Zakup Lexusa NX 350h

Wszelkie informacje na temat zakupu modelu NX
Post Reply
I.Q.
Lex user
Model Lexusa: NX 350h

Re: Zakup Lexusa NX 350h

Post by I.Q. »

gfr wrote:
NEONX wrote:Najgorsze jest to że 6 tys. i hak który muszę odkręcać za każdym razem. To największa porażka, kolega w XC 60 jedno kopnięcie i hak się chowa pod zderzak, ma niezly ubaw niestety...

Chyba już żałuję że zamówiłem hak, patrząc po zdjęciach to wygląda to turbo słabo
Piszesz o zdjęciach NXa z hakiem - podaj link. Dla mnie to podstawa - dużo jeżdżę na rowerze i jakoś trzeba te rowery przewozić.
Ghotti
Lex Master
Model Lexusa: 350h

Post by Ghotti »

Z drugiej strony zauwazylem, ze zaczyna pojawiac sie coraz wiecej NXow z drugiej reki / przejecia zakupu nowych sztuk
Wiadomym jest, ze czesc ludzi pewnie zamowili je dla zarobku
Ciekaw jestem jaka czesc tych zamowien trafi na rynek ?
Sam mam zamowionego z odbiorem na polowe 2024 ale gdy pojawi sie cos ciekawego / w moich preferencjach wyposazenia oraz kolorystycznej to nie bede sie zastanawial nawet sekundy
Fakt jest taki, ze dopiero ludzie zaczynaja je odbierac … wiec kto wie ?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro

takich ludzi jest dużo ;) biorąc od dilera teraz to co zamówiłem musiałbym dopłacić 40 tys obecnie w rok + okres czekania 1-2 lata, można spokojne krzyczeć 50k więcej.
whero
Lex Driver
Model Lexusa: rx, gs, nx

Post by whero »

Proggy wrote:
Z drugiej strony zauwazylem, ze zaczyna pojawiac sie coraz wiecej NXow z drugiej reki / przejecia zakupu nowych sztuk
Wiadomym jest, ze czesc ludzi pewnie zamowili je dla zarobku
Ciekaw jestem jaka czesc tych zamowien trafi na rynek ?
Sam mam zamowionego z odbiorem na polowe 2024 ale gdy pojawi sie cos ciekawego / w moich preferencjach wyposazenia oraz kolorystycznej to nie bede sie zastanawial nawet sekundy
Fakt jest taki, ze dopiero ludzie zaczynaja je odbierac … wiec kto wie ?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro
to nawet pewnie nie tak - ci co było ich stać zamówili lexus'a / audi / mercedes'a / bmw itp. licząc że najprawdopodobniej kupią to które będzie do odbioru jako pierwsze a resztę zostawią w salonach żeby sprzedali klientom jako stany magazynowe (z przewidywaną minimalną dedukcją z zaliczki) .. ale czasy porobiły się takie że teraz sprawdzają wartości i wychodzi że całkiem nieźle wychodzą na plus je kupując i od razu je odsprzedając
gfr
Lex user
Model Lexusa: NX350h

Post by gfr »

I.Q. wrote:
gfr wrote:
NEONX wrote:Najgorsze jest to że 6 tys. i hak który muszę odkręcać za każdym razem. To największa porażka, kolega w XC 60 jedno kopnięcie i hak się chowa pod zderzak, ma niezly ubaw niestety...

Chyba już żałuję że zamówiłem hak, patrząc po zdjęciach to wygląda to turbo słabo
Piszesz o zdjęciach NXa z hakiem - podaj link. Dla mnie to podstawa - dużo jeżdżę na rowerze i jakoś trzeba te rowery przewozić.

https://www.clublexus.com/forums/nx-2nd ... on-10.html
MacM
Lex user
Model Lexusa: NX

Post by MacM »

Klaudiusz wrote: No dobra. 2 minuty czytania. https://www.clublexus.com/forums/nx-2nd ... ion-4.html
Hak do NXa jest dokladnie taki sam jak do RAV4.
Ten hak o którym mowa na forum niestety nie pasuje do wersji F Sport :mad:
Tu jest link ze specyfikacją: https://www.draw-tite.com/product/76201 ... iler-hitch

Ale nacisk pionowy całkiem konkretny :szok: . Tu chyba w drugą stronę kogoś poniosło, bo 300 kg to jakiś kosmos.

Niestety w instrukcji od NX-a jest podane w specyfikacji, że maksymalny nacisk pionowy na hak to 60 kg. Więc może się okazać, że ten model auta po prostu tak ma i montaż solidniejszego haka niewiele pomoże.

Powoli się przyzwyczajam do montażu oryginalnego haka a na nim Thule EasyFold XT na dwa rowery. A i taka ciekawostka - są 2 wersje bagażnika EasyFold XT - 931 i 933. Ta 933 jest nowsza i różni się drobiazgami.
I.Q.
Lex user

Post by I.Q. »

Się dzieje :dance3:
Dzisiaj info (SMS i zmiana statusu w splikacji)‚ Produkcja Twojego samochodu Lexusa NX już się rozpoczęła.”
- :dance3: :LEXUS: :dance3:
Valigora1
Lex user
Model Lexusa: Elegance

Post by Valigora1 »

I.Q. wrote:Się dzieje :dance3:
Dzisiaj info (SMS i zmiana statusu w splikacji)‚ Produkcja Twojego samochodu Lexusa NX już się rozpoczęła.”
Gratulacje a kiedy był zamawiany ? Ile czasu minęło od powiadomienia o wolnym slocie ?
I.Q.
Lex user

Post by I.Q. »

Valigora1 wrote:
Gratulacje a kiedy był zamawiany ? Ile czasu minęło od powiadomienia o wolnym slocie ?
Zamówienie 14.12.2021. PRESTIGE + Design, Tazuma + Premium Sonic Grey , Dark Rose, hak.
Info o elicie 27.10. Dziś 10.11 -produkcja rozpoczęta.
Valigora1
Lex user
Model Lexusa: Elegance

Post by Valigora1 »

I.Q. wrote:
Valigora1 wrote:
Zamówienie 14.12.2021. PRESTIGE + Design, Tazuma + Premium Sonic Grey , Dark Rose, hak.
Info o elicie 27.10. Dziś 10.11 -produkcja rozpoczęta.
Pytam się o ten slot bo ja miałem info o slocie 28.10.2022 i dalej nie mam sms o produkcji. Zamówienie z 16.12.2021 r. wersja FWD Elegance z comfort + free.
paweU
Lex user
Model Lexusa: NX350h

Post by paweU »

Ja dostałem info 15.09 - opuścił fabrykę
a 18.10 info - w drodze, i cisza[/quote]

U mnie info 12.09 -opuścił fabrykę
14.10 - w drodze i również cisza
Post Reply

Return to “Lexus NX”