Zakup Lexusa NX 350h

Wszelkie informacje na temat zakupu modelu NX
Post Reply
whero
Lex Driver
Model Lexusa: rx, gs, nx

Re: Zakup Lexusa NX 350h

Post by whero »

pawelwone wrote:
Ghotti wrote:
whero wrote: możesz powiedzieć coś więcej ? ciekawe czy dałoby się dorzucić do zrobionego w zeszłym roku zamówienia ;)
Ten pakiet promocyjny dawali każdemu jeśli o to pytasz kto zrobił zamówienie w 2022
Nie dawali każdemu. Promocja pojawiła się dopiero później, jak cena bazowa podskoczyła o 2 tys. zł.

Wysłane z mojego LIO-L29 przy użyciu Tapatalka
to dzisiaj spróbuję się dowiedzieć czy się da czy nie ;)
Klaudiusz
Lex Master
Model Lexusa: NX350h

Zakup Lexusa NX 350h

Post by Klaudiusz »

whero wrote:
pawelwone wrote:
Ghotti wrote: Ten pakiet promocyjny dawali każdemu jeśli o to pytasz kto zrobił zamówienie w 2022
Nie dawali każdemu. Promocja pojawiła się dopiero później, jak cena bazowa podskoczyła o 2 tys. zł.

Wysłane z mojego LIO-L29 przy użyciu Tapatalka
to dzisiaj spróbuję się dowiedzieć czy się da czy nie ;)
Ja nigdy tego nie zamawialem a przy odbiorze wkladali do bagaznika. Popros sprzedawce na mailu zeby Ci to dolozyl. Jak odpisze ze ok to w dzien odbioru pokazujesz mu tego maila. Zazwyczaj sprzedawcy sa pomocni i nie robia problemow. Ja dobrze trafilem na poczatku, pozniej kazdy moj samochod byl zamawiany u tego samego.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
PabloWRO
Lex user

Post by PabloWRO »

Wczoraj miałem okazję pojeździć 350h we Wrocławiu. Ogólnie auto super, na AOW jechałem tylko chwilę co prawda, ale z tego co zauważyłem to przy stałej prędkości jest bardzo cicho, silnik słychać dość mocno tylko przy przyspieszaniu, ale nie jest to uciążliwe. W mieście jazda bardzo przyjemna. Co mnie za to zmartwiło po godzinnej jeździe to... fotele. Nie wiem czy to kwestia wersji (F-sport), czy moich gabarytów (198cm/100kg), ale po godzinie bolał mnie tyłek i ogólnie zacząłem się zastanawiać czy nie jest to jednak trochę za ciasne auto dla mnie. Przydałaby się też możliwość przesunięcia fotela o parę centymetrów do tyłu. Po powrocie do salonu wsiadłem na chwilę do Omotenashi i mam wrażenie, że było wygodniej, ale dopiero jak się przejadę to będę wiedział jak to wygląda na dłuższym dystansie...
whero
Lex Driver

Post by whero »

Ja nigdy tego nie zamawialem a przy odbiorze wkladali do bagaznika. Popros sprzedawce na mailu zeby Ci to dolozyl. Jak odpisze ze ok to w dzien odbioru pokazujesz mu tego maila. Zazwyczaj sprzedawcy sa pomocni i nie robia problemow. Ja dobrze trafilem na poczatku, pozniej kazdy moj samochod byl zamawiany u tego samego.

odebrałeś już?
whero
Lex Driver

Post by whero »

PabloWRO wrote:Wczoraj miałem okazję pojeździć 350h we Wrocławiu. Ogólnie auto super, na AOW jechałem tylko chwilę co prawda, ale z tego co zauważyłem to przy stałej prędkości jest bardzo cicho, silnik słychać dość mocno tylko przy przyspieszaniu, ale nie jest to uciążliwe. W mieście jazda bardzo przyjemna. Co mnie za to zmartwiło po godzinnej jeździe to... fotele. Nie wiem czy to kwestia wersji (F-sport), czy moich gabarytów (198cm/100kg), ale po godzinie bolał mnie tyłek i ogólnie zacząłem się zastanawiać czy nie jest to jednak trochę za ciasne auto dla mnie. Przydałaby się też możliwość przesunięcia fotela o parę centymetrów do tyłu. Po powrocie do salonu wsiadłem na chwilę do Omotenashi i mam wrażenie, że było wygodniej, ale dopiero jak się przejadę to będę wiedział jak to wygląda na dłuższym dystansie...
z ciekawości - czym jeździsz na codzień? (punkt odniesienia komfortu)
Klaudiusz
Lex Master

