Pojemność zbiornika paliwa w RX350h z 2023 roku

Wszelkie informacje na temat zakupu modelu RX
Post Reply
Bonczek8
Lex user
Model Lexusa: RX350h

Re: Pojemność zbiornika paliwa w RX350h z 2023 roku

Post by Bonczek8 »

tecman77 wrote: 16 Sep 2025, o 18:08
Konrabi wrote: 23 Jul 2025, o 16:29 Już wymieniają. Wystarczy zgłosić się do serwisu. Może nie ogłaszali akcji bo widzą, że niektórym wada nie wadzi, a i nawet zachwalają jak to mają dobrze ...
Tak jak mówisz. Nowy bak już jest dostępny i dzisiaj umówiłem się na wymianę na połowę października, bo części nie było na stanie. Trzeba cisnąć i tyle.
Ja bym jednak chyba nie chciał, żeby mi serwis deskę ściągał i nowe zegary zakładał. Pozostanę przy oryginale :)
A bak mi zupełnie nie przeszkadza. Dojeżdżam do komunikatu zatankuj i wchodzi mi 50 litrów. Zawsze wiem, że jak coś to jeszcze mam zapasu na lekko 100 km. Przyzwyczaiłem się.
Większym problemem są dla mnie ciągłe problemy z bezprzewodowym car play. To już przestaje być zabawne.
Konrabi
Nowy lex user
Model Lexusa: RX350H

Post by Konrabi »

Nie wymeniają zegarów - u mnie nie wymienili. U kogoś tak? Natomiast po wymianie ta różnica... ja nie wiem czy jest różnica jakakolwiek w ogole. Jakiś dramat...
tecman77
Lex user
Model Lexusa: RX 350h mk5

Post by tecman77 »

Konrabi wrote: 26 Sep 2025, o 18:25 Nie wymeniają zegarów - u mnie nie wymienili. U kogoś tak? Natomiast po wymianie ta różnica... ja nie wiem czy jest różnica jakakolwiek w ogole. Jakiś dramat...
to ile wchodzi paliwa jak zatankujesz zaraz po zapaleniu rezerwy?
tecman77
Lex user

Post by tecman77 »

Bonczek8 wrote: 17 Sep 2025, o 09:14
tecman77 wrote: 16 Sep 2025, o 18:08
Konrabi wrote: 23 Jul 2025, o 16:29 Już wymieniają. Wystarczy zgłosić się do serwisu. Może nie ogłaszali akcji bo widzą, że niektórym wada nie wadzi, a i nawet zachwalają jak to mają dobrze ...
Tak jak mówisz. Nowy bak już jest dostępny i dzisiaj umówiłem się na wymianę na połowę października, bo części nie było na stanie. Trzeba cisnąć i tyle.
Ja bym jednak chyba nie chciał, żeby mi serwis deskę ściągał i nowe zegary zakładał. Pozostanę przy oryginale :)
A bak mi zupełnie nie przeszkadza. Dojeżdżam do komunikatu zatankuj i wchodzi mi 50 litrów. Zawsze wiem, że jak coś to jeszcze mam zapasu na lekko 100 km. Przyzwyczaiłem się.
Większym problemem są dla mnie ciągłe problemy z bezprzewodowym car play. To już przestaje być zabawne.
Przynajmniej masz bezprzewodowe na Carplay... nie to co my Androidziarze... klasyczny kabelek i przełączanie się pomiędzy bluetooth a Android Auto... na szczęście zakup donglea na usbA na AliExpress i masz bezprzewodowe Android Auto i działa stabilnie od paru miesięcy!
Konrabi
Nowy lex user

Post by Konrabi »

tecman77 wrote: 26 Sep 2025, o 22:51
Konrabi wrote: 26 Sep 2025, o 18:25 Nie wymeniają zegarów - u mnie nie wymienili. U kogoś tak? Natomiast po wymianie ta różnica... ja nie wiem czy jest różnica jakakolwiek w ogole. Jakiś dramat...
Bagatela 52 litry zalałem jak miałem ok 30 km zasięgu. Chyba mi sie nawet rezerwa nie zapaliła. Teraz sprawdzam czy ta rezerwa w ogole sie zapali.

Nijak to sie ma do instrukcji wg której zasiego to przybliżony zasięg, a nie ilość kilometrów do rezerwy. Badam te rezerwe i ponownie reklamuje bo to niepodobne żeby coś takiego działo sie w samochodzie "elitarnym.pod każdym wzgledem".

Przekuwanie tego w zalete ze niby mi sie samochód nie zatrzyma jak wyjeżdżę cały zasiego ... ahh brak słów kto normalny zjeżdża poniżej zasięgu... Robią z ludzi idiotow i i tyle.
Konrabi
Nowy lex user

Post by Konrabi »

Bagatela 52 litry zalałem jak miałem ok 30 km zasięgu. Chyba mi sie nawet rezerwa nie zapaliła. Teraz sprawdzam czy ta rezerwa w ogole sie zapali.

Nijak to sie ma do instrukcji wg której zasiego to przybliżony zasięg, a nie ilość kilometrów do rezerwy. Badam te rezerwe i ponownie reklamuje bo to niepodobne żeby coś takiego działo sie w samochodzie "elitarnym.pod każdym wzgledem".

Przekuwanie tego w zalete ze niby mi sie samochód nie zatrzyma jak wyjeżdżę cały zasiego ... ahh brak słów kto normalny zjeżdża poniżej zasięgu... Robią z ludzi idiotow i i tyle.
tecman77
Lex user

Post by tecman77 »

Konrabi wrote: 30 Sep 2025, o 20:01

auto odebrane wczoraj po wymianie baku i mam dokładnie tak samo jak piszesz! Wlałem 51L do pierwszego odbicia, w sumie dobiłem jeszcze 1L, pstrykajac jeszcze parę razy aby dobić do 300zl 😁

Zasięg pokazał 800km na baku. Auto pokazywało rezerwę, ale był jeszcze jeden "klocek" na wskaźniku paliwa i ok 25km zasięgu.

Musze wyjeździć ten bak i zobaczymy czy coś się poprawiło, ale jestem raczej sceptycznie nastawiony!
bkrztuk
Nowy lex user

Post by bkrztuk »

U mnie dokładnie tak samo, bak wymieniony - wyjeździłem do 0km zasięgu i zalałem niecałe 52 litry. Napisałem do ASO z informacją, że ta naprawa raczej nie pykla i co dalej proponują
mordimer
Lex user
Model Lexusa: NX

Post by mordimer »

Też miałem taki sam problem w NXie 200t gdzie bak ma 60 litrów a w momencie w którym zapala się rezerwa wchodzi 45 litrów. Ale odkryłem coś niezwykle ciekawego a mianowicie w momencie w którym komputer pokazuje już "Refuel now" podłączyłem najzwyklejszy chiński czytnik OBD i tam fuel level był oszacowany na 5 litrów. Czyli to jest świadoma decyzja żeby pokazywać zasięg do rezerwy a nie do pustego zbiornika, plus rezerwa jest ogromna. Toyota traktuje klientów jak idiotów :D
bkrztuk
Nowy lex user

Post by bkrztuk »

Wymiana u mnie jednak nic nie dała więc zgłosiłem reklamację do Lexus Polska i zobaczymy co dalej
Post Reply

Return to “Lexus RX”