Zakup Lexusa NX 350h

Wszelkie informacje na temat zakupu modelu NX
Post Reply
Esdipio
Lex user
Model Lexusa: NX

Re: Zakup Lexusa NX 350h

Post by Esdipio »

ABN wrote:Nie chce nawet komentować twoich wyborów tj. low-end IS (miałem "przyjemność" pojeździć tym w zimę) i hi-end ES (poziom skody superb za dopłatą).
Upragnione koła zrobią ci z czasem koszty, komfortu nie zyskasz a na deser takie wyposażenie oddasz gratis lub ze stratą (przy sprzedaży auta).
Nie karmic trola panowie !!! Bardzo dobrze potrafi kopiowac informacje o wadach RF i to wszystko. Bo on kupil na 18 calach i takie sa najlepsze...
Chcialbym zobaczyc ciebie w akcji jak przy 140 km/h jak zlapiesz gume na autostradzie na swoich 18 calowych balonach. Ja cenie sobie bezpieczenstwo a ty ekonomie wiec daj juz spkoj z twoimi gupotami o 20 calowych RF.
Klaudiusz
Lex Master
Model Lexusa: NX350h

Zakup Lexusa NX 350h

Post by Klaudiusz »

ABN wrote:
Klaudiusz wrote:
zibiern wrote:Witam,
Prosba o szybka odpowiedz.
PRESTIGE z pakietami Tazuna i Design za 241tys + kola zimowe 20" za 5 tys
Dobra cena? Nic wiecej nie chca zejsc
Ja 224.900 z lakierem. Drogo sie cenia. Sam prestige chyba 199.
Zamawiany 30.12.21

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
od brokera brałeś ;
nawet mając 3 auta od nich mogłeś dostać 15% a podajesz z cenę z rabatem rzędu 25%
Tak. Mam 3 auta od nich :) a wliczajac jeszcze inny salon to 4. rabat mi wychodzi 21%.
Image

ABN
Lex user
Model Lexusa: NX300h

Post by ABN »

to jest ewidentny fotomontaż na fragmencie oferty
Last edited by ABN on 30 Jan 2022, o 23:15, edited 2 times in total.
gfr
Lex user

Post by gfr »

ABN wrote:
ABN wrote:
Brylanty wrote:Dokładnie! W salonie mało co wiedza że odechciewa się zamawiania. Co pytanie zadałem to z odpowiedzią masakra. No ciekawi mnie jak to będzie jeździło na tych 20calach. Obym nie żałował. Lato zima 20.
jak jesteś młody to będzie dobrze xd
Generalnie na nasze nawierzchnie 235/50 R20 to odważne zagranie ale jak nabywca młody i stać go na wymianę podrapanych felg to czemu nie.

To chyba zalęzy co masz na myśli pisząc młody, aczkolwiek nie wiem co to ma do rzeczy. Od trzech lat jeżdzę SUVem innej marki z takim rozmiarem kół i opon i nie mam ŻADNEGO zadrapania. Nie wiem po co ta nagonka na 20".
Klaudiusz
Lex Master

Zakup Lexusa NX 350h

Post by Klaudiusz »

ABN wrote:to jest ewidentny fotomontaż na fragmencie oferty
A dlaczego mialbym to robic? Chyba trace wiare w ludzi…

Lewsey 89
Lex user
Model Lexusa: NX 350h

Post by Lewsey 89 »

ABN wrote:to jest ewidentny fotomontaż na fragmencie oferty
Bardzo Cię proszę, chyba w imieniu wszystkich użytkowników tego forum abyś dał sobie na wstrzymanie. Twoje posty naprawdę nie wnoszą nic do dyskusji. Nie dziw się, że ktoś odbiera Cię jako dzieciaka, lecz taki wydźwięk mają Twoje wypowiedzi. "Tata kupił auto, ale tata nie ma czasu na siedzenie w Internecie, to ja będę najmądrzejszy". Nie obrażaj się, tylko stań z boku i spójrz na swoje wypowiedzi krytycznym okiem.

