user
Klaudiusz wrote:Fotele z FSporta sa inne niz w Omotenashi. Bardziej sportowe.PabloWRO wrote:Wczoraj miałem okazję pojeździć 350h we Wrocławiu. Ogólnie auto super, na AOW jechałem tylko chwilę co prawda, ale z tego co zauważyłem to przy stałej prędkości jest bardzo cicho, silnik słychać dość mocno tylko przy przyspieszaniu, ale nie jest to uciążliwe. W mieście jazda bardzo przyjemna. Co mnie za to zmartwiło po godzinnej jeździe to... fotele. Nie wiem czy to kwestia wersji (F-sport), czy moich gabarytów (198cm/100kg), ale po godzinie bolał mnie tyłek i ogólnie zacząłem się zastanawiać czy nie jest to jednak trochę za ciasne auto dla mnie. Przydałaby się też możliwość przesunięcia fotela o parę centymetrów do tyłu. Po powrocie do salonu wsiadłem na chwilę do Omotenashi i mam wrażenie, że było wygodniej, ale dopiero jak się przejadę to będę wiedział jak to wygląda na dłuższym dystansie...
Zgadza sie, fotele z F SPORT są bardziej soprtowe, ładniejsze, ale mniej komfortowe od tych z OMOTENASHI czy PRESTIGE.