Produkcja, transport oraz logistyka Lexus NX 2021 ->

Wszelkie informacje na temat zakupu modelu NX
Post Reply
mcendrju
Lex user
Model Lexusa: RX 300 (mk IV) | NX 350h AWD

Re: Produkcja, transport oraz logistyka Lexus NX 2021 ->

Post by mcendrju »

slawham wrote: 31 Aug 2023, o 21:02Dealer mówił najpierw o odbiorze 02.10. Później poprawił się na 19.09. Teraz tydzień opóźnienia, więc liczę na koniec września. A to by mi wystarczyło, żeby nim pojechać na urlop 😀

Nie no trzymam kciuki żeby się udało, ale ze swojej strony też liczę na opóźnienia bo chcę odebrać auto jak najpóźniej.
Aktualnie: RX 300 Business Plus [mk IV FL] @2022 | NX 350h Prestige Design + Tazuna + Premium @2023
Był: NX 200t Elite + Business + Black [mk I pre FL] @2017
Klaudiusz
Lex Master
Model Lexusa: NX350h

Post by Klaudiusz »

mcendrju wrote:
slawham wrote: 31 Aug 2023, o 21:02Dealer mówił najpierw o odbiorze 02.10. Później poprawił się na 19.09. Teraz tydzień opóźnienia, więc liczę na koniec września. A to by mi wystarczyło, żeby nim pojechać na urlop [emoji3]

Nie no trzymam kciuki żeby się udało, ale ze swojej strony też liczę na opóźnienia bo chcę odebrać auto jak najpóźniej.
Moze stac u dilera na placu mawet o kilka miesiecy. Jak kupowalem Camry mialem ten sam problem. Produkcja styczne, dostarczenie marzec. Odbior polowa lipca. Zerań. Bez zadnych problemow.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
SlawekJ
Nowy lex user
Model Lexusa: NX

Post by SlawekJ »

Na początku witam wszystkich   na forum 😄
Mam pytanko co do transportu 
To jak otrzymałem 01.09.2013 smsem status że mój  NX opuścił fabrykę. To jest juz na statku ..? Próbowałem wg wskazówek wyśledzić czy jakiś statek wypłynął , ale nie jest to takie proste .  

pozdrawiam 
MDU
Lex user

Post by MDU »

droga morska do portu w Europie trwa ok 30 dni
Klaudiusz
Lex Master

Post by Klaudiusz »

SlawekJ wrote:Na początku witam wszystkich   na forum [emoji1]
Mam pytanko co do transportu 
To jak otrzymałem 01.09.2013 smsem status że mój  NX opuścił fabrykę. To jest juz na statku ..? Próbowałem wg wskazówek wyśledzić czy jakiś statek wypłynął , ale nie jest to takie proste .  

pozdrawiam 
Auto na statku.

Estor
Nowy lex user
Model Lexusa: Ex

Post by Estor »

Witam czekam od października za rx450h
28 sieprnia dostałem sms że opuścił fabrykę 
W apce na mapie nic se nie dzieje 
powinien być na statku , jestem wstanie znaleźć na ktorym ? 

mcendrju
Lex user

Post by mcendrju »

Drodzy forumowicze, w pierwszym poście tego wątku Klaudiusz napisał jak znaleźć statek viewtopic.php?p=246396#p246396
Jednak trzeba spędzić trochę na vesselfinder by dopasować sobie statek (w tym wątku pojawiają się nazwy większości którymi pływają NXy więc łatwiej szukać).
Aktualnie: RX 300 Business Plus [mk IV FL] @2022 | NX 350h Prestige Design + Tazuna + Premium @2023
MDU
Lex user

Post by MDU »

To loteria szukanie tych statków ; Statki wypływają co kilka dni i nie ma pewności na który konkretnie się załapie .
Jedyna w miarę pewna informacja to taka ż e po otrzymaniu info na sms że pojazd opuścił fabrykę to za około 30 dni drogi morskiej dotrze do portu w Europie . Dalej to droga do Mszczonowa i salonu - to razem kolejne 30 dni +/-

Ale i tak  najwięcej  wiedzy o zamówieniu  i logistyce   pozyskałem  z tego  forum czyli  z "ulicy"   np  o braku  kamer 360 st  wiedziałem  rok  szybciej  niz  salon 

mcendrju
Lex user

Post by mcendrju »

MDU wrote: 5 Sep 2023, o 16:03 To loteria szukanie tych statków ; Statki wypływają co kilka dni i nie ma pewności na który konkretnie się załapie .
Jedyna w miarę pewna informacja to taka ż e po otrzymaniu info na sms że pojazd opuścił fabrykę to za około 30 dni drogi morskiej dotrze do portu w Europie . Dalej to droga do Mszczonowa i salonu - to razem kolejne 30 dni +/-

Ale i tak  najwięcej  wiedzy o zamówieniu  i logistyce   pozyskałem  z tego  forum czyli  z "ulicy"   np  o braku  kamer 360 st  wiedziałem  rok  szybciej  niz  salon 

A no nie wiem czy te 30 dni takie pewne. Georgia Highway stoi na kotwicy w Livorno a wyruszyła 3 sierpnia z Nagoya, jeszcze tam postoi, potem do portu więc pewnie za 2 dni wyruszy. Do Zeebruge to jeszcze jej trochę zostało więc spodziewam się auta w Europie w drugiej połowie miesiąca, czyli jakieś 45 dni, może 50.

Nex
Lex Driver

Post by Nex »

mcendrju wrote:
MDU wrote: 5 Sep 2023, o 16:03 To loteria szukanie tych statków ; Statki wypływają co kilka dni i nie ma pewności na który konkretnie się załapie .

A no nie wiem czy te 30 dni takie pewne. Georgia Highway stoi na kotwicy w Livorno a wyruszyła 3 sierpnia z Nagoya, jeszcze tam postoi, potem do portu więc pewnie za 2 dni wyruszy. Do Zeebruge to jeszcze jej trochę zostało więc spodziewam się auta w Europie w drugiej połowie miesiąca, czyli jakieś 45 dni, może 50.

No ale z Georgia Highway był problem w Suezie więc to sytuacja wyjątkowa. Ja dostałem 25.08 info ze auto w Zeebruge i od tamtej pory czekam na Mszczonów. Liczę na ten tydzień. Zobaczymy

350h Prestige Design Tazuna Panorama Sonic Grey
Post Reply

Return to “Lexus NX”