Piszesz o zdjęciach NXa z hakiem - podaj link. Dla mnie to podstawa - dużo jeżdżę na rowerze i jakoś trzeba te rowery przewozić.gfr wrote:NEONX wrote:Najgorsze jest to że 6 tys. i hak który muszę odkręcać za każdym razem. To największa porażka, kolega w XC 60 jedno kopnięcie i hak się chowa pod zderzak, ma niezly ubaw niestety...
Chyba już żałuję że zamówiłem hak, patrząc po zdjęciach to wygląda to turbo słabo
Zakup Lexusa NX 350h
-
- Lex user
- Model Lexusa: NX 350h
Re: Zakup Lexusa NX 350h
-
- Lex Master
- Model Lexusa: 350h
Z drugiej strony zauwazylem, ze zaczyna pojawiac sie coraz wiecej NXow z drugiej reki / przejecia zakupu nowych sztuk
Wiadomym jest, ze czesc ludzi pewnie zamowili je dla zarobku
Ciekaw jestem jaka czesc tych zamowien trafi na rynek ?
Sam mam zamowionego z odbiorem na polowe 2024 ale gdy pojawi sie cos ciekawego / w moich preferencjach wyposazenia oraz kolorystycznej to nie bede sie zastanawial nawet sekundy
Fakt jest taki, ze dopiero ludzie zaczynaja je odbierac … wiec kto wie ?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro
takich ludzi jest dużo
biorąc od dilera teraz to co zamówiłem musiałbym dopłacić 40 tys obecnie w rok + okres czekania 1-2 lata, można spokojne krzyczeć 50k więcej.
Sam mam zamowionego z odbiorem na polowe 2024 ale gdy pojawi sie cos ciekawego / w moich preferencjach wyposazenia oraz kolorystycznej to nie bede sie zastanawial nawet sekundy
takich ludzi jest dużo

-
- Lex Driver
- Model Lexusa: rx, gs, nx
to nawet pewnie nie tak - ci co było ich stać zamówili lexus'a / audi / mercedes'a / bmw itp. licząc że najprawdopodobniej kupią to które będzie do odbioru jako pierwsze a resztę zostawią w salonach żeby sprzedali klientom jako stany magazynowe (z przewidywaną minimalną dedukcją z zaliczki) .. ale czasy porobiły się takie że teraz sprawdzają wartości i wychodzi że całkiem nieźle wychodzą na plus je kupując i od razu je odsprzedającProggy wrote:
Z drugiej strony zauwazylem, ze zaczyna pojawiac sie coraz wiecej NXow z drugiej reki / przejecia zakupu nowych sztuk
-
- Lex user
- Model Lexusa: NX350h
I.Q. wrote:Piszesz o zdjęciach NXa z hakiem - podaj link. Dla mnie to podstawa - dużo jeżdżę na rowerze i jakoś trzeba te rowery przewozić.gfr wrote:NEONX wrote:Najgorsze jest to że 6 tys. i hak który muszę odkręcać za każdym razem. To największa porażka, kolega w XC 60 jedno kopnięcie i hak się chowa pod zderzak, ma niezly ubaw niestety...
Chyba już żałuję że zamówiłem hak, patrząc po zdjęciach to wygląda to turbo słabo
https://www.clublexus.com/forums/nx-2nd ... on-10.html
-
- Lex user
- Model Lexusa: NX
Ten hak o którym mowa na forum niestety nie pasuje do wersji F SportKlaudiusz wrote: No dobra. 2 minuty czytania. https://www.clublexus.com/forums/nx-2nd ... ion-4.html
Hak do NXa jest dokladnie taki sam jak do RAV4.

Tu jest link ze specyfikacją: https://www.draw-tite.com/product/76201 ... iler-hitch
Ale nacisk pionowy całkiem konkretny

Niestety w instrukcji od NX-a jest podane w specyfikacji, że maksymalny nacisk pionowy na hak to 60 kg. Więc może się okazać, że ten model auta po prostu tak ma i montaż solidniejszego haka niewiele pomoże.
Powoli się przyzwyczajam do montażu oryginalnego haka a na nim Thule EasyFold XT na dwa rowery. A i taka ciekawostka - są 2 wersje bagażnika EasyFold XT - 931 i 933. Ta 933 jest nowsza i różni się drobiazgami.
-
- Lex user
Się dzieje
Dzisiaj info (SMS i zmiana statusu w splikacji)‚ Produkcja Twojego samochodu Lexusa NX już się rozpoczęła.”
-

Dzisiaj info (SMS i zmiana statusu w splikacji)‚ Produkcja Twojego samochodu Lexusa NX już się rozpoczęła.”
-

-
- Lex user
- Model Lexusa: Elegance
Gratulacje a kiedy był zamawiany ? Ile czasu minęło od powiadomienia o wolnym slocie ?I.Q. wrote:Się dzieje![]()
-![]()
![]()
-
- Lex user
Zamówienie 14.12.2021. PRESTIGE + Design, Tazuma + Premium Sonic Grey , Dark Rose, hak.Valigora1 wrote:Gratulacje a kiedy był zamawiany ? Ile czasu minęło od powiadomienia o wolnym slocie ?I.Q. wrote:Się dzieje![]()
-![]()
![]()
Info o elicie 27.10. Dziś 10.11 -produkcja rozpoczęta.
-
- Lex user
- Model Lexusa: Elegance
Pytam się o ten slot bo ja miałem info o slocie 28.10.2022 i dalej nie mam sms o produkcji. Zamówienie z 16.12.2021 r. wersja FWD Elegance z comfort + free.I.Q. wrote:Zamówienie 14.12.2021. PRESTIGE + Design, Tazuma + Premium Sonic Grey , Dark Rose, hak.Valigora1 wrote:Gratulacje a kiedy był zamawiany ? Ile czasu minęło od powiadomienia o wolnym slocie ?I.Q. wrote:Się dzieje![]()
-![]()
![]()
Info o elicie 27.10. Dziś 10.11 -produkcja rozpoczęta.
-
- Lex user
- Model Lexusa: NX350h
Ja dostałem info 15.09 - opuścił fabrykę
a 18.10 info - w drodze, i cisza[/quote]
U mnie info 12.09 -opuścił fabrykę
14.10 - w drodze i również cisza
a 18.10 info - w drodze, i cisza[/quote]
U mnie info 12.09 -opuścił fabrykę
14.10 - w drodze i również cisza