Zakup Lexusa NX 350h

Wszelkie informacje na temat zakupu modelu NX
Post Reply
Farmax
Lex user
Model Lexusa: NX

Re: Zakup Lexusa NX 350h

Post by Farmax »

no i git
ma być kultura a nie wyzywanie od buc.. i innych
pzdr
pss
Lex Driver
Model Lexusa: is200t

Post by pss »

whero wrote:
patrzę i się zastanawiam dlaczego dyskutujecie o wersjach których u nas nie ma - hybryda ma chyba tył na kablach
Czyli to była benzyna ?
Hybryda ma inaczej ?

Mega dziwne, muszę znaleźć czas na jazdę testową i dobrze podpytać ; >
Bo tak to serio chyba poczekam na nowego GLC, bo cenowo wyjdzie podobnie do F-sporta z dodatkami...
Choć ten NX bardziej mi się podoba... trzeba potestować tą hybrydę nową / napęd ; )
Mam czas mogę poczekać :P
I.Q.
Lex user
Model Lexusa: NX 350h

Post by I.Q. »

whero wrote:
Jarecki v8 wrote:Kupowanie tego auta to ja branie kota w worku (salony mało co wiedzą).
Pokazali mi auto ale nie można było się przejechać przed zakupem.
Czy podali wam jakiej marki są opony letnie (mi nie potrafili określić dostawcy).
Na forum lexus uk ktoś pisał, że 20" to nie jest RUF tylko coś dziwnego.
od piątku chyba są demo

btw ktoś może mi powiedzieć czy prestige design tazuna mają fotel przesuwający się automatycznie przy włączaniu/włączaniu samochodu (ułatwianie wsiadania/wysiadania/pasów) - jak sprawdzałem to był egzemplarz jeszcze z premium i tak mieli taką opcję (z czego nie wiem czy Lexus nie podpina tej funkcjonalności w katalogu pod wbudowane pamięci pozycji)

Prestige design tasują - mają elektrycznie sterowane siedzenia ale bez pamięci ustawień, a więc nie odsuwają się przy wysiadaniu, by mieć tą tzw. PERSONALIZACJĘ trzeba kupić opcję PREMIUM.
Klaudiusz
Lex Master
Model Lexusa: NX350h

Zakup Lexusa NX 350h

Post by Klaudiusz »

I.Q. wrote:
whero wrote:
Jarecki v8 wrote:Kupowanie tego auta to ja branie kota w worku (salony mało co wiedzą).
Pokazali mi auto ale nie można było się przejechać przed zakupem.
Czy podali wam jakiej marki są opony letnie (mi nie potrafili określić dostawcy).
Na forum lexus uk ktoś pisał, że 20" to nie jest RUF tylko coś dziwnego.
od piątku chyba są demo

btw ktoś może mi powiedzieć czy prestige design tazuna mają fotel przesuwający się automatycznie przy włączaniu/włączaniu samochodu (ułatwianie wsiadania/wysiadania/pasów) - jak sprawdzałem to był egzemplarz jeszcze z premium i tak mieli taką opcję (z czego nie wiem czy Lexus nie podpina tej funkcjonalności w katalogu pod wbudowane pamięci pozycji)

Prestige design tasują - mają elektrycznie sterowane siedzenia ale bez pamięci ustawień, a więc nie odsuwają się przy wysiadaniu, by mieć tą tzw. PERSONALIZACJĘ trzeba kupić opcję PREMIUM.
Camry tez nie ma pamieci a fotele i kierownica sie odsuwaja. Zaraz sprawdze ale wydaje mi sie ze modul
Komfortowy jest.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Klaudiusz
Lex Master
Model Lexusa: NX350h

Zakup Lexusa NX 350h

Post by Klaudiusz »

No i znalalem Prestige Design Tazuna:

Komfort i funkcjonalność
• Funkcja łatwego wsiadania i wysiadania,odsuwanyfotelkierowcy

