Zakup Lexusa NX 350h

Wszelkie informacje na temat zakupu modelu NX
Post Reply
Wojciech Grona
Lex user
Model Lexusa: Ux

Re: Zakup Lexusa NX 350h

Post by Wojciech Grona »

Klaudiusz wrote:
Wojciech Grona wrote:Za 225 tys. idzie dostać z pakietami auto demo z rocznikiem 2021.
Każdy handlowiec ma prowizje od zysku a nie straty marży a auta schodzą.
Nowy NX przekroczy w kraju do grudnia 3000 szt. ; będzie to widać na drogach.
107,5% leasingu to szaleństwo. Salony straszą, że będzie rosło to ludzie podpisują.

Pozdrawiam
Wojtek
Tak. Ale pewnie najwyzsza wersje jak to demo. Poza tym auto jest dostepne od reki. Nie musisz czekac roku.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
To napisz nam jak się sprawuje gdy odbierzesz.

Pozdrawiam
Wojtek
Klaudiusz
Lex Master
Model Lexusa: NX350h

Zakup Lexusa NX 350h

Post by Klaudiusz »

Wojciech Grona wrote:
Klaudiusz wrote:
Wojciech Grona wrote:Za 225 tys. idzie dostać z pakietami auto demo z rocznikiem 2021.
Każdy handlowiec ma prowizje od zysku a nie straty marży a auta schodzą.
Nowy NX przekroczy w kraju do grudnia 3000 szt. ; będzie to widać na drogach.
107,5% leasingu to szaleństwo. Salony straszą, że będzie rosło to ludzie podpisują.

Pozdrawiam
Wojtek
Tak. Ale pewnie najwyzsza wersje jak to demo. Poza tym auto jest dostepne od reki. Nie musisz czekac roku.

To napisz nam jak się sprawuje gdy odbierzesz.

Pozdrawiam
Wojtek
Ja bym nigdy demowki nie kupil.

protos
Lex user
Model Lexusa: nx 350 h

Post by protos »

Proszę o informację gdzie najkorzystniej w jakim Towarzystwie Ubezpieczeniowym, pakiet dealerski na nowego nx...
Proponowano mi PZU ale chcę się upewnić czy to Towarzystwo Ubezpieczeniowe wybrać...
Ghotti
Lex Master
Model Lexusa: 350h

Post by Ghotti »

Możesz napisać ile taki pakiet ac oc ?
lesiu005
Lex user
Model Lexusa: NX

Post by lesiu005 »

whero wrote: ........ (osobiście więcej wagi przykładałem do tego że nx w standardzie ma szkło akustyczne/klejone szyby drzwi przednich - auto jest dużo cichsze)

@whero skad masz takie informacje? Masz jakieś fajne źródło danych do poczytabia? Któregoś dnia szukałem informacji aby poczytać coś więcej na takie tematy (w tym napędy itd) jednak nic nie znalazłem.
Lewsey 89
Lex user
Model Lexusa: NX 350h

Post by Lewsey 89 »

protos wrote:Proszę o informację gdzie najkorzystniej w jakim Towarzystwie Ubezpieczeniowym, pakiet dealerski na nowego nx...
Proponowano mi PZU ale chcę się upewnić czy to Towarzystwo Ubezpieczeniowe wybrać...
Nie ma czegoś takiego jak najkorzystniejsze towarzystwo. Na polisę ma wpływ z byt dużo zmiennych. Historia szkód, gdzie samochód jest zarejestrowany, wiek kierowcy, gdzie parkujesz samochód, ile lat masz prawo jazdy itd itd.

Ja byłem 11 lat w Hestii i tam miałem wszystkie komunikacyjne. Oferta zawsze była najniższa lub tak nieznacznie droższa, że nie zmieniałem TU. W zesżłym roku się pozmieniało 1 samochód Alianz, 2 Samochód Uniqa, 3 Aviva.

ja mam takie doświadczenia z pakietami Dealirskimi

OC+AC+NNW+Assistance Pełny, bez udziałów własnych, bez konsumpcji sumy ubezpieczenia, holowanie Polska bez limitu zagrancia 500-1000km;

3% wartości samochodu = normalna oferta
2% wartości samochodu = dobra oferta
<2% wartości samochodu bardzo dobra oferta.

