Zakup Lexusa NX 350h

Wszelkie informacje na temat zakupu modelu NX
Post Reply
wmbodzio3
Nowy lex user
Model Lexusa: RX

Re: Zakup Lexusa NX 350h

Post by wmbodzio3 »

maran6 wrote:
gfr wrote:
NEONX wrote:Najgorsze jest to że 6 tys. i hak który muszę odkręcać za każdym razem. To największa porażka, kolega w XC 60 jedno kopnięcie i hak się chowa pod zderzak, ma niezly ubaw niestety...

Chyba już żałuję że zamówiłem hak, patrząc po zdjęciach to wygląda to turbo słabo
To jest hak z innego rynku.
W pl powinien wyglądać inaczej.
Słuchajcie a czy w ogóle jest możliwość zamontowania haka składanego elektrycznie ? W dniu wczorajszym jechałem za RAV4 i miała wyczepiony hak. Powiem wam, że okropnie to szpeci tył samochodu. Teraz mam Kodiaqa i mam hak składany elektrycznie - jaka to wygoda. I ta estetyka - nic nie widać jak jest złożony.
A tutaj wygląda okropnie. Może ma ktoś zdjęcie z założonym?
Ghotti
Lex Master
Model Lexusa: 350h

Post by Ghotti »

Na grupie FB piszą ze jest problem transportu samochodów z Belgii ;) dobrze nie mieć tego problemu i nadal czekam na produkcje po roku…. :(
Nex
Lex Driver
Model Lexusa: NX350h

Zakup Lexusa NX 350h

Post by Nex »

Ja już nawet nie chce tegorocznej produkcji. Czekam na rocznik 23.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Ghotti
Lex Master

Post by Ghotti »

Tez bym chciał żeby zaczęli w styczniu ale nie ma takiej opcji pewnie ;)
MacM
Lex user
Model Lexusa: NX

Post by MacM »

Ale rok produkcji liczy sie od momentu zakonczenia produkcji (chyba), a nie od rozpoczecia. Wiec nawet jesli zaczna produkcje w grudniu, to produkcje zakoncza w 2023 roku. Ja mam zamowienie z konca grudnia i juz wczesniej handlowiec po przesunieciu terminu odbioru zapewnial mnie, ze bedzie to rocznik 2023.

A i taka ciekawostka, w roczniku modelowym 2023 nie bedzie wlasciwie zadnych zmian.
https://pressroom.lexus.com/whats-new-2023-lexus-nx/
Ghotti
Lex Master

Post by Ghotti »

Zdaje sie jak sie zaczyna produkcja to masz już VIN na tym etapie? Dekodujesz VIN i widzisz kiedy sie zaczęła produkcja tak mi sie wydaje :)
Esdipio
Lex user

Post by Esdipio »

Ghotti wrote:Zdaje sie jak sie zaczyna produkcja to masz już VIN na tym etapie? Dekodujesz VIN i widzisz kiedy sie zaczęła produkcja tak mi sie wydaje :)
W aplikacji nie widac VIN nawet po statusie "opuscił fabryke".Byc moze sprzedawca widzi juz ten VIN w swoim systemie.
Ghotti
Lex Master

Post by Ghotti »

VIN jest chyba tłoczony na etapie produkcji tak logika podpowiada także stawiam iż leci do systemu od razu ;) także jak rozpocznie się w tym roku to jest rocznik 2022 i tyle :) ale mogę się mylić
Klaudiusz
Lex Master
Model Lexusa: NX350h

Zakup Lexusa NX 350h

Post by Klaudiusz »

MacM wrote:Ale rok produkcji liczy sie od momentu zakonczenia produkcji (chyba), a nie od rozpoczecia. Wiec nawet jesli zaczna produkcje w grudniu, to produkcje zakoncza w 2023 roku. Ja mam zamowienie z konca grudnia i juz wczesniej handlowiec po przesunieciu terminu odbioru zapewnial mnie, ze bedzie to rocznik 2023.

A i taka ciekawostka, w roczniku modelowym 2023 nie bedzie wlasciwie zadnych zmian.
https://pressroom.lexus.com/whats-new-2023-lexus-nx/
W EU MY2023 jest taki sam jak MY2022. Zadnych zmian.

W US i CA wymontowali spryskiwacz tylnej kamery. Nie jest juz w kazdej wersji. Stad o 2mm krotszy samochod.

NX350h Presige Design Tazuna - Sonic white. 31.12.2021.
MacM
Lex user

Post by MacM »

Tutaj jest artykul dotyczacy roku produkcji i roku modelowego:
https://www.blackburnwheels.com/how-to- ... tion-year/

I w tym artykule kluczowe jest: „…that your car completed the manufacturing process, or the year it was “born””

Znaczy, ze rok produkcji to koniec procesu, ale glowy sobie obciac nie dam, ze tak jest.
Post Reply

Return to “Lexus NX”