Witam,
Zastanawiam się nad zakupem Nx'a, interesuje mnie opcja ogrzewania postojowego, chciałbym potwierdzić czy w każdej wersji jest ona dostępna:
W wybranych modelach ogrzewanie i klimatyzację można włączać zdalnie za pośrednictwem aplikacji Lexus Link+, aby ochłodzić/ogrzać wnętrze pojazdu do komfortowego poziomu.Z karty Zdalne sterowanie można włączyć ogrzewanie lub klimatyzację na 10 minut. Po takim zdalnym włączeniu aplikacja Lexus Link+ odlicza czas do końca tego okresu. Możliwe jest dwukrotne zdalne włączenie ogrzewania lub klimatyzacji (2 x 10 min).
Zastanawiam się nad NX Prestige + Tazuma, Design.
Będę niezmiernie wdzięczny za odpowiedź.
Pozdrawiam
Zakup Lexusa NX 350h
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: NX
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: NX 350H
Re: Zakup Lexusa NX 350h
Tak, w każdej. Ja mam Prestige 350h, i działa to super przez apkę. Możesz włączyć ogrzewanie lub klimatyzację. Super sprawa, w upalne dni pod pracą sprawdza się super. 5 minut przed wejściem do samochodu włączam, i wsiadam w chłodne wnętrze...
-
- Lex user
- Model Lexusa: NX 24
To nie jest ogrzewanie postojowe jak w volskwagenach czy innych markach. Tu się po prostu silnik włącza i grzeje albo chłodzi auto. Zupełnie inna bajka.Dawid1987 wrote: ↑1 Nov 2024, o 11:08 Witam,
Zastanawiam się nad zakupem Nx'a, interesuje mnie opcja ogrzewania postojowego, chciałbym potwierdzić czy w każdej wersji jest ona dostępna:
W wybranych modelach ogrzewanie i klimatyzację można włączać zdalnie za pośrednictwem aplikacji Lexus Link+, aby ochłodzić/ogrzać wnętrze pojazdu do komfortowego poziomu.Z karty Zdalne sterowanie można włączyć ogrzewanie lub klimatyzację na 10 minut. Po takim zdalnym włączeniu aplikacja Lexus Link+ odlicza czas do końca tego okresu. Możliwe jest dwukrotne zdalne włączenie ogrzewania lub klimatyzacji (2 x 10 min).
Zastanawiam się nad NX Prestige + Tazuma, Design.
Będę niezmiernie wdzięczny za odpowiedź.
Pozdrawiam
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: NX 350H
Zgadza się to nie jest Webasto, żeby całą noc spać w samochodzie w cieple na kampingu...
-
- Lex Driver
- Model Lexusa: NX350h Omotenashi
Byłem jednym z pierwszych osób w Polsce, która w 2021 roku zamówiła 2 Lexusy NX w ciemno. Po dwóch i pół roku użytkowania i przejechaniu około 50 tys kilometrów jednym i drugim, zakup okazał się strzałem w dziesiątkę. Jeszcze nigdy w mojej historii motoryzacyjnej nie miałem tak bezawaryjnych aut. Tankujesz, odpalasz i jeździsz. Do tego obsługa serwisowa na najwyższym poziomie. To wszystko spowodowało, że ponad rok temu zakupiłem jeszcze Lexusa ES z którego też jestem zadowolony. W związku z tym, że za pół roku czeka mnie wymiana floty postanowiłem zamówić kolejnego Lexusa NX ze względu na duże przeceny (wyprzedaż rocznika) Jestem bardzo ciekawy czy zmiany, które nastąpiły w NX od 2021 roku będą zauważalne. Trochę tych zmian podobno było.
-
- Lex user
- Model Lexusa: ES
A jak oceniasz ES'a? Bo ja stałem przed dylematem czy SUV czy sedan i padło na ES. Wziąłem Omotenashi
-
- Lex Driver
Największą zaletą ES jest bardzo niskie spalanie przy prędkościach autostradowych. Wadą jakość spasowania elementów. Najgorzej jest ze skrzypiącym szyberdachem. Niektórzy twierdzą, że to podsufitka przy szyberdachu. Problem jest znany i opisywany na forum. Dużo jeżdżę na aktywnym tempomacie i ES gorzej niż NX utrzymuje się pomiędzy pasami. Za to ES ma lepiej wygłuszoną ścianę grodziową i przez to silnik jest mniej słyszalny w kabinie. Pomimo tego uważam, że ES to świetna limuzyna. Szkoda tylko, że ciągle robią FL zamiast w końcu wprowadzić nowy model.
-
- Lex user
- Model Lexusa: ES
Dzięki. Co o hałasów z podsufitki, to tam podobno wyrabiają się jakieś plastikowe zaciski trzymające podsufitkę i to z nich są te trzaski. Jedź do serwisu, wiedzą jak to usunąć, co wielokrotnie potwierdzali użytkownicy tutaj na forum jak i na grupie FB. Nie ma co się męczyć z czymś, co przeszkadza
-
- Lex Driver
NX w wersji Omotenashi bez okna dachowego zamówiony. Dealerzy mają jeszcze trochę aut z produkcji październikowej. Odbiór planowany na połowę stycznia. Zdecydowałem się na kolejnego NX ze względu na bezawaryjność, obsługę serwisową, niską utratę wartości oraz optymalną cenę do tego co dostajemy w zamian. Po moich przygodach z niemiecką motoryzacją nadal nie mam ochoty tam wracać. Powoli też zaczynam testować auta elektryczne, żeby wyrobić sobie zdanie na ich temat. Kilka już testowałem. Ostatnio najnowsze Q6 e-tron i Teslę 3.
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: NX
Na jaki rabat można teraz liczyć, zamawiając na flote?Tomasz76 wrote: ↑23 Nov 2024, o 07:58 NX w wersji Omotenashi bez okna dachowego zamówiony. Dealerzy mają jeszcze trochę aut z produkcji październikowej. Odbiór planowany na połowę stycznia. Zdecydowałem się na kolejnego NX ze względu na bezawaryjność, obsługę serwisową, niską utratę wartości oraz optymalną cenę do tego co dostajemy w zamian. Po moich przygodach z niemiecką motoryzacją nadal nie mam ochoty tam wracać. Powoli też zaczynam testować auta elektryczne, żeby wyrobić sobie zdanie na ich temat. Kilka już testowałem. Ostatnio najnowsze Q6 e-tron i Teslę 3.
Brałeś 350h/450h?