Zakup Lexusa NX 350h

Wszelkie informacje na temat zakupu modelu NX
Post Reply
Dawid1987
Nowy lex user
Model Lexusa: NX

Re: Zakup Lexusa NX 350h

Post by Dawid1987 »

Witam,

Zastanawiam się nad zakupem Nx'a, interesuje mnie opcja ogrzewania postojowego, chciałbym potwierdzić czy w każdej wersji jest ona dostępna:

W wybranych modelach ogrzewanie i klimatyzację można włączać zdalnie za pośrednictwem aplikacji Lexus Link+, aby ochłodzić/ogrzać wnętrze pojazdu do komfortowego poziomu.Z karty Zdalne sterowanie można włączyć ogrzewanie lub klimatyzację na 10 minut. Po takim zdalnym włączeniu aplikacja Lexus Link+ odlicza czas do końca tego okresu. Możliwe jest dwukrotne zdalne włączenie ogrzewania lub klimatyzacji (2 x 10 min).

Zastanawiam się nad NX Prestige + Tazuma, Design.

Będę niezmiernie wdzięczny za odpowiedź.

Pozdrawiam

macpin
Nowy lex user
Model Lexusa: NX 350H

Post by macpin »

Tak, w każdej. Ja mam Prestige 350h, i działa to super przez apkę. Możesz włączyć ogrzewanie lub klimatyzację. Super sprawa, w upalne dni pod pracą sprawdza się super. 5 minut przed wejściem do samochodu włączam, i wsiadam w chłodne wnętrze...
odoja
Lex user
Model Lexusa: NX 24

Post by odoja »

Dawid1987 wrote: 1 Nov 2024, o 11:08 Witam,

Zastanawiam się nad zakupem Nx'a, interesuje mnie opcja ogrzewania postojowego, chciałbym potwierdzić czy w każdej wersji jest ona dostępna:

W wybranych modelach ogrzewanie i klimatyzację można włączać zdalnie za pośrednictwem aplikacji Lexus Link+, aby ochłodzić/ogrzać wnętrze pojazdu do komfortowego poziomu.Z karty Zdalne sterowanie można włączyć ogrzewanie lub klimatyzację na 10 minut. Po takim zdalnym włączeniu aplikacja Lexus Link+ odlicza czas do końca tego okresu. Możliwe jest dwukrotne zdalne włączenie ogrzewania lub klimatyzacji (2 x 10 min).

Zastanawiam się nad NX Prestige + Tazuma, Design.

Będę niezmiernie wdzięczny za odpowiedź.

Pozdrawiam

To nie jest ogrzewanie postojowe jak w volskwagenach czy innych markach. Tu się po prostu silnik włącza i grzeje albo chłodzi auto. Zupełnie inna bajka.

macpin
Nowy lex user
Model Lexusa: NX 350H

Post by macpin »

Zgadza się to nie jest Webasto, żeby całą noc spać w samochodzie w cieple na kampingu...
Tomasz76
Lex Driver
Model Lexusa: NX350h Omotenashi

Post by Tomasz76 »

Byłem jednym z pierwszych osób w Polsce, która w 2021 roku zamówiła 2 Lexusy NX w ciemno. Po dwóch i pół roku użytkowania i przejechaniu około 50 tys kilometrów jednym i drugim, zakup okazał się strzałem w dziesiątkę. Jeszcze nigdy w mojej historii motoryzacyjnej nie miałem tak bezawaryjnych aut. Tankujesz, odpalasz i jeździsz. Do tego obsługa serwisowa na najwyższym poziomie. To wszystko spowodowało, że ponad rok temu zakupiłem jeszcze Lexusa ES z którego też jestem zadowolony. W związku z tym, że za pół roku czeka mnie wymiana floty postanowiłem zamówić kolejnego Lexusa NX ze względu na duże przeceny (wyprzedaż rocznika) Jestem bardzo ciekawy czy zmiany, które nastąpiły w NX od 2021 roku będą zauważalne. Trochę tych zmian podobno było.
BladyMW
Lex user
Model Lexusa: ES

Post by BladyMW »

A jak oceniasz ES'a? Bo ja stałem przed dylematem czy SUV czy sedan i padło na ES. Wziąłem Omotenashi
Tomasz76
Lex Driver

Post by Tomasz76 »

Największą zaletą ES jest bardzo niskie spalanie przy prędkościach autostradowych. Wadą jakość spasowania elementów. Najgorzej jest ze skrzypiącym szyberdachem. Niektórzy twierdzą, że to podsufitka przy szyberdachu. Problem jest znany i opisywany na forum. Dużo jeżdżę na aktywnym tempomacie i ES gorzej niż NX utrzymuje się pomiędzy pasami. Za to ES ma lepiej wygłuszoną ścianę grodziową i przez to silnik jest mniej słyszalny w kabinie. Pomimo tego uważam, że ES to świetna limuzyna. Szkoda tylko, że ciągle robią FL zamiast w końcu wprowadzić nowy model.
BladyMW
Lex user
Model Lexusa: ES

Post by BladyMW »

Dzięki. Co o hałasów z podsufitki, to tam podobno wyrabiają się jakieś plastikowe zaciski trzymające podsufitkę i to z nich są te trzaski. Jedź do serwisu, wiedzą jak to usunąć, co wielokrotnie potwierdzali użytkownicy tutaj na forum jak i na grupie FB. Nie ma co się męczyć z czymś, co przeszkadza
Tomasz76
Lex Driver

Post by Tomasz76 »

NX w wersji Omotenashi bez okna dachowego zamówiony. Dealerzy mają jeszcze trochę aut z produkcji październikowej. Odbiór planowany na połowę stycznia. Zdecydowałem się na kolejnego NX ze względu na bezawaryjność, obsługę serwisową, niską utratę wartości oraz optymalną cenę do tego co dostajemy w zamian. Po moich przygodach z niemiecką motoryzacją nadal nie mam ochoty tam wracać. Powoli też zaczynam testować auta elektryczne, żeby wyrobić sobie zdanie na ich temat. Kilka już testowałem. Ostatnio najnowsze Q6 e-tron i Teslę 3.
nickkk
Nowy lex user
Model Lexusa: NX

Post by nickkk »

Tomasz76 wrote: 23 Nov 2024, o 07:58 NX w wersji Omotenashi bez okna dachowego zamówiony. Dealerzy mają jeszcze trochę aut z produkcji październikowej. Odbiór planowany na połowę stycznia. Zdecydowałem się na kolejnego NX ze względu na bezawaryjność, obsługę serwisową, niską utratę wartości oraz optymalną cenę do tego co dostajemy w zamian. Po moich przygodach z niemiecką motoryzacją nadal nie mam ochoty tam wracać. Powoli też zaczynam testować auta elektryczne, żeby wyrobić sobie zdanie na ich temat. Kilka już testowałem. Ostatnio najnowsze Q6 e-tron i Teslę 3.
Na jaki rabat można teraz liczyć, zamawiając na flote?
Brałeś 350h/450h?
Post Reply

Return to “Lexus NX”