Jacek wrote:3 Jan 1970, o 22:40
Ja dziś dostałem taką odpowiedź od TCE:
"W odpowiedzi na Pana zapytanie chcielibyśmy poinformować, że zamówiony przez Pana samochód został wyprodukowany oraz w chwili obecnej znajduje się w trakcie transportu morskiego do Europy. Aktualnie szacowany termin dostarczenia samochodu do Polski (skład celny) to 29.03.2023 roku."
Czy skład celny to Mszczonów czy to w jakimś porcie?
Wychodzi na to, że coś się ruszyło, bo w umowie mam dostawa kwiecień/maj. Handlowiec mówił o końcu kwietnia. Status w aplikacji nadal "wyjazd z fabryki" co pokazuje, że nie są one na bieżąco aktualizowane zgodnie ze stanem faktycznym.
Ghotti może Twój też się załapał na ten sam statek
Kiedy dostałeś info o zacięciu produkcji ?
Nie dostałem takiego info, bo zostałem podpięty do śledzenia zamówienia dopiero 08.02. Wtedy był status "produkcja w toku", a zmiana na "wyjazd z fabryki" 14/15.02.
No to odpada ze ten sam statek u mnie info o produkcji 18.02 a wtedy Twój już płynął na razie czekam 1,5 tygodnia minęło od rozpoczęcia produkcji na razie zero info o tym iż płynie.
Jacek Kon wrote:Ja dziś dostałem taką odpowiedź od TCE:
"W odpowiedzi na Pana zapytanie chcielibyśmy poinformować, że zamówiony przez Pana samochód został wyprodukowany oraz w chwili obecnej znajduje się w trakcie transportu morskiego do Europy. Aktualnie szacowany termin dostarczenia samochodu do Polski (skład celny) to 29.03.2023 roku."
Czy skład celny to Mszczonów czy to w jakimś porcie?
Wychodzi na to, że coś się ruszyło, bo w umowie mam dostawa kwiecień/maj. Handlowiec mówił o końcu kwietnia. Status w aplikacji nadal "wyjazd z fabryki" co pokazuje, że nie są one na bieżąco aktualizowane zgodnie ze stanem faktycznym.
Ghotti może Twój też się załapał na ten sam statek
Sklad celny to Mszczonow. Obok Skierniewic. Mostva.
Auto plynie z portu w Nagoya do Zeebrugge w Belgii. Tak jest przepakowane na pociag i pociagiem dojezdza do Mszczonowa. W Mszczonowie montuja akcesoria i czeka na lore zeby dowieźć do dilera. Wtedy placisz fakture, dostajesz dokumenty. Mozesz rejestrowac auto i umawiac wydanie przez dilera u ktorego skladales zamowienie.
Klaudiusz?
Gdy sprawdzałeś Adriatic Highway to on miał Zebrugee jako port w trasie?
Bo Adriatic Highway właśnie płynie do Belgii ale do Antwerpii...
Hmm
Emes wrote:Klaudiusz?
Gdy sprawdzałeś Adriatic Highway to on miał Zebrugee jako port w trasie?
Bo Adriatic Highway właśnie płynie do Belgii ale do Antwerpii...
Hmm
Tak. Byl Portsbury i Zeebrugge. Raczej nie powinno sie zmienic. Zaraz zobacze jakie statki wplywaja niedlugo.
LYDDEN 9.03
Adriatic highway 13.03
Morning Clara 16.03 - na pewno sa na nim Lexusy NX.
„w nawiązaniu do prowadzonej korespondencji uprzejmie informujemy, iż zamówiony przez Pana samochód w chwili obecnej znajduje się w Belgii, gdzie oczekuje na zlecenie i realizację transportu do Polski. Aktualnie szacowany termin dostarczenia samochodu do Polski (skład celny) to 13.03.2023 roku.„
W piątek pytałem dealera o przewidywaną datę odbioru , wydaje mi sie Klaudiusz , że nasze NX płynęły tym samym statkiem i odbieramy u tego samego dealera-Żerań. Uzyskałem informacje , że planowana dostawa do Polski(nie do dealera) to przełom marca i kwietnia. Transport z Belgii do Mszczonowa ma teraz trwać około 3 tygodni ,czyli może połowa kwietnia odbiór.
450h+ Omo+Luxury
12.2021 - zamówienie
28.12.2022 - przetwarzanie zamówienia
14.01.2023 - rozpoczęcie produkcji
30.01.2023 - opuścił fabrykę
28.02.2023 - według apki Belgia/ brak SMS/maila(statek OREGON HIGHWAY)
1.03.2023 - mail/SMS -twój Lexus jest już w transporcie.
10.03.2023 - w transporcie Mszczonów
31.03 - w transporcie Belgia
2.04 - dostarczenie do dilera
7.04 - odbiór