Zakup Lexusa NX 350h

Wszelkie informacje na temat zakupu modelu NX
Post Reply
Ghotti
Lex Master
Model Lexusa: 350h

Re: Zakup Lexusa NX 350h

Post by Ghotti »

Jarecki v8 wrote:Kupowanie tego auta to ja branie kota w worku (salony mało co wiedzą).
Pokazali mi auto ale nie można było się przejechać przed zakupem.
Czy podali wam jakiej marki są opony letnie (mi nie potrafili określić dostawcy).
Na forum lexus uk ktoś pisał, że 20" to nie jest RUF tylko coś dziwnego.
od piątku są dema, można się przejechać, samemu ocenić. Zamówienie i tak się czeka 8-10 msc teraz więc można sobie zastrzec w umowie zerwanie umowy bez "kary" tak jak kilka osób tutaj robiło i po problemie.
Sam się umówiłem na jazdę testową Omotenashi + Luxury czyli taki jak zamówiłem i sam ocenię.

btw. zimówki sa m.in na pewno Pirelli.
whero
Lex Driver
Model Lexusa: rx, gs, nx

Post by whero »

Klaudiusz wrote:
whero wrote:
Jarecki v8 wrote:Kupowanie tego auta to ja branie kota w worku (salony mało co wiedzą).
Czy podali wam jakiej marki są opony letnie (mi nie potrafili określić dostawcy).
od piątku chyba są demo

btw ktoś może mi powiedzieć czy prestige design tazuna mają fotel przesuwający się automatycznie przy włączaniu/włączaniu samochodu (ułatwianie wsiadania/wysiadania/pasów) - jak sprawdzałem to był egzemplarz jeszcze z premium i tak mieli taką opcję (z czego nie wiem czy Lexus nie podpina tej funkcjonalności w katalogu pod wbudowane pamięci pozycji)
Tak powinno byc. Fotele posiadaja modul komfortowy. Tzn. Odsuwaja sie wraz z kierownica.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
w sensie w standardzie?
whero
Lex Driver
Model Lexusa: rx, gs, nx

Post by whero »

Ghotti wrote:
od piątku są dema, można się przejechać, samemu ocenić. Zamówienie i tak się czeka 8-10 msc teraz więc można sobie zastrzec w umowie zerwanie umowy bez "kary" tak jak kilka osób tutaj robiło i po problemie.
Sam się umówiłem na jazdę testową Omotenashi + Luxury czyli taki jak zamówiłem i sam ocenię.

z tego co kojarzę zależy od wersji - chyba jak chcesz fajniejsze to dają nokiany?
Ghotti
Lex Master

Post by Ghotti »

whero wrote:
Ghotti wrote:

z tego co kojarzę zależy od wersji - chyba jak chcesz fajniejsze to dają nokiany?
F sport Pirelli zimówki, letnie brigstone alenza 001
Ghotti
Lex Master

Post by Ghotti »

Nie mam gwarancji, że takie dostanę, napisałem co dostał już jeden człowiek, który ma F Sport w garażu, nie zależy mi aż tak na tym czy to będzie Michellin czy Continental to i tak premium więc mi to bez różnicy.
Gwarancję stałej ceny mam w umowie jedyny kruczek to podniesienie akcyzy czy tam vat ale to się nie wydarzyło i taką cenę jaką mam w umowie taką zapłacę, zresztą podpisałem już z Toyota leasing umowę na leasing na stałej stopie i tam też mam taką cenę.
Widzę, że tutaj czarnowidztwo się szerzy :D
lesiu005
Lex user
Model Lexusa: NX

Post by lesiu005 »

Ghotti wrote:Nie mam gwarancji, że takie dostanę, napisałem co dostał już jeden człowiek, który ma F Sport w garażu, nie zależy mi aż tak na tym czy to będzie Michellin czy Continental to i tak premium więc mi to bez różnicy.
Gwarancję stałej ceny mam w umowie jedyny kruczek to podniesienie akcyzy czy tam vat ale to się nie wydarzyło i taką cenę jaką mam w umowie taką zapłacę, zresztą podpisałem już z Toyota leasing umowę na leasing na stałej stopie i tam też mam taką cenę.
Widzę, że tutaj czarnowidztwo się szerzy :D

Mam podobnie. Podniesienie ceny wyłącznie w przypadku podniesienia podatków i podobnie leasing na stałej stopie w Toyota leasing (porównywałem z kilkoma bankami i dali najlepszą ofertę na stałą stopę)
Ghotti
Lex Master

Post by Ghotti »

u mnie też w Toyota wyszło najlepiej tylko z GAP zrezygnowałem bo był jakiś drogi 2500 netto rocznie ~~ to wezmę oddzielnie
lesiu005
Lex user
Model Lexusa: NX

Post by lesiu005 »

Ghotti wrote:u mnie też w Toyota wyszło najlepiej tylko z GAP zrezygnowałem bo był jakiś drogi 2500 netto rocznie ~~ to wezmę oddzielnie
co do GAP taniej wychodzi jednorazowy zapłacić z góry za więcej lat.
Np za 5 lat na kwotę do 80k wyszło 4283PLN, za 5 lat na kwotę do 140k wysżło 7837 PLN.
Ghotti
Lex Master

Post by Ghotti »

Będę kombinował jakoś bliżej odbioru z GAP najlepiej jakbym dostał samochód 31.07 a GAP kupił od 01.08 żeby mi weszło w następny miesiąc rozliczeniowy ;)
Ghotti
Lex Master

Post by Ghotti »

Jarecki v8 wrote:Zawrotne 1,8% na stałej stopie w toyota baku nie jest dobrą ofertą.
Liczył ktoś jaki jest promień skrętu na 20" względem obecnych NX na 18" ?
Na pewno jest utrata zwrotności auta.
miałem 5-6 wycen każda była gorsza.
Dzisiejsze problemy o ile większy jest skręt na 20` zamiast 18` ja wysiadam :szok:
Post Reply

Return to “Lexus NX”