Zakup Lexusa NX 350h

Wszelkie informacje na temat zakupu modelu NX
Post Reply
Klaudiusz
Lex Master
Model Lexusa: NX350h

Zakup Lexusa NX 350h

Post by Klaudiusz »

mksmarcin wrote:Cześć wszystkim, to mój pierwszy post na forum, chociaż oba wątki o nx mam przeczytane od deski do deski.

Odnośnie haka nie mam żadnego doświadczenia, natomiast wydaje mi się że mylicie nacisk pionowy na hak z ciężarem ładunku na przyczepie, który rozkłada się przecież też na samą konstrukcję przyczepy. Czyli może być, że nacisk pionowy to 60 kg, ale na przyczepie może być np. 500 kg, nie?

Zamówienie składałem ostatniego dnia lutego tego roku i na początku października dostałem info, że odbiór grudzień/styczeń (status: produkcja potwierdzona). 2 x prestige bez pakietów graphite black. Nie mam aplikacji, update dostaję z salonu gdy coś się dzieje.
Chodzi na nacisk pionowy. Tzn. Ile mozna na niego powiesic. Np. Hak rowerowy wpiety plus rowery.

Moim zdaniem Lexus polecial po taniosci wybierajac najtansza oferte na rynku.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Ruda
Lex user
Model Lexusa: Nx350h

Re: Zakup Lexusa NX 350h

Post by Ruda »

MacM wrote:Sprawdzilem jak wyglada sytuacja z hakimi w tym samym segmencie i wychodzi na to, ze cos w Lexusie spartolili. Do GLC, Q5 i X4 mozna dostac haki z naciskiem pionowym od 100-150 kg. Nawet do RAV-4 jest hak o nacisku do 100 kg (a to tez hybryda i chyba nawet ten sam silnik). Oczywiscie na pytanie dlaczego tak niski nacisk nikt w Lexusie nie potrafi sensownie odpowiedzec. Niestety przy skladaniu zamowienia nie zwrocilem na to uwagi.

Dzięki za te informacje. Co do Rav4 - bardzo ciekawe .. bardzo ciekawe. Jeden koncern takie rzeczy - poruszę tez to.
Nex
Lex Driver

Zakup Lexusa NX 350h

Post by Nex »

Mam propozycję i nie odbierzcie tego złośliwie bo to ciekawe informacje są. Może załóżcie osobny temat o tych hakach bo tu te informacje zginą.

Nex
Lex Driver

Zakup Lexusa NX 350h

Post by Nex »

Pytanie z innej beczki. Większość Toyota i Lexusow które widzę na drogach mają na trlnej szybie różnego rodzaju naklejki (stop smog go hybrid). Na którym etapie kleją te naklejki i czy można sobie zastrzec żeby tego gówna nie kleili?

Klaudiusz
Lex Master

Zakup Lexusa NX 350h

Post by Klaudiusz »

Nex wrote:Pytanie z innej beczki. Większość Toyota i Lexusow które widzę na drogach mają na trlnej szybie różnego rodzaju naklejki (stop smog go hybrid). Na którym etapie kleją te naklejki i czy można sobie zastrzec żeby tego gówna nie kleili?

W Mszczonowie. Mozesz poprosic salon o odklejenie.

Brylanty
Lex user
Model Lexusa: Nx

Post by Brylanty »

Nex wrote:Pytanie z innej beczki. Większość Toyota i Lexusow które widzę na drogach mają na trlnej szybie różnego rodzaju naklejki (stop smog go hybrid). Na którym etapie kleją te naklejki i czy można sobie zastrzec żeby tego gówna nie kleili?

Na pierwszej stacji jak bedziesz tankował auto odkleisz. Zona tak zrobiła jak toyote pare lat temu odbierała to na stacji jak tankowala odkleila paznokciem.
Klaudiusz
Lex Master

Zakup Lexusa NX 350h

Post by Klaudiusz »

Valigora1 wrote:Właśnie otrzymałem email od Lexusa o zmianie statusu zamowienia tzn dalej jestvprzetwarzane ale pojawiła się nazwa fabryki. Zmiana statusu jest tylko na stronie. Dealer 3 tygodnie wcześnie pisal ze produkcja mia się zacząć w styczniu 2023 i dostawa marzec 2023. Zamawiałem 16 grudnia 2021 r.
Jak jest przetwarzane tzn. Ze Twoj samochod znalazl sie w planach produkcji. Moj rowniez produkcja styczen i dostawa marzec sle nawet w planach nie jest jeszcze ujety. Wiec jestes krok do przodu :)

Gdzie powinienem widziec zamowienie? W moje samochody na stronie lexa?

Esdipio
Lex user
Model Lexusa: NX

Post by Esdipio »

Valigora1 wrote:Właśnie otrzymałem email od Lexusa o zmianie statusu zamowienia tzn dalej jestvprzetwarzane ale pojawiła się nazwa fabryki. Zmiana statusu jest tylko na stronie. Dealer 3 tygodnie wcześnie pisal ze produkcja mia się zacząć w styczniu 2023 i dostawa marzec 2023. Zamawiałem 16 grudnia 2021 r.
Jesli pojawila sie nazwa fabryki to zostal przydzielony slot na produkcje. Za około 25-30 dni twoj egzemplarz wejdzie na linie produkcyjna.
Wiem ze byly przypadki blednie informujace o zmianie statusu. Skonsultuj status za pare dni ze swoim sprzedawca.
Jesli to prawda to licz 3,5 mies od dzisiaj i twoje auto bedzie do odbioru w salonie.
Valigora1
Lex user
Model Lexusa: Elegance

Post by Valigora1 »

Klaudiusz wrote:
Jak jest przetwarzane tzn. Ze Twoj samochod znalazl sie w planach produkcji. Moj rowniez produkcja styczen i dostawa marzec sle nawet w planach nie jest jeszcze ujety. Wiec jestes krok do przodu :)

Musisz wejść na stronie w zakładkę zamówienie a potem kliknij sledzienie zamowienia na pojazd tam rozwinie ci się menu i pokaze nazwę fabryki jak ci przydziela slot. Zastanawiam się czy zawsze trzeba czekać 25-31 dni czy czasem produkcja nie zacznie się szybciej.
Klaudiusz
Lex Master

Zakup Lexusa NX 350h

Post by Klaudiusz »

Valigora1 wrote:
Klaudiusz wrote:

Musisz wejść na stronie w zakładkę zamówienie a potem kliknij sledzienie zamowienia na pojazd tam rozwinie ci się menu i pokaze nazwę fabryki jak ci przydziela slot. Zastanawiam się czy zawsze trzeba czekać 25-31 dni czy czasem produkcja nie zacznie się szybciej.
Ja nic takiego nie widze. Gdzie konkretnie ta zakladka sie pokaze?
Image
Image

NX350h Presige Design Tazuna - Sonic white. 31.12.2021.
Post Reply

Return to “Lexus NX”