Produkcja była w sierpniu, transport do Polski trzeba liczyć koło dwóch miesiecy.Ruda wrote:Robert NX wrote:Witam, info wczoraj od handlowca / samochów w Mszczonowie, do odbioru za około 10-14 dni. Prestige z trzema pakietami, zamówiony 26.10.2021r.
Ile czasu trwał transport z Japonii do Belgi ?
Mój ma status od 3 tyg ze opuścił fabrykę .
Zakup Lexusa NX 350h
-
- Lex user
- Model Lexusa: NX
Re: Zakup Lexusa NX 350h
-
- Lex user
Transport do Belgi trwa ponad miesiąc, koło 5,6 tygodniRobert NX wrote:Produkcja była w sierpniu, transport do Polski trzeba liczyć koło dwóch miesiecy.Ruda wrote:Robert NX wrote:Witam, info wczoraj od handlowca / samochów w Mszczonowie, do odbioru za około 10-14 dni. Prestige z trzema pakietami, zamówiony 26.10.2021r.
Ile czasu trwał transport z Japonii do Belgi ?
Mój ma status od 3 tyg ze opuścił fabrykę .
-
- Lex user
- Model Lexusa: Nx350h
Produkcja była w sierpniu, transport do Polski trzeba liczyć koło dwóch miesiecy.[/quote]
Transport do Belgi trwa ponad miesiąc, koło 5,6 tygodni[/quote]
A czy była jakaś wiadomość po przybyciu do Belgii ? Skąd wiadomo ze auto jest w Pl ?
Transport do Belgi trwa ponad miesiąc, koło 5,6 tygodni[/quote]
A czy była jakaś wiadomość po przybyciu do Belgii ? Skąd wiadomo ze auto jest w Pl ?
-
- Lex user
Hak - nie ma i się nie da z większym udźwigiem niż 60 kg - w specyfikacji Max 3 rowery …
Ręce opadają :/ handlowiec / serwis centrala / własne kontakty wewnątrz
Mam auto w najmie - żadne działania na własna rękę nie wchodzą w grę.
Na etapie zamówienia w ogóle nie było z tym problemu :/
Jakiś pomysł ? Dla mnie to problem spory
-
- Lex Master
- Model Lexusa: 350h
Bagażnik? Innej opcji chyba nie ma ktis dwie strony wcześniej sprzedawał lekko porusowane belki thule

-
- Lex user
Ghotti wrote:Bagażnik? Innej opcji chyba nie ma ktis dwie strony wcześniej sprzedawał lekko porusowane belki thule![]()
![]()
Dostałam w pakiecie z autem

Ale jakoś nie uśmiecha mi się wrzucać na dach rowerów ..
-
- Lex user
- Model Lexusa: NX 350h
Tez mam podobny problem. Zamówiłem hak specjalnie by móc przewozić rowery. 60 kg nacisk pionowy to mało. 18kg platforma i zostaje 42 na rowery - więc max 3 i to lekkie. Tez walczę z handlowcem - odpowiedź - nie na żadnej innej możliwości - tylko ten hak jest produkowany do tego modelu. Szukałem na rynku - także brak dedykowanych do tego modelu. (Przynajmniej narazie). Ja chyba się zdecyduje i wezmę taki jaki jest.Ruda wrote:Hak - nie ma i się nie da z większym udźwigiem niż 60 kg - w specyfikacji Max 3 rowery …
-
- Lex user
No właśnie kilka stron wcześniej ktoś pisał o ARAGONie hiszpański - jest dedykowany do tego modelu nacisk 120 kg .I.Q. wrote:Tez mam podobny problem. Zamówiłem hak specjalnie by móc przewozić rowery. 60 kg nacisk pionowy to mało. 18kg platforma i zostaje 42 na rowery - więc max 3 i to lekkie. Tez walczę z handlowcem - odpowiedź - nie na żadnej innej możliwości - tylko ten hak jest produkowany do tego modelu. Szukałem na rynku - także brak dedykowanych do tego modelu. (Przynajmniej narazie). Ja chyba się zdecyduje i wezmę taki jaki jest.Ruda wrote:Hak - nie ma i się nie da z większym udźwigiem niż 60 kg - w specyfikacji Max 3 rowery …
Ja wysłałam zapytanie konkretnie by się odnieśli do tego - ze jedna k gdzieś na rynku europejskim inny hak jest dedykowany do tego modelu z większym naciskiem.
Mam obecnie 80 kg nacisku i jest optymalnie - klasa niższa samochodu , w Aso montowany przy zakupie - kompletnie nie rozumiem tego problemy w lexusie .
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: Brak
Cześć wszystkim, to mój pierwszy post na forum, chociaż oba wątki o nx mam przeczytane od deski do deski.
Odnośnie haka nie mam żadnego doświadczenia, natomiast wydaje mi się że mylicie nacisk pionowy na hak z ciężarem ładunku na przyczepie, który rozkłada się przecież też na samą konstrukcję przyczepy. Czyli może być, że nacisk pionowy to 60 kg, ale na przyczepie może być np. 500 kg, nie?
Zamówienie składałem ostatniego dnia lutego tego roku i na początku października dostałem info, że odbiór grudzień/styczeń (status: produkcja potwierdzona). 2 x prestige bez pakietów graphite black. Nie mam aplikacji, update dostaję z salonu gdy coś się dzieje.
Odnośnie haka nie mam żadnego doświadczenia, natomiast wydaje mi się że mylicie nacisk pionowy na hak z ciężarem ładunku na przyczepie, który rozkłada się przecież też na samą konstrukcję przyczepy. Czyli może być, że nacisk pionowy to 60 kg, ale na przyczepie może być np. 500 kg, nie?
Zamówienie składałem ostatniego dnia lutego tego roku i na początku października dostałem info, że odbiór grudzień/styczeń (status: produkcja potwierdzona). 2 x prestige bez pakietów graphite black. Nie mam aplikacji, update dostaję z salonu gdy coś się dzieje.
-
- Lex user
Sprawdzilem jak wyglada sytuacja z hakimi w tym samym segmencie i wychodzi na to, ze cos w Lexusie spartolili. Do GLC, Q5 i X4 mozna dostac haki z naciskiem pionowym od 100-150 kg. Nawet do RAV-4 jest hak o nacisku do 100 kg (a to tez hybryda i chyba nawet ten sam silnik). Oczywiscie na pytanie dlaczego tak niski nacisk nikt w Lexusie nie potrafi sensownie odpowiedzec. Niestety przy skladaniu zamowienia nie zwrocilem na to uwagi.