I.Q.
Lex user
Model Lexusa: NX 350h

Post by I.Q. »

Klaudiusz wrote:No i znalalem Prestige Design Tazuna:

Komfort i funkcjonalność

Zwracam honor -'faktycznie tego nie doczytałem - ale jak to działa nie mając pamięci ustawień. za każdym razem trzeba dodawać i podnosić siedzenie pod swoje preferencje ? Toż to uciążliwe
Ghotti
Lex Master
Model Lexusa: 350h

Post by Ghotti »

I.Q. wrote:

Komfort i funkcjonalność

Zwracam honor -'faktycznie tego nie doczytałem - ale jak to działa nie mając pamięci ustawień. za każdym razem trzeba dodawać i podnosić siedzenie pod swoje preferencje ? Toż to uciążliwe
Pewnie pamięta ostatnie położenie i tyle, znając życie pewnie byś dał panel na drzwi włączył pamięć w komputerze i taki Prestige by miał ten pakiet bo cała elektronika ta sama ;)
pawelwone
Lex user
Model Lexusa: IS250/ IS200t / NX300H / ES300H / NX350H

Zakup Lexusa NX 350h

Post by pawelwone »

I.Q. wrote:

Komfort i funkcjonalność

Ja do tej pory miałem to w każdym modelu Lexusa i wyłączyłem w pierwszym IS'ie po kilku dniach. Dla mnie jest to denerwujące, jak ten fotel jeździ do przodu i do tyłu. Kierownica za to fajna sprawa.

Wysłane z mojego LIO-L29 przy użyciu Tapatalka
whero
Lex Driver
Model Lexusa: rx, gs, nx

Post by whero »

pss wrote:
whero wrote:
patrzę i się zastanawiam dlaczego dyskutujecie o wersjach których u nas nie ma - hybryda ma chyba tył na kablach
Czyli to była benzyna ?
Hybryda ma inaczej ?

Mega dziwne, muszę znaleźć czas na jazdę testową i dobrze podpytać ; >
Bo tak to serio chyba poczekam na nowego GLC, bo cenowo wyjdzie podobnie do F-sporta z dodatkami...
Choć ten NX bardziej mi się podoba... trzeba potestować tą hybrydę nową / napęd ; )
Mam czas mogę poczekać :P
przejedź się i zobacz samemu - wszystkim jeździ się inaczej - niektórzy uwielbiają hybrydy i to jak się nimi jeździ / innym nie pasuje (a standardowy kierowca siadając od tak nie zauważy różnicy) - pedał hamulca/gazu funkcjonuje inaczej i przy manewrowaniu powoli/na spokojnie robi różnicę jak człowiek się przyzwyczai - tak samo możliwość wrzucenia biegu do przodu/wstecznego przed pełnym zatrzymaniem i auto (tutaj akurat porównywałem/najwięcej jeździłem starszym rx'em) płynnie zmienia kierunek jazdy... jazda hybrydą też lekko bardziej uspokajająca - człowiek się przyzwyczaja i robione nawyk spokojniejszego/bardziej płynnego operowania hamulcem i jak najczęstszej regeneracji ... nie wiem ile z tego da się spróbować na jeździe próbnej ale na pewno lepiej samemu spróbować i się przejechać
whero
Lex Driver
Model Lexusa: rx, gs, nx

Post by whero »

I.Q. wrote:

Komfort i funkcjonalność

pewnie podstawowo pamięta ostatnie położenie przed cofnięciem po prostu
mi się wydawało dziwne wyszczególnienie trzech zapisów jak chyba ma być ten program że sczytuje dane użytkownika z telefonu i dostosowywuje fotel pod nie... chyba gdzieś o czymś takim mówili - pomyślałem że mogli to przesuwanie fotela pod ten pakiet podpiąć ;) - jeszcze mógłbyś mi podesłać gdzie znalazłeś tą informację
Post Reply

Return to “Lexus NX”