Nowy Lexus ES 2026
-
- Lex user
- Model Lexusa: ES
Re: Nowy Lexus ES 2026
Mysle, ze skoro nowa Camry posiadajaca nowa baterie jest zwawsza od ES obecnej generacji, to nowy ES, moze pozytywnie zaskoczyć.
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: ES350h
Pełna zgoda. Lifting a la nowa Camry czyli hybryda 5 generacji plus lepsze systemy i multimedia dałby Lexusowi 2-3 lata na premierę elektryka nowej generacji z lepszy zasięgiem i nie tak ogromnego.
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: ES350h
Nie zaskoczy bo ma tylko 201 koni i jest monstrualnych rozmiarów. Plus w mediach pojawia się informacja o osiągach 9.4 do setki.
W środku tego nowego ES dramat z ekranami. Dwa wielkie ekrany. Kurde jak ktoś ma prace biurowa to jak wsiądzie do tego auta to będzie się czuł jakby dalej był w robocie
W środku tego nowego ES dramat z ekranami. Dwa wielkie ekrany. Kurde jak ktoś ma prace biurowa to jak wsiądzie do tego auta to będzie się czuł jakby dalej był w robocie

-
- Lex Driver
- Model Lexusa: NX350h Omotenashi
Wyluzuj trochę z tym krytykowaniem nowego modelu, bo zaczyna to wyglądać jakbyś był od konkurencji. Przecież nigdy tego auta nie kupisz, więc możesz spać spokojnie. Napisałeś, że zamówiłeś stary model ES, więc ciesz się z zakupu. Jeśli go zamówiłeś, to przecież powinieneś bardziej interesować się starym modelem, a nie co post krytykować nowy. Na rynki europejskie będzie tylko jeden centralny ekran a nie dwa, jak napisałeś.
-
- Lex user
- Model Lexusa: NX 24
Z ekranami akurat to jest bezsensu marudzenie z Twojej strony. Bo jedno, zatrzymali się max na 14 calach, jak w NX i RX aktualnym, to samo tyczy się ekranu przed kierowcą ,a sporo aut ma jeszcze większe. Po drugie nie ma trzeciego ekranu w czym lubuje się wielu europejskich producentów premium, tam są dopiero biura i kiczowata dyskoteka w nocy jak nie powyłączasz części ledów... Także wnętrze jest bardzo na plus ,jest eleganckie w nowym ESie, klasyczne, takie Lexusowe. Tylko szkoda tych przycisków fizycznych mimo wszystko..AdamES wrote: ↑25 Apr 2025, o 17:59 Nie zaskoczy bo ma tylko 201 koni i jest monstrualnych rozmiarów. Plus w mediach pojawia się informacja o osiągach 9.4 do setki.
W środku tego nowego ES dramat z ekranami. Dwa wielkie ekrany. Kurde jak ktoś ma prace biurowa to jak wsiądzie do tego auta to będzie się czuł jakby dalej był w robocie![]()
-
- Lex Driver
Niedawno ogromna fala krytyki spadła na nowe BMW M5. Później okazało się, że BMW nie nadąża z produkcją, bo na świecie jest tak duże zainteresowanie tym modelem. Im więcej filmów o nowym ES oglądam, tym bardziej mi się podoba. Tak, jak pisałem wcześniej, wymagania co do nowego modelu mam bardzo wysokie. Jeśli np. okaże się wykonane ze średniej jakości materiałów, to na siłę nie będę przecież zamawiał. Kluczowe będzie spotkanie na żywo w salonach.
-
- Lex user
- Model Lexusa: NX 24
Nowe BMW wyglada jak peugeot 508 z 2017 roku,którego miał mój tata, także przynajmniej wzorowali się na dobrym aucie
. Poza tym, nie wiem czym się tak fascynują takim bezpłciowym autem, które w niczym nie przypomina BMW...ale co kto lubi
. Bo w marketingowe bajki o materiałach i wyciszeniu nie wierzę, bo już od dawna każdy nowy model słuchając takich pierdół powinien być tak wyciszony ,że miałbyś problem z usłyszeniem czegokolwiek w aucie
. Ale oczywiście w FL poprawią, bo w tym i materiały i wyciszenie jednak mogłoby być lepsze...nie ma się co łudzić, że jakiekolwiek auto będzie lepiej zrobione niż modele wstecz. No chyba, że przywalą ceną...wówczas, możliwe.

-
- Lex Driver
Też nie wieżę w marketingowe bajki. Lecz mamy już oczywiste zmiany na korzyść nowego modelu. Jest to masaż foteli i napęd awd. Widać też na filmach, że fotele są inaczej wyprofilowane i liczę na to, że będą mega wygodne w długich trasach. Wiadomo też, że miejsca we wnętrzu będzie bardzo dużo. Mam nadzieję, że lepiej wygłuszą ścianę grodziową, żeby mniej było słychać silnik i oczywiście poprawią ogólne wyciszenie całej kabiny. Pozostaje kwestia jakości użytych materiałów we wnętrzu, nowych świateł, zupełnie nowego systemu multimedialnego i ceny zakupu. Wiadomo, że wygląd to kwestia gustu. Jestem w stanie za te wszystkie poprawki zapłacić więcej.
-
- Lex Driver
- Model Lexusa: is200t
Nie no ten ES to trochę taki śmiech, charakteru Lexusa już nie ma i została Toyota.
Silnik lekko mocniejszy niż w Toyocie ale dalej czas 0-100 przy tym segmencie auta jest dramatyczny i odstaje strasznie.
Auto dla psychofanów i emerytów ; )
To teraz ciekawe co zrobią z LS który wymiarami będzie podobny ?
+ może są szanse na następce IS w EU w wersji BEV ale obawiam się, że nowa wersja też by była bliżej toyoty niż lexusa...
Silnik lekko mocniejszy niż w Toyocie ale dalej czas 0-100 przy tym segmencie auta jest dramatyczny i odstaje strasznie.
Auto dla psychofanów i emerytów ; )
To teraz ciekawe co zrobią z LS który wymiarami będzie podobny ?
+ może są szanse na następce IS w EU w wersji BEV ale obawiam się, że nowa wersja też by była bliżej toyoty niż lexusa...
-
- Lex user
- Model Lexusa: ES
jak to co zrobią z LS - znika. ES staje się flagowcem. Dzisiaj akurat rozmawiałem z ASO i LS znika na 99% z Europy. Moze zniknac calkowicie bo na forach amerykanskich rowniez bebnia, ze "LS is dead".