Jeśli za samochód wartości 250 tys ktoś zrobi polisę za 5000zł lub mniej to brałbym w ciemno.
whero
Lex Driver
Model Lexusa: rx, gs, nx

Post by whero »

lesiu005 wrote:
whero wrote: ........ (osobiście więcej wagi przykładałem do tego że nx w standardzie ma szkło akustyczne/klejone szyby drzwi przednich - auto jest dużo cichsze)

@whero skad masz takie informacje? Masz jakieś fajne źródło danych do poczytabia? Któregoś dnia szukałem informacji aby poczytać coś więcej na takie tematy (w tym napędy itd) jednak nic nie znalazłem.
ciężko sensownie znaleźć bo za dużo marketingu - (tutaj akurat porównanie pomiędzy dwoma samochodami które u nas stoją przed domem + rozmowy ze znajomym który kilka lat pracował w ASO a aktualnie handluje samochodami) ... do tego osobiście polecam przekopywać się przez materiały serwisowe / dokładne specyfikacje różnych wersji wyposażenia (mogę się mylić bo dokładnie analizowałem to kilka miesięcy temu) - ale np. RX/GX klejone szyby ma (/miały) jedynie w wyższych wersjach wyposażenia gdzie dochodziło również inne wyciszenie kabiny - trochę można przeczytać po vin'ach i rysunkach technicznych dostępnych przy przeglądaniu/wyborze części oem...

ponownie jednak zaznaczę że każdy
a) zwraca uwagę na inne rzeczy
b) ma inne preferencje
c) ma inne oczekiwania
no i koniec końców jakby oceniać na ile ktoś końcowo będzie zadowolony z samochodu to może to nie mieć kompletnie związku

np. dla kogoś to że napęd jest (prawie) bezpośrednio kopiuj wklej z RAV4 to może być zaletą pod względem kosztów utrzymania... ale jeżeli ktoś przechodzi z rx'a i się zastanawia to jest to negatyw bo (nie jeździłem - jest to tylko jako teoretyczny przykład) niższa kultura pracy

naprawdę trzeba się wczytać i samemu przebrnąć bo każdy będzie ci próbował sprzedać ich wizję ... a jak samochód dla kobiety to i tak najczęściej kolor ważniejszy od silnika (przepraszam jeżeli kogoś urażę - u nas akurat końcowa użytkowniczka samochodu nad kolorem spędziła kilka wieczorów a o silnik (oprócz tego czy to hybryda i wciąż benzynę będzie lała) temat nie był poruszony)
lesiu005
Lex user
Model Lexusa: NX

Post by lesiu005 »

Co do informacji, to udało mi się dziś znaleźć ciekawe miejsce: lexusnews (znaczna część to bełkot marketingowy ale czasami można ciekawą informację wyłapać).

Np tu jest o szybach wysokiej jakości akustycznej:
https://www.lexusnews.eu/pl/modele/mode ... -lexusa-nx
Ghotti
Lex Master

Post by Ghotti »

Zapisałem się na next sobota na jazdę testową jeśli chodzi o szyby powinny być oznaczenia co do dźwiękoszczelności zdaje się, jak nie zapomnę to zrobię foty oznaczeń na szybach za tydzień
Ghotti
Lex Master

Post by Ghotti »

lesiu005 wrote:Co do informacji, to udało mi się dziś znaleźć ciekawe miejsce: lexusnews (znaczna część to bełkot marketingowy ale czasami można ciekawą informację wyłapać).

Np tu jest o szybach wysokiej jakości akustycznej:
https://www.lexusnews.eu/pl/modele/mode ... -lexusa-nx
co do linka "a także systemu podwójnych zatrzasków mocowania maski" i tu jest błąd bo są trzy mocowania zatrzasków ;)
Post Reply

Return to “Lexus NX”