Szybkie pytanie - szybka odpowiedź

Wszelkie informacje na temat zakupu modelu NX
Post Reply
Sztachu
Nowy lex user
Model Lexusa: NX 350H 2023

Re: Szybkie pytanie - szybka odpowiedź

Post by Sztachu »

Nex wrote: 14 Jan 2024, o 12:58 Najpierw to niech Lexus ogarnie polskiego lektora bo to jest żenada. Nie dość że głos baby irytujący to są podłożone dwa różne głosy, jeden mówi skręć tu i tam z drugi mówi nr drogi.

Łączę się w bólu. Uszy mi krwawią jak tego słucham. Automapa 15 lat temu miała lepszego lektora :)

RafalWawa
Lex user
Model Lexusa: NX 350h FSport

Post by RafalWawa »

sylbal629 wrote: 11 Jan 2024, o 08:50 Dzień dobry ,
Czy u was też jest problem z otwieraniem wlewu paliwa , klapka tylko delikatnie się uchyla ....im zimniej tym gorzej :(.... auto NX 350h prod.maj 2023

Miałem ten problem, zgłosiłem ASO, powiedzieli że byłą jakaś wada tych klapek ( za słaba sprężyna ) i trzeba wymienić, zamówili, wymienili, jest teraz super - odskakuje zdecydowaneii wyraźnie nawet w duży mróz.

MDU
Lex user
Model Lexusa: NX350h

Post by MDU »

Czy w Auto-> informacje o podróży -> wyświetla Wam się wartość ostatnie najlepsze zużycie paliwa ? U mnie cały czas jest 0,00 l/100 km bez względu na to czy resetuję licznik czy robię aktualizację wyświetlanych danych ; Czy to się gdzieś dodatkowo ustawia ?
arturk884
Lex user
Model Lexusa: Nx 450h+

Post by arturk884 »

Klaudiusz wrote: 11 Jan 2024, o 09:36
sylbal629 wrote:Dzień dobry ,
Czy u was też jest problem z otwieraniem wlewu paliwa , klapka tylko delikatnie się uchyla ....im zimniej tym gorzej :(.... auto NX 350h prod.maj 2023
Podjechsc do ASO. Przesmaruja i podegns blaszke i bedzie dzialac.

ASO Lexus wola wymienili całą klapkę i ładnie teraz odbija 
toomaas
Lex user

Post by toomaas »

Hej,

Czy jest jakaś lista czynności serwisowych przy kazdym przeglądzie?
Przykładowo przegląd po roku taki i taki filtr, olej, serwis klimy itp., itd?
Pytam bo łatwiej się połapać. Przykładowo w poprzednim samochodzie producent zalecał wymianę filtra klimatyzacji co 2 lata co dla mnie jest nieporozumieniem.
Khaal
Nowy lex user
Model Lexusa: NX 450h+

Post by Khaal »

Khaal wrote:U mnie ta sama wersja, ale we wtorek jestem w serwisie na przeglądzie, to dopytam o szczegóły. Dam znać jak się czegoś ciekawego dowiem.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
No więc już po przeglądzie.
Według serwisu mapa jest aktualna (sic!) Na moje zdziwienie pan z serwisu też okazał zdziwienie. I tyle [emoji17]
Dlaczego wyskakuje info o błędzie przy próbie aktualizacji z poziomu auta Pan nie miał pojęcia.
Kiedy będzie aktualizacja również.
Generalnie pytania o infotainment byly niezrozumiałe [emoji17]

mcendrju
Lex user
Model Lexusa: RX 300 (mk IV) | NX 350h AWD

Post by mcendrju »

toomaas wrote: 22 Jan 2024, o 13:19 Hej,

Pytam bo łatwiej się połapać. Przykładowo w poprzednim samochodzie producent zalecał wymianę filtra klimatyzacji co 2 lata co dla mnie jest nieporozumieniem.

Dostałeś książeczkę gwarancyjną przy odbiorze?
Aktualnie: RX 300 Business Plus [mk IV FL] @2022 | NX 350h Prestige Design + Tazuna + Premium @2023
Był: NX 200t Elite + Business + Black [mk I pre FL] @2017
maciejp
Lex user

Post by maciejp »

Khaal wrote:
Khaal wrote:U mnie ta sama wersja, ale we wtorek jestem w serwisie na przeglądzie, to dopytam o szczegóły. Dam znać jak się czegoś ciekawego dowiem.

No więc już po przeglądzie.
Według serwisu mapa jest aktualna (sic!) Na moje zdziwienie pan z serwisu też okazał zdziwienie. I tyle [emoji17]
Dlaczego wyskakuje info o błędzie przy próbie aktualizacji z poziomu auta Pan nie miał pojęcia.
Kiedy będzie aktualizacja również.
Generalnie pytania o infotainment byly niezrozumiałe [emoji17]

Dzięki za info. No to się fachowcy wypowiedzieli :) Sam ich pocisnę z tym przy najbliższej okazji, ale to raczej nie za prędko...
whero
Lex Driver
Model Lexusa: rx, gs, nx

Post by whero »

toomaas wrote: 22 Jan 2024, o 13:19 Hej,

kabinowy jest przy każdym przeglądzie wymieniany ;) wszystko znajdziesz w karcie gwarancyjnej, na fakturze ;)
RafalWawa
Lex user
Model Lexusa: NX 350h FSport

Post by RafalWawa »

Taka sobie zagadka:
Dwa NXy - jeden to FSport ( mój) a drugi Prestige ( żony). Z nieznanych mi powodów ten żony pali około 1l/100km mniej niż mój.. Jeździmy tymi smochodami zamiennie więc nie jest to kwestia specyfiki kierowcy..nie jest to też kwestia trybu jazdy (oba na normal), jeżdzą po podobnych trasach ( fakt, mój więcej na A/S, le i żony podczas jazdy A/s teżpokazuje ten litr mniej)..
Nie potrafię tego wytłumaczyć.. różnice między tymi samochodami to panorama w moim i mark levinson ( co czyni go cięższym niż żony), żona ma też model w nowszej wersji softu ( m.in z samoczynnym zwalnianiem przy dojeżdzaniu do poprzednika w korku niezależnie od tempomatu).. Reszta co mogłoby się wydawać że może czynić różnicę jest taka sama.
Czy ktoś wie o jakichś różnicach w ustawieniu silnika ( inna mapa?) albo jakichś innych elementów? W FSport są też trochę inne dyfuzory i grill ale chyba to nie robi takiej róznicy... Gdzie może być różnica?
Post Reply

Return to “Lexus NX”