Zakup Lexusa NX 350h

Post by Klaudiusz »

whero wrote:Ja nigdy tego nie zamawialem a przy odbiorze wkladali do bagaznika. Popros sprzedawce na mailu zeby Ci to dolozyl. Jak odpisze ze ok to w dzien odbioru pokazujesz mu tego maila. Zazwyczaj sprzedawcy sa pomocni i nie robia problemow. Ja dobrze trafilem na poczatku, pozniej kazdy moj samochod byl zamawiany u tego samego.

odebrałeś już?
Nie. Tym razem mam wbite w wycene.

Klaudiusz
Lex Master

Zakup Lexusa NX 350h

Post by Klaudiusz »

PabloWRO wrote:Wczoraj miałem okazję pojeździć 350h we Wrocławiu. Ogólnie auto super, na AOW jechałem tylko chwilę co prawda, ale z tego co zauważyłem to przy stałej prędkości jest bardzo cicho, silnik słychać dość mocno tylko przy przyspieszaniu, ale nie jest to uciążliwe. W mieście jazda bardzo przyjemna. Co mnie za to zmartwiło po godzinnej jeździe to... fotele. Nie wiem czy to kwestia wersji (F-sport), czy moich gabarytów (198cm/100kg), ale po godzinie bolał mnie tyłek i ogólnie zacząłem się zastanawiać czy nie jest to jednak trochę za ciasne auto dla mnie. Przydałaby się też możliwość przesunięcia fotela o parę centymetrów do tyłu. Po powrocie do salonu wsiadłem na chwilę do Omotenashi i mam wrażenie, że było wygodniej, ale dopiero jak się przejadę to będę wiedział jak to wygląda na dłuższym dystansie...
Fotele z FSporta sa inne niz w Omotenashi. Bardziej sportowe.

Ghotti
Lex Master
Model Lexusa: 350h

Post by Ghotti »

dlatego nie brałem pod uwagę nawet F Sport ;) miałem na weekend nx300h F Sport to nie są fotele dla ludzi takich gabarytów jak my :) 192cm/105kg po prostu tyłek uciska ta profilowanie. Za to zwykły nx300h comfort czy nawet business to chyba nie siedziałem w wygodniejszych fotelach. Aczkolwiek siedziałem w omotenashi na przymiarkach i niestety miałem też delikatny ucisk na 4 literach będę wiedział za te 1,5 tygodnia jak to wygląda w omotenashi na dłuższą chwilę ~~ Najwyżej zostanie zrzucić 10kg nadbagażowe :D aczkolwiek wiele to nie zmieni raczej :/
Last edited by Ghotti on 3 Feb 2022, o 11:54, edited 1 time in total.
PabloWRO
Lex user

Post by PabloWRO »

z ciekawości - czym jeździsz na codzień? (punkt odniesienia komfortu)
VW Tiguan, mam fotel ergoactive i jest naprawdę wygodny, a i wydaje mi się, że przy przesunięciu fotelu na maxa do tyłu mogę bardziej wyprostować nogę w VW. A on jest przecież o jakies 15 cm krótszy od Lexa.
Last edited by PabloWRO on 3 Feb 2022, o 12:09, edited 1 time in total.
PabloWRO
Lex user

Post by PabloWRO »

Ghotti wrote: dlatego nie brałem pod uwagę nawet F Sport ;) miałem na weekend nx300h F Sport to nie są fotele dla ludzi takich gabarytów jak my :) 192cm/105kg po prostu tyłek uciska ta profilowanie. Za to zwykły nx300h comfort czy nawet business to chyba nie siedziałem w wygodniejszych fotelach. Aczkolwiek siedziałem w omotenashi na przymiarkach i niestety miałem też delikatny ucisk na 4 literach będę wiedział za te 1,5 tygodnia jak to wygląda w omotenashi na dłuższą chwilę ~~ Najwyżej zostanie zrzucić 10kg nadbagażowe :D aczkolwiek wiele to nie zmieni raczej :/
Też mam zamówione Omotenashi. Co ciekawe, jak zamawiałem auto w grudniu to w salonie stał tylko F-sport. Zapytałem handlowca, czy Omotemashi ma regulowaną długość siedziska. Usłyszałem, że siedzisko jako takie nie wydłuża sie, ale końcówka się podnosi tak samo jak w ES. No jednak nie... ;)
Post Reply

Return to “Lexus NX”