Myślałem, że po latach czytania forum Forda i BMW, na forum Lexusa, marki dla Ludzi, którzy nic nie muszą nikomu udowadniać, przed nikim nie muszą się popisywać, odnajdę nową jakość dyskusji internetowej. Nie do końca moje oczekiwania zostały spełnione.

Przebrnąłem przez ten wątek od pierwszej strony aby mieć pełny przekrój informacji z pierwszej ręki, czyli od ludzi, którzy zamówili już samochody oraz będą je wkrótce odbierać. Było to trudnie miesiąc temu, lecz za miesiąc może to być niewykonalne.
Farmax
Lex user
Model Lexusa: NX

Post by Farmax »

Zgadzam się z przedmówcą
whero
Lex Driver
Model Lexusa: rx, gs, nx

Post by whero »

Jarecki v8 wrote:Kupowanie tego auta to ja branie kota w worku (salony mało co wiedzą).
Pokazali mi auto ale nie można było się przejechać przed zakupem.
Czy podali wam jakiej marki są opony letnie (mi nie potrafili określić dostawcy).
Na forum lexus uk ktoś pisał, że 20" to nie jest RUF tylko coś dziwnego.
od piątku chyba są demo

btw ktoś może mi powiedzieć czy prestige design tazuna mają fotel przesuwający się automatycznie przy włączaniu/włączaniu samochodu (ułatwianie wsiadania/wysiadania/pasów) - jak sprawdzałem to był egzemplarz jeszcze z premium i tak mieli taką opcję (z czego nie wiem czy Lexus nie podpina tej funkcjonalności w katalogu pod wbudowane pamięci pozycji)
Lewsey 89
Lex user
Model Lexusa: NX 350h

Post by Lewsey 89 »

Jarecki v8 wrote:Kupowanie tego auta to ja branie kota w worku (salony mało co wiedzą).
Czy podali wam jakiej marki są opony letnie (mi nie potrafili określić dostawcy).
To prawda. Dlatego ja swoją wiedzę chciałem czerpać z tego forum.

Przy nowych modelach tak jest w każdej marce. Gdy w 2019 roku kupowaliśmy żonie CLIO V(w dzień dostawy pierwszych DEMO) to handlowcy też nie potrafili odpowiedzieć dlaczego wersja R.S. Line 1.3 130KM Automat ma z tyłu bębny hamulcowe, a wersja 1.0 100KM manual ma z tyłu tarcze hamulcowe. Pani poprosiła mechanika i mechanik wyjaśnił:) Ręczny elektryczny = tarcze tył, ręczny manualny= bębny tył. Handlowcy mają małą wiedzę, nie dlatego, że nie chce jej mieć. Mają zbyt małą liczbę szkoleń, importer dostarcza im zbyt mało danych i dużo rzeczy dowiadują się z internetu lub od klientów. Tyczy się to nowych modeli.

Co do opon to ani w Fordzie ani w BMW,ani w Renault żony również nie wiedziałem jakiej Marki dostane opony, więc tutaj bym nie dyskredytował LEXUSA. W Renault spodziewałem się Michelin dostałem Bridgestone, chociaż wszystkie samochody DEMO i na salonie były na Michelin.
Klaudiusz
Lex Master

Zakup Lexusa NX 350h

Post by Klaudiusz »

whero wrote:
od piątku chyba są demo

btw ktoś może mi powiedzieć czy prestige design tazuna mają fotel przesuwający się automatycznie przy włączaniu/włączaniu samochodu (ułatwianie wsiadania/wysiadania/pasów) - jak sprawdzałem to był egzemplarz jeszcze z premium i tak mieli taką opcję (z czego nie wiem czy Lexus nie podpina tej funkcjonalności w katalogu pod wbudowane pamięci pozycji)
Tak powinno byc. Fotele posiadaja modul komfortowy. Tzn. Odsuwaja sie wraz z kierownica.

Post Reply

Return to “Lexus NX”